English Version
This Site Is Available In English

با دریافت آموزش صحیح، دست از قضاوت برداریم

با دریافت آموزش صحیح، دست از قضاوت برداریم

سلام دوستان فرشته هستم یک همسفر؛
برای رهایی خودمان از دست نیرومندترین دشمن خودمان که جهل و ناآگاهی خودمان است به خداوند بزرگ پناه می‌بریم.
از ابتدای ورودم به کنگره۶۰، اولین جملاتی که راهنمای عزیزم به من آموزش دادند این بود که؛ به جای این‌که مرتب انگشت اشاره خودت را به سمت دیگران بگیری، انگشتت را به سمت خودت برگردان؛ زیرا تا زمانی که در حال دیدن دیگران هستیم و مرتب اشتباهات و نقاط ضعف دیگران را می‌بینیم، از دیدن گره‌ها و مشکلات و تاریکی‌های خودمان غافل می‌شویم .

نیروی منفی همیشه دانایی ما انسان‌ها را هدف قرار می‌دهد و تمام تلاشش را می‌کند تا دانایی ما را متوقف کند و از رشد آن جلوگیری نماید. برای انجام این کار، یکی از قوی‌ترین و مخفی‌ترین اسلحه‌، نیروی تخریبی قضاوت‌کردن است، چرا که با یک تیر چند نشان می‌زنند.
وقتی من کسی را قضاوت می‌کنم هم‌زمان چندین عمل ضدارزشی را انجام می‌دهم تا به قضاوت می‌رسم. اول تجسس  می‌کنم ، عیب دیگران را می‌بینم، در ذهن و با گفتار در موردش تجزیه و تحلیل و غیبت می‌کنم و با اطلاعات ناقص قبلی خودم قیاس می‌کنم و در آخر حکم صادر می‌کنم. بهترین سپر دفاعی در مقابل این اسلحه خطرناک هم، سپر دانایی است که نقطه مقابل جهالت است.
هر چقدر انسان آموزش بگیرد و در موقعیت‌های مختلف تجربه کسب کند، باعث می‌شود که جهل و نادانی او کم شود و دست از قضاوت دیگران بردارد.
تجربه شخصی خود من در مورد این دستور جلسه این بود که همیشه فکر می‌کردم غریبه‌ها، دوستان یا آشناها را نباید قضاوت کنم، اما با مرور زمان متوجه شدم، بیشترین قضاوتها را در مورد نزدیکترین افراد زندگیم انجام داده‌ام.
کسانی که فکر می‌کنیم حق دارم قضاوتشان کنم، در صورتی که قضاوت ،قضاوت است، در مورد هر کسی که باشد چه فرزند، همسر، پدر، مادر باشد تخریب خودش را به‌همراه دارد و باعث می‌شود محبت بین افراد از بین برود و رابطه‌ها خراب شود .

سلام دوستان سیمین هستم یک همسفر؛
قضاوت به معنی حکم‌دادن  و جهالت به معنی عدم آگاهی و ندانستن است که قضاوت رابطه مستقیمی با جهالت دارد. قضاوت‌کردن کار بسیار سخت و مشکلی است و هر کسی نمی‌تواند قضاوت کند.
ما باید یاد بگیریم که کجا و چگونه قضاوت کنیم. یک قاضی وقتی حکم را صادر می‌کند برای این قضاوت‌کردن چندین سال درس خوانده است قضاوت در اصل، حکم صادر کردن  است؛ وقتی یک شخص دیگری را قضاوت می‌کند باید منتظر عواقب و پیامدهای آن هم باشد وقتی قضاوت می‌کنیم یعنی یک شخص را گنه‌کار فرض می‌کنیم و در این قضاوت کردن یک سری احساسات سراغ ما می‌آید و بعد بیان می‌کنیم. وقتی قضاوت می‌کنیم در اصل یعنی هم قاضی، دادستان و حکم را صادر کردیم. یعنی همه کار را می‌کنیم و در صورتی که اصلا متهم وجود ندارد. این کار از روی نادانی و جهالت است که نادانسته کاری را انجام داده‌ایم.

سلام دوستان مرضیه هستم یک همسفر؛
زمانی که در مورد دیگران قضاوت می‌کنیم باعث می‌شود انرژیمان از بین برود و قضاوت کردن در مورد دیگران در ما تخریب ایجاد می‌کند و آسایش و آرامش را از ما می‌گیرد .
در وادی پنجم هم اشاره شد که انسان‌ها همیشه به عنوان کار خیر یا ثواب در زندگی دیگران به تجسس می‌پردازند و پس از کسب اطلاعات غلط و ناقص بر کرسی قضاوت می‌نشینند و با اشد مجازات حکم صادر می‌کنند و خودشان هم حکم را اجرا می‌کنند و شروع به غیبت کردن می‌کنند که این از جهل و نادانی انسان‌ها سرچشمه می‌گیرد.
با قضاوت کردن جهالت من مشخص می‌شود و اگر من بدانم که با قضاوت کردن بازتاب آن به من باز می‌گردد دیگر قضاوت نمی‌کنم. پس یاد بگیرم قضاوت نکنم، تا مورد قضاوت دیگران قرار نگیرم .

سلام دوستان مژده هستم یک همسفر؛
قضاوت و جهالت یکی از اساسی‌ترین مسائلی است که در آموزش‌ها به آن برخورد می‌کنیم اگه انسانی یاد نگیرد که کجا قضاوت کند و چه‌گونه قضاوت کند و کجا قضاوت نکند در مسیر تکامل خودش کاملاً متوقف می‌شود و مثل یک سد کاملاً مقاوم و قابل نفوذ عمل می‌کند؛ قضاوت از صدور حکم می‌آید که وقتی مسئله حکم در میان است یعنی؛ انجام یک فرمانی که ما صادر می‌کنیم و باید منتظر عواقب آن باشیم؛ یعنی یک فعلی را با قضاوت کردن به اجرا در می‌آوریم که حتی ممکن است فقط در قسمت اندیشه ما باشد در واقع برای یک شخص حکمی را صادر می‌کنیم.

قطعاً وقتی که ما قضاوت می‌کنیم در مورد هر موضوعی به یک نتیجه‌ای می‌رسیم یعنی یک صفتی را به آن شخص یا مجموعه یا سیستم می‌دهیم و نتیجه این است که اولین چیزی که به وجود می‌آید، یک حس منفی است که  مثلاً آن شخص یک دزد یا گناه‌کار باشد و یک سری چیزها را در ذهنمان بررسی می‌کنیم به نتیجه‌ای می‌رسیم که میشه قضاوت کردن و تخریب از همین جا به وجود می‌آید؛ قضاوت کردن کار بسیار تخصصی و حساسی است که خیلی وقت‌ها انسان براحتی بدون داشتن اطلاعات کافی و لازم شروع به قضاوت می‌کند و خودش می‌شود قاضی، دادگستری، آگاهی و جلسه دادگاه را هم به تنهایی و بدون حضور متهم اجرا می‌کند که نتیجه‌اش آن حسی است که در ما ایجاد می‌شود.

رابط خبری: همسفر فرشته راهنما لژیون چهارم
ویراستار و ارسال: همسفر عفیفه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول)دبیرسایت
همسفران نمایندگی بروجن

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .