سلام دوستان اشرف هستم یک همسفر
قضاوت و جهالت دو مقوله مرتبط با یکدیگر هستند. قضاوت به معنای حکم دادن و داوری کردن است، در حالیکه جهالت به معنای نادانی و عدم آگاهی است. زمانیکه قضاوت بدون آگاهی و دانش کافی انجام شود به آن جهالت میگویند. به عبارت دیگر وقتی قضاوت براساس اطلاعات ناقص و یا نادرست انجام شود، همچنین از روی ظاهر و بدون در نظر گرفتن جوانب دیگر باشد مصداق همان جهالت است؛ پس ما انسانها اگر در مورد مسئلهای اطلاعات کافی نداریم نباید قضاوت کنیم؛ ولی متأسفانه اکثر اوقات بر کرسی قضاوت مینشینیم و درباره زندگی دیگران نظر میدهیم. قضاوت کردن و حکم دادن کار هر کسی نیست، بعضی اوقات پیش میآید که یک قاضی هم نتواند قضاوت درست را انجام دهد و به همین دلیل حق یک مظلوم نادیده گرفته میشود و یا سر انسان بیگناهی بالای دار میرود؛ بنابراین من نوعی که درس قضاوت را نخواندهام و دانش اندکی از قضاوت دارم چهطور میتوانم در امور دیگران دخالت کنم، فردی را قضاوت کنم و برای زندگی او نظر بدهم یا حکم صادر کنم.
سلام دوستان هاجر هستم یک همسفر
در مورد قضاوت و جهالت باید گفت: انسانها براساس جهل و نادانی خود باعث قضاوت اشتباه در مورد دیگران میشوند، مثل؛ فردی که در کار دیگران تجسس میکند و اطلاعات ناقصی بهدست میآورد و بعد برمبنای همان اطلاعات قضاوت میکند و آنها را در اختیار دیگران نیز قرار میدهد. برای اینکه انسان بتواند شخصی را قضاوت کند باید به درون و صورپنهان آن شخص دسترسی داشته باشد که در واقع اینکار برای انسانهای عادی غیرممکن است، به همین دلیل اغلب ما دچار قضاوتهای اشتباه میشویم؛ وقتی در جامعه فردی جرمی مرتکب میشود، ابتدا مأمور کلانتری تحقیق میکند، بعد از متهم بازجویی میکند و اطلاعات به دست قاضی میرسد؛ سپس قاضی با توجه به مستندات حکم صادر میکند، آنگاه افرادی هستند که حکم را اجرا میکنند؛ ولی ما در دادرسی و حکمدادن تمام کار کلانتری، بازپرس، قاضی و مأمور اجرای حکم را خود انجام میدهیم و این امر را درست و شایسته میدانیم که مسلمأ اشتباه است، لذا باید از قضاوت کردن در مورد دیگران و امور زندگی آنها پرهیز کنیم.
سلام دوستان صدیقه هستم یک همسفر
قضاوت دارای پیش زمینههایی از جمله؛ آگاهی، بیطرف بودن و صبر است؛ ولی جهالت به معنی نادانی و عدم آگاهی و پیش زمینهای ندارد. زمانیکه انسان در جهل و تاریکی باشد، ترس و نفرت، ناآرامی و اضطراب، شکست و ناامیدی و بیشتر صفات ضدارزشی و منفی به همراه او هستند. یک مصرفکننده موادمخدر بر اثر جهالت خود درگیر مواد میشود؛ وقتی آموزش میبیند و به دانایی میرسد از موادمخدر فاصله میگیرد و در نتیجه بیشتر صفات منفی از بین میروند. ما زمانی دچار قضاوت میشویم که در مسئلهای که به ما مربوط نمیشود وارد شویم و مداخله کنیم، در این مرحله است که حکم میدهیم. قضاوت نادرست، ریشه در جهل انسان دارد؛ چون براساس حس ظن، گمان و اطلاعات ناقص است و اینکار نیاز به تجربه و تخصص زیادی دارد.
سلام دوستان زهرا هستم یک همسفر
زمانیکه انسان درگیر جهل و نادانی باشد ناخودآگاه درگیر قضاوت، سرزنش، تجسس، غیبت و دروغ میشود. قضاوت کردن از جهل و نادانی انسان سرچشمه میگیرد. قضاوت و دادرسی را فقط قاضی میتواند انجام دهد؛ چون اطلاعات کافی و تخصص اینکار را دارد. ما انسانهایی که این آگاهی را نداریم باید دوربین ما روی خودمان باشد و همیشه بر این باور باشیم که در محضر قاضی کل قرار داریم. من اگر کسی را قضاوت و سرزنش نکنم درحقیقت برای خود ارزش قائل شدهام؛ چراکه قضاوت و سرزنش کردن کار ناپسند و دور از انسانیت است. من باید به این آگاهی برسم؛ اگر روزی فردی را قضاوت و سرزنش کنم ارتعاش اینکار در هستی به سوی من بازمیگردد و انرژی منفی این عمل در زندگی من وارد میشود.
نویسندگان: همسفر اشرف، همسفر هاجر، همسفر صدیقه و همسفر زهرا رهجویان راهنما همسفر نرگس ( لژیون چهاردهم)
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر نرگس( لژیون چهاردهم)
ویرایش و ارسال مطلب: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر محبوبه(لژیون پنجم) دبیر دوم سایت
همسفران نمایندگی فردوسی مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
72