English Version
This Site Is Available In English

قضاوت یعنی نظر دادن بدون آگاهی

قضاوت یعنی نظر دادن بدون آگاهی

در مورد جهالت که معنای آن نبودن و نادانی می‌باشد و نیز به معنی نادیده‌گرفتن یا بی‌اعتنایی عمدی به حقیقت است در کلام‌الله شریف جاهل به دلیل جهل سرزنش شده است. جهالت بر عکس قضاوت به گفته آقای مهندس هیچ پیش‌نیازی ندارد، چیزی که نیست و اصلاً وجود ندارد چگونه می‌تواند پیش‌نیاز داشته باشد. همه پارامترهایی که در مورد جهالت نام بردیم مثل منیت، ترس، ناامیدی، کبر، حسادت، ریا و ربا همه زاییده و میوه جهالت هستند که من این را نمی‌دانستم وقتی از سی‌دی قضاوت و جهالت این را یاد گرفتم خیلی خوشحال شدم و احساس کردم که به دانشم افزوده شده است.

همین‌طور آقای مهندس می‌گویند بر اثر نادانی و جهالت شخص به‌سمت مصرف مواد مخدر کشیده می‌شود. انسان برای اینکه جاهل باشد نباید هیچ هزینه‌ای را بپردازد، جاهل‌بودن هیچ خرجی ندارد. در جهانبینی، مثلث جهالت در مقابل مثلث دانایی قرار می‌گیرد، جهل یک بار در مقابل علم و یک بار هم در مقابل عقل قرار می‌گیرد و به قول شاعر که می‌گوید دشمنِ دانا که غمِ جان بوَد بهتر از آن دوست که نادان بود.زمانی که در مورد دیگران قضاوت می کنیم باعث می شود انرژیمان از بین برود، انرژی که باید صرف کارهای خودمان از جمله درمان و آموزش شود، قضاوت کردن در مورد انسان ها در ما تخریب ایجاد میکند و آرامش و آسایش ما سلب می شود.

انسان همیشه بر سر دوراهی قرار می گیرد و با اختیار خود راه خویش را انتخاب می کند و در هر جایگاه و مقامی دائما در حال قضاوت می باشد، برای مثال: چرا باید این لباس را بپوشی، چقدر چاق شدی، چرا اینجوری راه می روی و ... مثلی معروف در مورد قضاوت وجود دارد: اگر می خواهی درباره راه رفتن کسی قضاوت کنی کمی با کفش های او راه برو.ما ظاهر امر را می بینیم و از باطن بی خبریم، بیشتر قضاوت ها در ظاهر است زیرا هر چه چشممان ببیند سریع مورد قضاوت قرار می دهیم، برای لحظه ای تفکر نمی کنیم که شاید اینگونه نباشد که ما می بینیم.قضاوت رابطه مستقیمی با جهالت دارد . قضاوت به معنای حکم کردن و جهالت به معنای ندانستن است . قضاوت کردن بسیار دشوار است و هر کسی نمی تواند قضاوت نماید. کسی می تواند قضاوت کند و حکم صادر نماید که علم و دانش آن را دارد و درس قضاوت را خوانده باشد و مراحلی را پشت سر گذاشته باشد.‎باوجود همه این‌ها می‌دانیم که ممکن است اشتباهاتی هم در مورد قضاوت کردن و حکم صادر کردن رخ بدهد، بنابراین نتیجه می‌گیریم که قضاوت کردن چقدر سخت و مهم و لغزنده است، ولی متأسفانه اکثر انسان‌ها با توجه به اطلاعات و آگاهی که خودشان در طول چند ثانیه نگاه کردن و یا گوش کردن به دست می‌آورند، خیلی راحت و آسوده شخصی را از روی لباس پوشیدن، یا رفتار یک‌لحظه فرد و یا... کل اخلاق یا منش فرد را قضاوت می‌کنند و علاوه به قضاوت کردن و شخص را مجرم و گناه‌کار می‌دانند و برایش حکم صادر می‌کنند و یک صفتی هم اضافه می‌کنند که مرحله اجرای حکم را به اشکال مختلف اجرا کنند، ولی نمی‌دانند که اگر کسی در هر موردی شخصی را قضاوت کند در حقیقت یک روزی در همان‌جا و به همان شکل خودش قضاوت می‌شود. 

نویسنده: راهنمای تازه‌واردین همسفر سکینه 

عکاس:همسفر منیره رهجوی راهنما همسفراعظم( لژیون یکم)

ویرایش و ارسال:همسفر زهرا نگهبان سایت رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون یکم)

منبع:از سی‌دی قضاوت و جهالت 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .