موضوع مهمی که در این سیدی مطرح میشود، جهانبینی است؛ یعنی دیدگاه ما نسبت به جهان پیرامون و استنباط از هستی چیست و چگونه میتوان با شناخت خود، مسیری برای زندگی بهتر یافت. بهعنوان مثال؛ تنها، خواندن و گرفتن عناوین صوفی، عارف، فیلسوف و پزشک کافی نیست؛ بلکه نتیجهای که از آن بهدست میآید، مهم است. انسان زمانی عارف میشود که آگاه گردد؛ یعنی روش صحیح زندگیکردن را بیاموزد تا در آرامش باشد و از زندگی لذت ببرد. ما با تفکر و اندیشه خود میتوانیم بهگونهای رفتار کنیم که همواره در رنج دائم باشیم و یا طوری عمل کنیم که در آسایش و راحتی زندگی کنیم؛ این انتخاب برای ما بسیار سرنوشتساز است.
تمام ادیان الهی و غیر الهی به خداوند اعتقاد دارند و بر این باورند که زندگی دیگری نیز وجود دارد و جهان پس از مرگ واقعیت دارد، درمقابل عدهای تحت عنوان روشنفکر، وجود خدا را انکار میکنند؛ اما بهراستی روشنفکر، کسی است که از چکیده افکار و اندیشههایش به انسانها کمک کند، مسیر را به آنها نشان دهد و آنها را از سختی، رنج و بلا نجات دهد؟
روشنفکر، دارای فکری روشن و باز است که میتواند از تراوشات فکری خود، برای مسائل لاینحل راهکار پیدا کند. کسیکه با افکار و اندیشههایش انسانها را به اعماق تاریکی ببرد، شایسته عنوان تاریکفکر است؛ زیرا مسیر انسانها را به ناکجاآباد و نیستی هدایت میکند و با دیدن سیاهیها انرژی انسان تحلیل میرود؛ بنابراین، فکر و اندیشه ما در رابطه با وجود یا عدم وجود زندگی و اینکه آیا زندگی ما از تولد تا مرگ است یا خیر، بسیار مهم میباشد.
زندگی ما از روز الست یا ازل شروع شده است؛ هدف از آمدن ما به این جهان، زندگیکردن و کارکردن در این سیستم، خدمت به یکدیگر و انجام کارهای لذتبخش است. برای بهرهمندی از این لذت، باید یکسری اصول و قوانین را فرابگیریم. خداوند انواع و اقسام موجودات، گیاهان و جانوران را برای زندگی سایر موجودات آفریده است. هدف غایی از زندگی هرچه باشد، تکامل و رسیدن به سطوح بالاتر آگاهی است؛ اما در پرتوی آن، خود زندگی مسئله بسیار مهمی است که ما میتوانیم از طریق محبت، دوستداشتن و کمککردن به دیگران، لذت وصفناپذیری را تجربه کنیم؛ پس آمدن ما بهر زندگیکردن و چرخیدن است؛ هم در این جهان، جهان دیگر و جهان پیشین؛ بنابراین حیات در همهجا ادامه دارد و این حیات قوانینی دارد که با رعایت آنها، زندگی لذتبخش و گوارا خواهد شد و آرامش و آسایش را تجربه خواهیم کرد، درست مانند قرارگرفتن در بهشت؛ اما اگر قوانین را رعایت نکنیم، در سختی، بدبختی، ناکامی و شکست و در حقیقت، در جهنم قرار خواهیم گرفت.
جان از عالم اعلی و بالا است و غیرمادی میباشد، جسم از خاک است؛ ولی خود ما از عالم خاک نیستیم. دیدگاه رایج، مرگ را بهعنوان نیستی و نابودی میدانند؛ درحالیکه فرشتگان مرگ ما را تحویل میگیرند و به جهان دیگر منتقل میکنند. درواقع بودن و لذتبردن از زندگی، فرصتی برای آمادهشدن برای مراحل بعدی و تکامل است. هر فردی که قویتر آماده شود، بهتر میتواند در این سیستم خدمت کند و جایگاه خوبی کسب نماید. جایگاه هر فردی متناسب با میزان درک و آگاهی او تعیین میشود.
هنگامیکه مرگ فرامیرسد و جسم از بین میرود، به جهان دیگری وارد میشویم و تولد دیگری را تجربه میکنیم؛ کیفیت این تولد جدید، چه خوب و چه بد، بستگی به اعمال و رفتار ما در زندگی پیشین دارد که چگونه بودیم و هماکنون در کجا قرار میگیریم؛ به اینترتیب، سرنوشت ما در جهان بعدی، بازتابی از عملکرد ما در این جهان است.
زمانی اسپرم و تخمک با یکدیگر ترکیب میشوند، نفس از آنجا وارد عمل میشود و تا زمانیکه جنین در شکم مادر است، نفس او را راهبری میکند، پس از تولد نوزاد، روح به فرمان خداوند در او دمیده میشود که با گریه همراه است. ما سه حلقه جهان و هستی را باید طی کنیم: کودکی، جوانی و بلوغ؛ در مرحله بلوغ، انسان به پختگی لازم میرسد و باید شروع به جمعآوری اعمال درست کند و کولهبار خود را پر از مطالب مثبت نماید تا بتواند به آخرین مرحله آرایش جسم؛ یعنی فرمان فکر و عقل برسد.
جسم انسان زمانی به آرایش و زیبایی میرسد که عقل بهعنوان فرمانده، فرمان صادر کند؛ اما همه افراد نمیتوانند به این مرحله، فرمان عقل نزدیک شوند. اگر انسان به مرحله سوم حیات در زمین و فرمان عقل برسد، در بعد دیگر هستی میتواند بهگونهای عمل کند که هرچیزی را با فرمان عقل خود خلق کند؛ همانگونه که خداوند میفرماید: در بهشت هرچه تقاضا کنند، برایشان مهیا میشود.
هرچهقدر کولهبار اعمال انسان غنیتر باشد، هنگام انتقال انسان به جهان دیگر مانند یک پرنده پرواز میکند؛ اما اگر این کولهبار تهی باشد، دلکندن از جهان و دنیا برایش سخت و دشوار میشود. هرچه عقل و آگاهی انسان قویتر باشد، محتوای کولهباری که با خود میبرد، ارزشمندتر خواهد بود. آنچه با خود به جهان دیگر میبریم افکار، اندیشه، اطلاعات، آگاهی و دانایی ما است.
در بعد دیگر کسانی که برای تکامل عقل و دانایی خود تلاش نکردهاند؛ مانند انسانهایی هستند که در تیمارستانهای زمین بهسر میبرند و ناقصالعقل هستند.
عقل انسان با دانایی کامل میشود و دانایی با آموزش، تفکر و تجربه حاصل میشود. زمانیکه این سه پارامتر بهطور همزمان وجود داشته باشند، عقل انسان بهتدریج افزایش مییابد.
همه موجودات از نقطهای شروع میشوند؛ درختان، بذرها، حیوانات، انسانها همگی از یک نقطه شروع میشوند، رشد و تکامل مییابند و سپس جدا شده و جذب بعد دیگری میگردند.
برای خلق جهان، همه الگوها مشابه هم هستند و همه از یک قانون تبعیت میکنند. ما میتوانیم از طبیعت الگو بگیریم؛ مانند شنهای روان که دائم در حال تغییر هستند؛ ما نیز در هستی تغییرات مداوم داریم و در تمام جنبههای زندگیمان با تغییرات مداوم مواجه هستیم؛ بنابراین ما هم تغییر میکنیم و هیچچیز، ثابت نیست.
یک فرد مصرفکننده اگر بخواهد دانایی کسب کند و عقل خود را کامل کند، یعنی به رشد فکر و شخصیتی خود بپردازد؛ ابتدا باید مسئله اعتیاد خود را حل نماید و تا آن را درمان نکند، هیچ پیشرفتی نمیکند. مصرف مواد، خود انسان را نابود نمیکند، بلکه تفکر افیونی باعث تحلیل او میشود؛ زیرا نمیتواند درست تصمیم بگیرد و عقل سلیمی ندارد و در هر مرتبهای که قرار بگیرد، فکرش افیونی است؛ بنابراین انسان در هر بعدی، چه در زمین و چه بعد از مرگ باید بهدنبال شناخت خود باشد تا خود را پیدا کند و به کاملشدن خود کمک کند.
برداشت همسفر فاطمه
بسیاری از ادیان الهی، وجود جهان پس از مرگ را باور دارند. انسان موجودی است که بقاء دارد و حیات او فراتر از این دنیا است. حیات و هستی مانند کارخانه عظیم است که هر موجودی، بخشی از آن و کارمند این کارخانه هستند.
اگر به موجودات نگاه کنیم، متوجه میشویم که تمامی آنها درحال خدمتکردن به همدیگر هستند و این باعث شکلگیری هستی شده است. هدف انسان، بهر زندگی و حیات است؛ این حیات دارای قوانینی است که رعایت آنها، زندگی لذتبخشتری را برای ما به ارمغان میآورد. با فکر و اندیشه درست، میتوانیم زندگی با آرامش، آسایش و راحتی را فراهم کنیم و برای مراحل بعدی آماده شویم. هرچه در این جهان، بهدنبال آگاهی، دانایی و انجام کارهای درست باشیم، در جهان دیگر تولد و جایگاه خوبی را کسب میکنیم و این امر تنها با حل مسائل منفی، یافتن خود و بالابردن دانایی صورت میگیرد.
نویسنده: همسفر فاطمه.م رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون سوم)
ویرایش: همسفر عطیه رابط خبری لژیون سوم
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فهیمه دبیر سایت
همسفران نمایندگی وکیلی یزد
- تعداد بازدید از این مطلب :
106