ازآنجاکه دشواری مطالب احتمال عدم یادگیری یا بیمیلی افراد نسبت به آموزش را بالا میبرد، لذا اولین گام در جهت آسانسازی و درک مطالب، شناخت الفبا است. نظام هستی قانونمند است و تمامی ساختارهای موجود در طبیعت از قوانین خاص خود پیروی میکنند بنابراین برای ایجاد هماهنگی با سیستم خلقت و تجربه یک زندگی آرام لازم است بهخوبی قوانین را فراگرفته تا همگام با آنها حرکت نماییم؛ جهانبینی همان الفبایی است که دربرگیرنده اصول و پایه قوانین جاری دنیا است که با ساده کردن مطالب موردنیاز، ما را برای آمادگی در آزمون زندگی آگاه میکند.
جهانبینی یکی از منابع کاربردی و مهم در کنگره ۶۰ است که با استفاده از روش الگویی و معرفی مدلهای مختلف بهعنوان ابزاری کار آ در فهم موضوعات ما را یاری میکند یکی از این مدلها تصویرسازی با کمک تصویر و صوت است که باعث میشود مخاطب در حین آموزش به مدل موردنظر در ذهن خود مراجعه و با شبیهسازی، روابط بین آنها را پیدا کند؛ بهطور مثال یکی از این مدلهای پیشنهادی اولین بار تحت عنوان شهر وجودی در کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر مطرح شد و وضعیت جسم را در زمان بیماری اعتیاد ترسیم مینماید، ازاینرو بجای استفاده از کلمات دشوار با بیان الگوهای قابللمس بهعنوان مفاهیم پایه میتوان شروع به یادگیری کرد.
همه انسانها در طول حیات خود نیازمند آموختن قوانین هستند چون بدون اطلاع از آنها تواناییهای خود را نخواهیم شناخت ولی بیشتر از همه، کسانی که در میان تاریکیها گرفتار هستند به این قوانین نیازمندند چون فردی که خود را گمکرده در مسیر یافتن دوباره خود با آموزش جهانبینی که درواقع همان شناخت خود و به طبع آن شناخت جهان پیرامون است میتواند ذرهای از رنج حاصل از سردرگمی را بکاهد و شروعی جدید برای کشف حقیقت و رمز و راز آن داشته باشد. یکی از کاملترین شکل تاریکی، اعتیاد است و فرد بیمار با تجربه انواع افکار و حسهای بد و منفی، تواناییهای خود را از دست میدهد و دانش جهانبینی به فرد کمک میکند که آغازگر سفری از تاریکی بهسوی نور باشد، ابتدا قوانین را به سادهترین شکل ممکن میآموزد و سپس با برداشتن قدمی کوچک، اعتمادبهنفس ازدسترفته خود را بازمییابد و پیش میرود.
درمان بیماری اعتیاد نیاز به درک، بینش، خودآگاهی و رشد شخصی دارد یعنی در کنار مصرف دارو در جهت بهبود ساختار جسم، احتیاج به شناخت گستردهتری از تمامی زوایای درونی است که در منابع مورداستفاده کنگره تحت عنوان مثلث درمان که متشکل از سه ضلع: جسم، روان و جهانبینی است شناخته میشود، فعالیت روی این اضلاع در مسیر درمانی بسیار حائز اهمیت است و افراد در صورت متعادلسازی این سه مؤلفه به درمان خواهند رسید و احتمال برگشت دوباره به صفر نزدیک خواهد شد.
فرد مصرفکننده در دنیایی از ترس اسیر است، لذا بدون کسب دانش لازم چطور قادر به درمان و رهایی خواهد بود؟ وقتی فرد دلیل اینکه چرا نباید مواد مصرف کند را نداند چطور میتواند مصرف نکند؟ رسیدن به این جوابها و چراها که بهصورت جامع در کنگره آموزش داده میشود نیاز به تلاش و صبر زیادی دارد تا بهمرورزمان ظرفیت لازم و شناخت حاصل شود و فرد چگونگی راه و روش درمان را بیاموزد. جهانبینی شیوهای است که به افراد راهگمکرده کمک میکند بتوانند به شناخت کاملتری از احساسات خود دست پیدا کنند، جهانبینی درون، ما را در جریان عواطف و احساسات پنهانی خود قرار میدهد تا با شناخت بهتر روحیات توانمند شویم، اینکه چگونه خلقیاتی داریم و در برخورد با چالشهای زندگی چگونه واکنشهایی داشته باشیم و با جزئیات ریز درونی خود بیشتر آشنا شویم.
در مسیر شناخت خود میتوانیم از ۱۴ وادی در کنگره ۶۰ عبور کنیم و در هر یک از وادیها جهت یادگیری عمیقتر و کاربردی کردن آنها توقف کنیم تا هرکس بسته به نیاز خود زمانی را به شناخت خود اختصاص دهد. وادی اول ایستگاه چگونه تفکر کردن است مادامیکه نتوانم خوب فکر کنم یا حتی ندانیم که به چه فکر کنیم یا فکر نکنیم همهچیز از بین میرود یا وادی دوم به انسان یادآور میشود که تو بیهوده آفریده نشدهای به خود بیا و حرکت کن تا به وادی آخر یعنی عشق میرسیم.
وادی عشق هم آغاز است و هم انتها: آنچه باور است محبت است و آنچه نیست ظروف تهی است؛ بهراستی به فردی که در حال غرق شدن است اولین چیزی که میتوانیم بدهیم چیست؟ اینکه با عشق و امیدواری دستانش را بگیرم و به نقطهای امن هدایت کنیم و به او اطمینان بدهیم که همینکه بخواهد نجات مییابد و بعد به آهستگی و بهدوراز هر نوع هیجان و با محبت به او شنا بیاموزیم تا پس از مواجه با ترسهای خود با عشقی که به او میبخشیم کمکم بتواند فکر کند و بهآرامی از نقطه امن خود خارجشده و در مسیر درست حرکت کند.
آموزش شنا و قوانین مربوط به آن برای فردی که با عشق و محبت بر ترس خود فائق آمده و تصمیم دارد قدم در مسیری پرفرازونشیب ولی مستقیم بگذارد، همان جهانبینی است که در ادامه با تمرین مداوم به همراه کسب دانایی که شامل تفکر نمودن و کسب آموزش و تجربه است، میتواند بهآرامی تغییر نموده و متحول شود و نگاهی جدید به درون خود و به دنبال آن بیرون خود داشته تا درنهایت به رهایی برسد.
نگارش و ارسال: همسفر رها رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
عکس: همسفر عسل رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی خلیجفارس بوشهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
67