English Version
This Site Is Available In English

بالاترین هنر، هنر زندگی کردن است

بالاترین هنر، هنر زندگی کردن است

جلسه‌ ششم از دوره سوم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی محمدی‌پور قم به استادی همسفر ریحانه، نگهبانی همسفر لیلا و دبیری همسفر نرگس با دستور جلسه «جهان‌بینی ۱و۲» روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خداوند را شاکرم که توفیق خدمت در کنار شما همسفران عشق را به من عنایت کرد. از ایجنت و مرزبانان نگهبان جلسه، خانم لیلا و همچنین همه دوستانی که نوشتارها را خواندند، تشکر می‌کنم.

دستور جلسه امروز با عنوان جهان‌بینی ۱ و ۲ است. همان‌طور که اکثراً مطلع هستیم، نویسنده کتب جهان‌بینی، استاد امین دژاکام است در تعریف جهان‌بینی، آنچه که ما نسبت به کل هستی، جهان درون و برون برداشت، دریافت، ادراک و احساس می‌کنیم جهان‌بینی نام دارد. یکی از اضلاع مهم مثلث درمان اعتیاد در کنگره ‌۶۰ جهان‌بینی است.

شاید در ابتدا با شنیدن واژه «جهان‌بینی» به ذهن برسد که فقط فهمیدن و دانستن آن کافی است در واقع، در کنار فهمیدن و دانستن، چگونگی دیدن نیز اهمیت دارد. مانند دو نفر که به یک منظره نگاه می‌کنند؛ یکی زیبایی‌ها را می‌بیند و دیگری نازیبایی‌ها را. تفاوت در چگونه دیدن آن منظره است و باید بدانیم که هیچ‌کدام از ما جزیره‌ای جدا افتاده نیستیم و همه بخشی از یک منظومه عظیم هستیم. هر کدام از ما حرکات و اعمال‌مان روی یکدیگر اثر می‌گذارد و حرکات دیگران نیز بر ما تأثیر دارد، همان‌طور که آقای مهندس در سی‌دی «سختی‌ها» فرمودند. اعمال ما نسبت به دیگران مانند یک بوم‌رنگ است که به سمت خودمان برمی‌گردد.

در جهان‌بینی، ما یاد می‌گیریم که خودمان و دنیای اطراف‌مان را به درستی ببینیم، نه اینکه فقط نگاه کنیم. بسیاری از واژه‌ها، از جمله اختیار، عدالت، حس، نفس، روح، عقل، صور آشکار و پنهان در جهان‌بینی معنا و عمق تازه‌ای پیدا می‌کنند و صرفاً یک لفظ نیستند در واقع، این واژه‌ها به ابزارهای کلیدی تبدیل می‌شوند تا بتوانیم زندگی و مسائل آن را بهتر درک کنیم.

اما در جهان‌بینی ۲، به یک سفر درونی به درون خود می‌رویم؛ سفری که می‌تواند ما را با ساختارهای پنهان ذهن و روان‌مان بهتر آشنا کند و به شناخت بهتری برساند. در این سفر، با حس‌های آلوده‌ای مانند منیت، حسادت، قضاوت و قیاس مواجه می‌شویم که سال‌ها درون ما لانه کرده‌اند و ما بی‌صدا بوده‌ایم یا آن‌ها را درست نمی‌شناختیم و یا اصلاً نمی‌خواستیم که ببینیم. در این مرحله، فقط درک و شناخت مهم نیست؛ یک مرحله بالاتر است و باید بتوانیم دانایی‌مان را به دانایی مؤثر تبدیل کنیم؛ یعنی سعی کنیم که با یک تغییر درست، گره‌ها و بندهای درونی‌مان را یکی یکی باز کنیم تا آسوده‌تر زندگی کنیم.

در واقع، جهان‌بینی به من یک چراغ راه می‌دهد و جهان‌بینی ۲ به من می‌گوید که با این چراغ کدام مسیر را بروم و چه مسیری برای من بهتر است. از تاریکی‌ها چگونه عبور کنم؟ امیدوارم که بتوانیم با رشد صحیح جهان‌بینی‌، هم خودمان و هم نگاه‌مان به خود و اطراف‌مان و جهان پیرامون‌مان بهتر و زیباتر شود. همین‌که هم خودمان در آسایش باشیم و هم اجازه بدهیم دیگران در آسایش زندگی کنند. همان‌طور که آقای مهندس فرمودند، بالاترین هنر، هنر درست زندگی کردن است و با قوانین جهان‌بینی و آموزش‌ها می‌توانیم درست زندگی کنیم.

مرزبانان کشیک: همسفر مریم و مسافر احد
تایپیست: همسفر سیران رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیون‌‌اول)
عکاس: همسفر سیران رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیون‌‌اول)
ویرایش و ارسال: همسفر الین نگهبان سایت
همسفران نمایندگی محمدی‌پور قم

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .