مشارکت همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر خندان، دنور
موضوع جهانبینی علاوه بر درمان اعتیاد بر تمامی مسائل زندگی ما تأثیرگذار است. تفاوت اثربخشبودن و ماندگار ماندن درمان در کنگره60 در مقایسه با سایر NGOها همین مسئله پرداختن به صور دیگر انسان یا همان جهانبینی است. برای درمان اعتیاد 3 ضلع جسم، روان و جهانبینی هر س3 مورد توجه قرار میگیرد و هیچکدام بهتنهایی نمیتواند منجر به ترک و درمان قطعی اعتیاد باشد؛ زیرا شخص مصرفکننده سالها مسیر را گمکرده و با قرارگرفتن در تاریکی و مصرف مواد علاوه بر جسم، روان و جهانبینی خود را نیز تخریب نموده و بر اساس نوشتارها جهانی مملو از ترس، اضطراب، حقارت و نگرانی پیرامون خود به وجود آورده است.
پس از ورود به کنگره و قرارگرفتن در مسیر درمان و با آموزشهای جهانبینی، دیدگاه شخص نسبت به خود و جهان پیرامونش تغییر کرده و از این طریق میتواند به دانایی و آگاهی برسد و در پرتو آن، نگرش او نسبت به همه چیز تغییر پیدا خواهد کرد و رنگوبوی دیگری به خود میگیرد. تفکرات و دیدگاههای ما مستقیماً روی جسم و روان و همینطور سیستم ایکسمان تأثیرگذار است.
به فرموده استاد، سیستم ایکس میتواند با سیم یا بدون سیم آسیب ببیند. با سیم تحتتأثیر عوامل بیرونی همچون مواد مخدر، داروهای روانگردان و… یا بدون سیم توسط افکار منفی و مخرب که آنها نیز خود آنتی ایکس محسوب میشوند، از تعادل و حالت طبیعی خارج شده و تضعیف شود و این مسئله خود، باعث اهمیت این موضوع است که در کنگره به هر سه ضلع درمان توجه ویژه شده است.
گفته میشود رسیدن به درمان کامل و قطعی مستلزم تعادل هر سه ضلع مثلث درمان است. در غیر این صورت، ممکن است به ترک برسیم؛ اما به تعادل و درمان نخواهیم رسید. استاد امین در جزوات و سیدیهای جهانبینی به زیبایی عناصر و بخشهای تشکیلدهنده یک تفکر و جهانبینی سالم و مثبت را به ما آموزش میدهند. نتیجه تغییرات در درون، آغازی است برای رسیدن به تغییرات در بیرون.
مشارکت مرزبان همسفر ماندانا
جهانبینی یعنی شناخت من از دنیای درون و بیرون خودم. این شناخت؛ مانند یک کلید است. اگر من بتوانم کلید مشکلاتم را پیدا کنم، مشکلاتم خودبهخود حل خواهند شد. جهانبینی راهوروش درست زندگیکردن است. من قبل از اینکه وارد کنگره بشوم، مشکلات زیادی داشتم. با کوچکترین مسئلهای ناراحت میشدم. اگر کسی به من حرفی میزد که باب میلم نبود، بهسرعت میخواستم جبران کنم؛ ولی در کنگره جهانبینی به من آموخت که هرکس فکر، عقیده و زندگی خودش را دارد. هرکدام از ما از کودکی با یک فرهنگ خاص بزرگ شدهایم و به اینجا رسیدهایم.
ما نباید انتظار داشته باشیم همه با ما هم نظر باشند؛ بلکه باید انسانها را درک کنیم و آنها را بفهمیم. اینگونه کمتر وارد بحث و جدل میشویم و خودمان به آرامش و آسایش میرسیم. وقتی که آرامش داشته باشیم و فکر و خیال بیهوده را کنار بگذاریم، کمتر بیمار میشویم؛ چون هاله تابان ما که هاله اطراف بدنمان است تمیز، پاک و سالم میماند. این سالمبودن باعث میشود هیچچیزی در ما رسوخ نکند و همیشه در آرامش و سلامتی بمانیم.
جهانبینی به من آموخت که ضدونقیض، سفید و سیاه همه اینها در کنار همدیگر معنا پیدا میکنند. تا زمانی که سیاهی نباشد، اصلاً سفیدی دیده نمیشود. هر دو باید باشند تا ما برای سختیها بجنگیم و تلاش کنیم و از آنها آموزش بگیریم تا بتونیم وارد سفیدی و آرامش و حال خوب بشویم. از استاد امین گرامی بینهایت سپاسگزارم که باعث شدند من در کنگره جهانبینی را بیاموزم و امیدوارم بتونم روزبهروز بیشتر آموزش بگیرم و این آموزهها و مطالب را کاربردی کنم.
مشارکت همسفر نازی رهجوی راهنما همسفر معصومه
مفاهیم کلی و صحبتهایی که در کنگره آموزش داده میشود برای اینکه قابللمس و درک باشد، باید الفبای آن را بلد باشیم. برای بهکاربردن آن در زندگی باید مسیر آموزش، تجربه و تفکر را طی کنیم. جهانبینی یعنی آنچه ما نسبت به کل هستی، جهان بیرون و درون برداشت میکنیم. جهانبینی بیرون شامل ادراک و احساس ما نسبت به تمام هستی است. جهانبینی درون شامل ادراک و احساس ما نسبت به خودمان است. جهانبینی متعلق به همه کسانی است که در تاریکی هستند و میخواهند از آن بیرون بیایند.
جهانبینی برای من مانند یک طناب و قرقرهایست که به من کمک کرده تا از عمق تاریکیها و حسهای منفی و ناتوانیهایی که قبلاً احساس میکردم، بیرون بیایم و حسهای خوب و تواناییهای خود را جایگزین آنها کنم. برای این اصل مهم اول باید مثلث جهالت را بشناسیم و بدانیم منیت چیست، ترس چیست و ناامیدی از چه چیزهایی شکل میگیرد و در کنار اینها خشم، نفرت، حسادت، نفس اماره، نفس لوامه، نفس مطمئنه، نیروهای بازدارنده یا تخریبی و یا حقههای نفس را بشناسیم و با آموزش، تجربه و تفکر بتوانیم برای درمان خود قدمی برداریم. باید بدانیم که اگر کمی به دانایی خود نیفزاییم و آن دانایی را عملاً انجام ندهیم، نمیتوانیم یکپنجم از کارهای ضد ارزشی را کنار بگذاریم. کل جهانبینی روی مسئله دانایی و شناخت انسان است و اینکه انسان چگونه میتواند حسهایش را تشخیص دهد، پالایش کند و خود را نجات دهد و به درمان برساند.
مشارکت همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر نازنین
جزوه جهانبینی استاد امین از دو کلمه تشکیل شده است: جهانبینی کاربردی؛ یعنی در ابتدا ما جهانبینی را آموزش میگیریم و بعد حتماً و باید آن را کاربردی کنیم؛ زیرا عالم بیعمل همچون درخت بیثمر است. جهانبینی یعنی آنچه ما نسبت به کل هستی، جهان درون و بیرون برداشت، ادراک، دریافت و احساس میکنیم. با آموزش جهانبینی نگاه انسان تغییر میکند و دید وسیعتری به پیرامون خود پیدا میکند.
یادگیری جهانبینی و کاربردیکردن آن باعث تغییر حس، حرکت، تلاش، تحمل رنج و خروج از تاریکی برای رسیدن به مقصد بهتری میشود. جهانبینی مختص قشر خاصی نیست؛ بلکه به همه انسانها تعلق دارد؛ زیرا یادگیری آن برای همه بهمنظور رسیدن به آرامش و صلح ضروری است. اگر مثلث درمان را که شامل جسم، روان و جهانبینی است مانند چرخدندههایی که به هم متصل هستند در نظر بگیریم، گردش و حرکت هر سه آنها لازم و ضروری است؛ خصوصاً جهانبینی که پیمودن سفر دوم بدون فراگیری دانش جهانبینی غیرممکن است. جهانبینی این است که بخواهم منیت، ترس و ناامیدی نداشته باشم و با آموزش، تجربه، تفکر و کسب دانش جهانبینی، قوانین درست زندگی و علم زندگی را بیاموزم و درست و به جا به کار ببندم.
رابط خبری: همسفر پروین رهجوی راهنما همسفر خندان (عضو لژیون سردار)
ارسال: همسفر زرین رهجوی راهنما همسفر خندان (عضو لژیون سردار) دبیر سایت
همسفران نمایندگی لویی پاستور
- تعداد بازدید از این مطلب :
116