English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی متعلق به همه انسان‌ها است

جهان‌بینی متعلق به همه انسان‌ها است

جزوه جهان‌بینی الفبای یک زبان است و برای اینکه مفاهیم کنگره قابل‌لمس و درک شوند، باید الفبای آن را بلد باشیم. هدف اصلی این جزوه ایجاد تصویر ذهنی در افراد است. گاهی اوقات ما به دنبال مطالعه در مورد مسائلی می‌رویم، اما نحوه بیان مطالب به قدری پیچیده است که با وجود بارها مطالعه، چیزی متوجه نمی‌شویم و از مطالعه ناامید می‌شویم.

علم به خودی خود پیچیده نیست؛ اگر استاد مطالب را به درستی انتقال دهد و پایه‌ها را درست بگذارد، می‌توانیم از آن بهره‌مند شویم. اصول و قوانین هر علمی، پایه‌ها و فونداسیون بنای آن علم هستند. اگر پایه‌ها درست گذاشته شوند، قابلیت ساخت بناهای عظیم را دارند. بنابراین، مطالب باید به ساده‌ترین شکل عنوان شوند تا همه بتوانند فهمیده و درک کنند. این هنر نیست که انسان مطالب را طوری انتقال دهد که کسی متوجه نشود. گاهی ما برای نشان دادن سواد خود، از کلمات و الفاظ پیچیده استفاده می‌کنیم که باعث می‌شود طرف مقابل احساس بی‌سوادی کند. مهم این است که در جمعی بزرگ، حداقل ۹۵ نفر از صحبت‌های ما متوجه شوند.

نکته دیگر در تدوین جزوه جهان‌بینی استفاده از روش مدل‌سازی است. انسان برای درک یک موضوع به ابزارهای مختلفی نیاز دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تصاویر است. تصاویر به ما کمک می‌کنند تا مفاهیم را بهتر درک کنیم. اگر بتوانیم از مثال‌هایی استفاده کنیم که در مخاطب تصویر ذهنی ایجاد کند، مخاطب برای فهمیدن مطلب به آن تصویر مراجعه می‌کند. به عنوان مثال، می‌توانیم بگوییم که نفس مانند یک شهر است و نفس اماره مانند قبایل وحشی که به شهر حمله‌ور می‌شوند.

جهان‌بینی متعلق به همه انسان‌ها است و برای کسانی که در تاریکی‌ها هستند، به یک نیاز مبرم تبدیل می‌شود. مانند طنابی که انسان را از عمق تاریکی‌ها خارج می‌کند. انسانی که وارد اعتیاد می‌شود، بندهای مختلفی به او زده می‌شود. درمان اعتیاد نیاز به دانایی و آگاهی دارد. درمان اعتیاد مانند درمان سرماخوردگی نیست و نیاز به ابزارهای مختلفی دارد که باید به یکدیگر کمک کنند.

آموزش و علم‌آموزی ظرفیت و پتانسیل انسان را بالا می‌برد. مانند کشوری که باید کارخانه‌های مختلفی در آن ساخته شود. اگر ظرفیت و دانایی انسان بالا نرود، تولید مواد شیمیایی در بدن او ممکن نخواهد بود. ظرفیت و دانایی افراد را می‌توان با استخر آب مقایسه کرد. هرچه ظرفیت بیشتر باشد، استخر بزرگ‌تر خواهد بود و آب بیشتری در آن جای می‌گیرد. تمیز یا کثیف بودن آب کیفیت دانسته‌های ما را نشان می‌دهد.

نیروهای بازدارنده و مکمل بر اساس تکامل انسان عمل می‌کنند. اگر ما در حد ماشین باشیم، این نیروها بازدارنده هستند، اما اگر در حد هواپیما باشیم، نیروی مکمل خواهند بود. در مقابل مثلث دانایی، مثلث جهالت قرار دارد که شامل اضلاع ترس، منیت و ناامیدی است. نیروهای منفی می‌توانند با ایجاد ترس و خشم در ما کنترل ما را به دست بگیرند.

جزوه جهان‌بینی به ما کمک می‌کند تا با شناخت حس‌ها و پالایش آن‌ها، خود را از تاریکی‌ها نجات دهیم. با یادگیری قوانین زندگی و صبر در یادگیری، می‌توانیم به شادی، آرامش و لذت دست پیدا کنیم.

منبع: جزوه جهان‌بینی(امین دژاکام)
نویسنده: همسفر الین رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیون‌‌اول)
عکس: همسفر عاطفه رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیون‌‌اول)
ویرایش و ارسال: همسفرالین نگهبان سایت
همسفران نمایندگی محمدی‌پور قم

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .