English Version
This Site Is Available In English

حوض وجودی خود را از ضدارزش‌ها پاک کنیم

حوض وجودی خود را از ضدارزش‌ها پاک کنیم

آقای مهندس حسین دژاکام در سی‌دی «اشراق» در مورد تفاوت‌های بین حوضی که آب بسیار تمیز و حوضی که آب کثیف و تیره دارد، صحبت می‌کند. این مثال می‌تواند برای ما انسان‌ها صادق باشد تا متوجه شویم که مثل کدام یک از این حوض‌ها هستیم؟ آقای مهندس حسین دژاکام می‌فرمایند: «انسان با چشم خود اطراف را می‌بیند‌‌؛ ولی خودش را نمی‌تواند ببیند، بدی‌‌های دیگران را می‌بیند؛ ولی بدی‌های خودش را نمی‌بیند».

یکی از مهم‌ترین خصلت‌های یک انسان خوب، خلق‌و‌خوی اوست؛ مثل حضرت محمد (ص) که در داشتن خلق‌و‌خوی الگوی نمونه اخلاق بودند. انسانی که خلق‌وخوی خوبی داشته باشد، می‌تواند رفتار و گفتار خوبی با تمام انسان‌ها داشته باشد و با اطرافیان خود با ملایمت برخورد کند؛ بنابراین می‌تواند تمام انسان‌ها را به معنای واقعی دوست داشته باشد و تا زمانی‌ که انسان‌ها را دوست نداشته باشد نمی‌تواند از خلق‌وخوی مناسبی برخوردار باشد‌؛ باید فهم،‌ شعور و آگاهی او بالا رفته باشد.

پس شرط لازم داشتن اخلاق نیکو و پسندیده دوست داشتن انسان‌ها و داشتن فهم و شعور کافی است تا بدانیم که اگر انسانی مرتکب اشتباهی شده است، این مسئله جزء سرشت اوست؛ چون اگر انسان دچار این اشتباهات نشود، نمی‌تواند به تکامل برسد و از این مرحله عبور کند.

اتفاقات زیادی مثل: غیبت کردن، دزدی، قضاوت کردن دیگران و کم‌فروشی باعث می‌شود تا حوض درونی ما تیره و کدر شود و آب آن به لجن‌زاری بدبو تبدیل شود. اگر بخواهیم به آرامش و آسایش در زندگی برسیم؛ باید ذره‌ذره آب حوض وجودی خود را پاک و تمیز کنیم تا تبدیل به آبی زلال شویم که از مسیر ضدارزش‌ها دوری می‌کنيم.

در ادامه آقای مهندس حسین دژاکام در مورد مرگ صحبت کردند، زمانی‌که مرگ انسان فرا می‌رسد، تمام خصوصیات انسان را به همراه خود می‌برد‌؛ اما چیزی از انسان کسر نمی‌شود؛ درواقع تمام صفات خوب و بد همراه او خواهد بود. اگر کسی اعتیاد داشته باشد، پس از مرگ اعتیاد او از بین نمی‌رود و همراه او خواهد بود؛ یعنی مرگ هرگز ما را عوض نخواهد کرد، فقط جسم انسان از بین خواهد رفت.

غم بزرگ می‌تواند انسان را به دو درجه بالاتر یا به دو درجه پایین‌تر سوق بدهد. کسی که عزیزی را از دست می‌دهد، همیشه در عزا و سوگ او نشسته است و‌ در آخر خود را نابود می‌کند. این غم می‌تواند انسان را به مقام خاص الهی برساند یا می‌تواند او را در ناامیدی بیشتری فرو برد؛ قطعاً این امر بستگی به درک و فهم انسان‌ها از این مسئله دارد.

در پایان در مورد زمان به خوبی صحبت می‌کند که قدر زمان را بدانید و از آن به‌ خوبی بهره لازم را ببرید؛ چون زمان بسیار کوتاه و گذرا است. درحقیقت بایستی از تمام نعمت‌های خداوند به خوبی استفاده کنیم و همیشه شاکر خداوند باشیم.

امیدوارم بتوانیم با آموزش‌های ناب آقای مهندس حسین دژاکام حوض وجودی خود را از ضدارزش‌ها پاک کنیم تا به رستگاری برسیم و هیچ‌گاه هراسی از مرگ نداشته باشیم و سعی کنیم همیشه زمان را مد نظر داشته باشیم تا بتوانیم از تمام لحظات زندگی خود به‌نحو مطلوب استفاده کنیم.

منبع: سی‌دی (اشراق) از آقای مهندس حسین دژاکام
رابط خبری و نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون دوم)
ویراستاری: همسفر مژگان رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون سوم) دبیر سایت
ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر حمیده نگهبان سایت
همسفران نمایندگی جواد گلپایگان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .