پیدا کردن نقطه صفر یا نقطه توانایی برای انسان خیلی مهم است؛ همانطور که آقای مهندس برای درمان اعتیاد متد DST را پیدا کردند. پیدا کردن نقطه توانایی میتواند به ما کمک کند که در قسمتهای مهم زندگی یا همان مبدأ بتوانیم درک کنیم که در کجای کار قرار گرفتهایم. متد DST در دل ماه مبارک رمضان کشف شد. آقای مهندس بعد از سالها مصرف خودشان نمیدانست، مقدار مصرفیشان چهقدر است؛ یعنی نمیدانست در کجای کار قرار گرفته است و یا تخریب ایشان چهقدر است و چه مقدار وابسته به مواد است، هیچ چیز برایشان مشخص نبود؛ ولی در ماه مبارک رمضان و آن نظمی که در این ماه حاکم بود، باعث شد که نقطه تفکر ایشان بیدار شود و به مقدار و میزان مصرف خودشان نظم دهد.
استاد امین در صحبتهای خودشان گفتند: «این نکته برایم خیلی جالب بود که مهندس با آن همه دقت، ظرافت و اندازهگیری که در کارش داشت؛ چهطور از میزان مصرف خودش اطلاع نداشت، این مسئله بسیار عجیب بود.» در واقعیت هم همینطور است؛ وقتیکه انسان به مشکلی برمیخورد و یا گرهای در کارش ایجاد میشد، نمیتواند آن گره را باز کند؛ چون میزان خرابی را نمیداند و آن تخریب باعث شده که او هنوز مبدأ را پیدا نکند؛ وقتی مبدأ پیدا شد، مقصد که همان سفر است بهوجود میآید و راه درمان کشف و آغاز میشود؛ وقتی خواسته ما تغییر کند شرایط هم تغییر میکند.
اگر ما اندازهها را متوجه نشویم، نمیتوانیم مبدأ خودمان را پیدا کنیم. اگر کسی میخواهد جنسی را با قیمت غیر واقعی به ما بفروشد، اگر قیمتش پایین باشد احتمال اینکه کیفیتش هم پایین باشد زیاد است؛ چون هیچ چیز ارزان بیحکمت نیست. وقتی شما جنس بیکیفیت را با قیمت بالا خریداری کردید آن جنس را تأیید کردید؛ مثلاً این پیام را دادهاید که شما جنس را تولید کن نگران فروش آن نباش. ما نباید جنس بد، مطالب بد و فیلم بد را تأیید کنیم؛ چون درون هر کدام از اینها آموزشهای بد نهفته است.
خیلیها در سیستم کنگره قرار گرفتهاند که با تلاش و کوشش خودشان مطالب مطلوبی را به انسانها آموزش میدهند تا انسانهای صیقل داده شوند و ناخالصیها از آنها گرفته شود و افراد سالم را وارد جامعه کنند. وقتی شما یک فیلمی را ارائه میدهید در فیلم بهترین شخصیت خوب و فداکار که جانش را به خطر میاندازد تا بتواند پیام آموزندهای را به انسانها منتقل کند؛ اما با کشته شدنش پیام درستی را ارائه نمیدهید؛ چون در هستی و آفرینش تا آنجا که ما اطلاع داریم اینطور نیست.
آقای مهندس میگویند: «من سالها به شما آموزش دادم تا یک جمله را به شما انتقال بدهم که خوبی، خوب و بدی، بد است.» در صورتی که بعضی از موضوعات را رسانه برعکس عمل میکند. اگر شما کاری به کار دیگران نداشته باشید سالم میمانید و از زندگی خوبی برخوردار میشوید. یکسری می گفتند هنر، برای هنر است و علم برای علم اینها همه شعار بود. کارهایی که انجام میشود، بایستی نتیجه سازندهای داشته باشد آن کاری مهم است که، به شما انرژی و یا روحیه خوبی را انتقال دهد و از آن کار لذت ببرید.
ما در این سیدی یاد گرفتیم برای کسی که به کارهای خودش رسیدگی نمیکند، دلسوزی بیش از اندازه نکنیم هرچیزی باید اندازه و مقدارش مشخص باشد؛ در غیر این صورت وظیفه محسوب میشود. مطلب دیگر در مورد پیامبران بود ویژگی که پیامبران داشتند این بود که از سختیهای زیادی عبور میکردند و بعد از تحمل این سختیها آزمون پس میدادند؛ یعنی از آنها امتحان گرفته میشد و در امتحان قبول میشدند و بعد به ایشان دستور داده میشد که همان مطالب را به مردم آموزش دهند. پیامبران بعد از اینکه آموزش گرفتند و از رنج و تاریکی خارج شدند آمدند آن روال را به انسانهایی که در جهل و تاریکی و نادانی بودند آموزش دادند. حضرت رسول در بین مردم زندگی میکرد؛ ولی توانست به عنوان یک انسان خوب و درستکار شناخته شود؛ به همین خاطر این مسئولیت سنگین را بر عهده ایشان گذاشتند تا مطالب را به انسانها برساند.
در انتهای سیدی در مورد ظلم صحبت کرده که ظلم؛ یعنی تاریکی، ما میدانیم که تاریکی یکی از ابزارهای نیروی منفی است و برای اینکه نیروهای منفی کار خودشان را پیش ببرند به تاریکی نیاز دارند و حقایق را پنهان میکنند در نور و روشنایی چیزی پنهان نمیماند؛ پس نیروهای منفی تلاش میکنند جلو نور را بگیرند تا ظلم و تاریکی نقشه خودش را پیاده کند.
برداشت من از سیدی این است، وقتی مسافران ما مصرفکننده بودند، همیشه جای خلوت و تاریک را برای مصرف خودشان انتخاب میکردند؛ چون میخواستند کارشان را پنهان کنند و این باعث میشد که به خود، همسفران و اطرافیانشان ظلم کنند. وقتی انسان در تاریکی باشد از روشنایی نمیتواند سودی ببرد و یا مطالب را دریافت کند؛ چون آن جهل و تاریکی جلوی آن روشنایی را میگیرد و مطالب آموزنده به انسان نمیرسد؛ استاد و راهنما سختیهایی زیادی را کشیدهاند و مجموعهای از تاریکیها را تجربه کردهاند و امروزه سعی بر این دارند ما را از تاریکی نجات دهند و به سمت روشنایی و نور هدایت کنند؛ پس ما باید سعی و تلاش خودمان را بیشتر کنیم تا از آموزشهای آنها بهرهمند شویم و خود را از تاریکی و ظلمت نجات دهیم.
منبع: سیدی تاریکی (استاد امین)
رابط خبری: همسفر نازنین مرزبان خبری
عکاس: همسفر و مسافر نیکوتین سحر رهجوی راهنما همسفر راضیه ( لژیون چهارم)
نویسنده: همسفر مهرانگيز رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوازدهم)
ارسال مطلب: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی سمنان
- تعداد بازدید از این مطلب :
115