استاد امین در سیدی تاریکی میفرمایند:
پیدا کردن نقطه صفریا همان، نقطه توان موضوعی بسیار مهم است که میتواند در جنبههای مختلف زندگی به ما کمک کند. نقطه صفر یا مبدا، به ما این امکان را میدهد که بدانیم دقیقاً در کجا قرار گرفتهایم. آقای مهندس اشاره میکنند که من نمیدانستم مقدار مصرف موادم چقدر است، که در واقع به همین موضوع اشاره دارد. من بعد از سالها نمیدانستم در کجا قرار دارم، چه میزان تخریب دارم و چقدر به مواد مخدر وابسته هستم. نظم ماه رمضان باعث شد که نقطه تفکر در من بیدار شود.
انسان در مسائلی که با آنها مشکل دارد، معمولاً میزان تخریب را نمیداند. تا زمانی که ما اندازهها را متوجه نشویم، نمیتوانیم مبدا را پیدا کنیم. وقتی یک کالا را با قیمت بسیار پایینتری میخریم، باید بدانیم که این کالا قطعاً نامرغوب است. همچنین، اگر جنسی را بسیار بیشتر از قیمت متعارف خریداری کنیم، باید قیمت تمام شده آن کالا را با خود حساب کنیم. اگر متوجه شدیم که قیمت درست و منصفانه نیست، باید انتخاب کنیم که آیا از لذت آن لحظه بگذریم یا نه. عبور کردن از این نقطه اهمیت زیادی دارد. جامعهای که اندازهها را میداند، سرش کلاه نمیرود و باید از انسانهایی خرید کنیم که برای تولیداتشان زحمت میکشند، البته به شرطی که قیمت را منصفانه پرداخت کنیم. ما نیز باید این موضوع را فرهنگسازی کنیم.
برای انجام هر کاری باید بدانیم که توان ما چقدر است. اگر مبدا را پیدا کردیم، از آنجا نقطه تحمل یا وادی نهم ایجاد میشود. اگر مبدا را پیدا نکردهایم، حتی اگر ۵۰ سال هم تمرین کنیم، جز تخریب چیزی به دست نخواهیم آورد. انسان اگر اندازه را پیدا نکند، باید آن اختلاف را با انرژی ذخیرهاش پر کند. باید تلاش کند تا نقطه تحمل خود را بالا ببرد، زیرا تا زمانی که از این انرژی ذخیره شده استفاده میکند، ضعیف و بدحال خواهد شد.
یکی از مسائلی که لازم است در خانواده تغییر دهیم، این است که اندازهها را بشناسیم. داستان پیامبران بسیار مهم است؛ کلام الله میگوید که این داستانها باعث تثبیت آرامش دل میشود. همه پیامبران چند ویژگی مشترک داشتند: زندگی بسیار سختی داشتند، خیرخواه بودند و برای انتقال مطالب بسیار تلاش کردند. زمانی که پیامبران این سختیها را تحمل میکردند، در واقع آزمون پس میدادند. وقتی امتحانها را قبول شدند، به رسالت رسیدند. مطالب امتحانی پیامبران همان چیزهایی است که به مردم آموزش دادند.
در ابتدا، پیامبران مطالب را دریافت کردند و شروع به باز کردن گرههای خود کردند. زمانی که این قفلها باز شد، فرمان میرسد که مطالب را آموزش بدهند. رسول اکرم (ص) قبل از مبعث زندگی بسیار سختی داشتند و تحت فشار زیادی بودند. در سن چهل سالگی پیامبر شدند و در چهل و سه سالگی دعوت خود را آشکار کردند. دلیل این وقفه سه ساله این است که در ابتدا از آن دانش استفاده میکردند و شروع به درک عمیق میکردند. سپس فرمان میرسد که باید بازپرداخت کنی و مطالب را انتقال دهی.
انسان زمانی که تزکیه و پالایش را از خود شروع کند، ایمانش صد برابر میشود. زندگی پیامبران یک مثلث دارد: رنج و دشواری بسیار زیاد، خیرخواهی برای انسانها، اجرای آموزشها و به فعل تبدیل کردن و انتقال به انسانها
در کلام الله آمده است که برای قوم عاد پیامبرانی را برگزیدیم که آنها را رد کردند. قوم عاد، قومی نیستند که به راحتی از ارزشها برگردند، بلکه قومی هستند که مرتکب خطاهای مشابه میشوند. این موضوع میخواهد بگوید که قوم عاد خودش یک ویژگی است و اگر شما این ویژگی را داشته باشید، به قوم عاد یا قوم ثمود تبدیل میشوید. اگر به کارتان ادامه بدهید، سرنوشت شما هم همین خواهد بود. مثلاً اگر گرانفروشی کنید، مانند قوم مدین خواهید بود.
برای قوم عاد بودن، سه نشانه وجود دارد:
انکار کردن، عصیان کردن، از کسب و کار هر جبار سنگدل دفاع و پیروی کردن
نتیجهای که میتوانیم بگیریم این است که اگر درست شدید، که هیچ؛ ولی اگر درست نشدید، یک نفر دیگر یا یک جامعه دیگر یا یک قوم دیگر جای شما را میگیرد. نیروی منفی برای پیشبرد کارش نیاز به ابزاری به نام تاریکی دارد تا حقایق را پنهان کند. برای پنهان کردن در نور، امکانپذیر نیست، پس باید اول جلوی نور و روشنایی را بگیرد.
یک انسان چگونه مجرم میشود؟
ارتباط و دوستی با ظالمها و افراد ناجور، اطاعت و پیروی کردن از ظالمها، لذت بردن از امکانات و منافعی که به دست میآورد
یک انسان چگونه ناکام میشود؟
ارتباط با انسانهایی که تاریکی را به وجود میآورند، دور شدن از افرادی که به او آموزش میدهند.
بسیاری از مسائل در زندگی به وجود میآید که اگر انسان به آنها توجه کند، ممکن است چیزهایی را پیدا کند و آنها را اصلاح کند و فرآیندهای زیادی را در زندگی تغییر دهد. خداوند اگر به کسی جایگاهی میدهد، در ابتدا هزینه آن را گرفته است. گرچه خداوند بسیار رحمان و رحیم است، اما افرادی مانند پیامبران یا راهنمایان، در ابتدا این سختی و رنج را تحمل کرده و از آن عبور کردهاند.
منبع: سیدی تاریکی(استاد امین دژاکام)
نویسنده: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیون سردار)
رابطخبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیون سردار)
عکس: همسفر عاطفه رهجوی راهنما همسفرعطیه(لژیون سردار)
ویرایش: همسفر الین رهجوی راهنما همسفر عطیه(لژیون سردار)
ارسال: همسفر لیلا دبیر سایت
همسفران نمایندگی محمدیپور قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
84