مشارکت همسفر فاطمه از سیدی شکل گیری نیروها
اضطراب از جنس ترس است، هنگامی که اضطراب کم است موجب حرکت می گردد؛ امّا اگر از حد معمول زیادتر شد تأثیر مثبتی نخواهد داشت و باعث بهمریختگی درونی در انسان میشود، یعنی حافظه وی قفلشده تمرکزش از بین میرود بنابراین به نتیجه دلخواه نمیرسد. ترس چگونه به وجود میآید؟ انسانی که در تاریکی سفر میکند؛ دچار ترس میشود و این ترس با ناامیدی همراه است. خداوند در وجود انسان، نیروهای زیادی قرار داده است بسیاری از این نیروها را نمیشناسیم چه در قسمت صور آشکار و چه در صور پنهان هر کدام از این نیروها کاری را انجام میدهند مجموع اینها همراه با روح، عقل آدمی را تشکیل میدهند که این موجب میگردد انسان بالاتر از موجودات دیگر قرار بگیرد.
آن هنگام که انسان در تاریکی قرار میگیرد با سفر در تاریکی این نیروها از کنترلش خارج میشوند، مهمترین موضوع در انسان مسئله اختیار است و چون مختار است، بنابراین حق انتخابهای مختلفی دارد. هدف تاریکی، گرفتن اختیار از انسان است این انسان در راستای رضایت نفسش حرکت میکند. چگونه اختیار از انسان سلب میشود؟ اختیار زمانی گرفته میشود که انسان حق انتخابش را از دست داده است و این به علت از دست دادن نیروهایی است که خداوند در بدو خلقت انسان به او اعطا کرده است و در این حال همه چیز برای او حالت جبر پیدا میکند. باید در نظر داشت که نیروهای انسان از بین نمیروند، بلکه آنها ضبط گردیده یا مصادره میشوند؛ پس استعداد و تواناییها در فرد معتاد از بین نمیرود.
هنگامی که شخص معتاد سفرش را آغاز کند تواناییهایش برگشته و وی با نیروی مضاعفی، تحت آموزشهای کنگره کارهایش را انجام خواهد داد. چرا حفظ کردن مطلب در کنگره ارزشمند است؟ زیرا حافظه نیرویی است که در اثر اعتیاد از بین میرود وقتی فرد مسافر در کنگره قرار میگیرد و پنج صفحه را از حفظ میخواند وی دوباره این نیرو را به دست میآورد، اگر نیرویی که در وجود انسان است تحت فرمانش باشد ترس ظاهر نمی شود. دو نوع ترس وجود دارد: ترس نگهدارنده و بازدارنده. ترس نگهدارنده موجب ایمنی میشود، در ترس بازدارنده شخص توانایی روبهرو شدن با مسئلهای را ندارد و خودش هم از این مسئله آگاهی ندارد. فرآیند برگشت از تاریکی، بدون برگشت نیروهای خدادادی مُیسر نیست. وقتی انسان در درونش نیروهایی داشته باشد، که بتواند با نیروهای بیرونی مقابله کرده، مشکلاتش را حل کند، این انسان در بهشت است سقوط اصلی اهریمن به خاطر کبر و منیتش بوده است.
داستان آدم و حوا تمثیلی است برای تمامی انسانها کسی که دست به خودکشی میزند، از هیچ چیز لذت نمیبرد؛ چون نیروهای درونیاش از کنترل خارج شدهاند. انسان از اضداد آفریده شده و مجموعهای است از فضائل و رذائل، بنابراین هر چیزی را از روی ضدش میشناسند. کسی که ترس را تجربه کرده، میتواند انسان شجاعی باشد تجربه تاریکی برای انسانها یک سرمایه محسوب میشود، اگر چه از یک زاویه، تاریکی، بدبختی و عذاب است؛ ولی از طرف دیگر موجب کسب قابلیت درک هستی و شناخت خیلی چیزها میگردد. این موضوع در مورد کسانی که سفر اعتیاد خود را با موفقیت طی کردهاند صادق است. صفت کبر تنها مختص خداوند است؛ کبر به معنی برتری در ماهیت و موجودیت است.
اکثر صفات خداوند برای انسان به نسبت خودش قابل دسترسی است خداوند در صورتی خواسته و آرزوی انسان مثلاً پولدار شدن را برآورده میسازد که انسان لیاقت دریافت آن خواسته را داشته باشد. این بستگی به ظرف وجودی انسان دارد در کنگره بعضیها عجول هستند و میخواهند سفرشان را خیلی سریع تمام کنند، این درست نیست سفر باید تدریجی و پلهپله باشد کسب آگاهی و معرفت، رقابت بردار نیست. انسانهایی که به تاریکی میروند مانند غواصانی هستند که به اعماق دریا میروند، فرورفتن و بالا آمدن غواص باید تدریجی باشد در غیر این صورت با خطر مرگ مواجه خواهد شد.
در عمق تاریکی چیزهایی میتوان یافت که در سطح عادی وجود ندارند، انسانی که بخواهد شتابان از تاریکیها خارج شود سفر خوبی نخواهد داشت مدت زمان خارج شدنش به عمق تاریکی بستگی دارد، به رنجهای زندگی، باید به شکل یک سرمایه نگاه کرد اینها موجب برکت هستند ما نباید از کسانی که موجب ناراحتی ما میگردند، انتقام بگیریم؛ بلکه باید دنبال این باشیم که صفات درونیمان را پالایش کنیم. ما به آدمهای بد باید به صورت سرمایه و وسیلهای برای شناخت هرچه بیشتر خودمان نگاه کنیم وقتی موانع در زندگی برطرف میشود، حیات مفهومی تازه پیدا میکند و البته این مهم است میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد؛ زیرا زندگی مثل اعداد انتهایی ندارد هر زمان که انسان به آگاهی و بیداری دست بیابد زندگی برایش مفهوم پیدا خواهد کرد.
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون پنجم)
رابط خبری: همسفر پروانه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر آذر رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باباطاهر همدان
- تعداد بازدید از این مطلب :
58