English Version
This Site Is Available In English

مسئولیت بدون ظرفیت باعث سقوط می‌شود

مسئولیت بدون ظرفیت باعث سقوط می‌شود

جلسه چهاردهم از دوره سی‌ویکم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سهروردی اصفهان با استادی همسفر نجمه، نگهبانی راهنما همسفر شهرزاد و دبیری همسفر حکیمه با دستور جلسه «ظرفیت و مسئولیت (قبله گم کردن)» روز دوشنبه ۱ اردیبهشت‌‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

از نگهبان و دبیر جلسه سپاسگزارم که فرصت خدمت در این جایگاه را به من دادند. در رابطه با دستور جلسه موضوعی که شاید ظاهر ساده‌ای داشته باشد؛ اما در دل خودش پایه و اساس حرکت در مسیر درست زندگی کردن و درمان ما را تشکیل می‌دهد، موضوع «ظرفیت، مسئولیت و قبله گم کردن» است‌؛ موضوعی که اگر درکش کنیم می‌توانیم مسیر زندگی‌مان را تغییر بدهیم. «تا ظرفیتی در ما ساخته نشود، مسئولیتی هم نباید پذیرفته شود.» این جمله برای من خیلی معنا داشت؛ چون گاهی ما انسان‌ها بدون اين‌که آمادگی واقعی داشته باشیم دنبال جایگاه و مسئولیتی می‌گردیم که هنوز ظرفیتش را نداریم و اینجاست که ممکن است قبله‌مان را گم کنیم.
جهان هستی بر پایه نظم، توازن و عدالت خلق‌ شده است. هیچ دانه‌ای نمی‌تواند قبل از این‌که جوانه بزند به درخت تبدیل شود و هیچ درختی نمی‌تواند بدون ریشه محکم بار بدهد. ظرفیت همان ریشه است؛ اگر ظرفیتی درون من ساخته نشود؛ اگر هنوز روح و روان من به پایداری نرسیده باشد و اگر هنوز از درون محکم نشده باشم هر مسئولیتی که بگیرم مثل باری است که نه‌تنها من را به جلو نمی‌برد؛ بلکه باعث فروپاشی من می‌شود.
مسئولیت بدون ظرفیت باعث سقوط می‌شود. مسئولیت یعنی برداشتن باری از روی دوش دیگران، نه ژست گرفتن و اگر من به دنبال قبول مسئولیت بروم، نه برای خدمت کردن؛ بلکه برای دیده شدن، یعنی قبله‌ام را گم‌کرده‌ام؛ چون قبله جهت حرکت است و زمانی که انسان قبله را گم می‌کند دیگر نمی‌داند به کجا می‌رود و فقط حرکت می‌کند؛ حتی شاید با سرعت‌ بالا، ولی مسیر غلط است. قبله گم کردن یعنی فراموش کردن این‌که برای چه به اینجا آمده‌ایم؟ یعنی این‌که هدف اصلی ما که رسیدن به آرامش، تعادل و خدمت بلاعوض است، پشت نقاب مسئولیت‌های ظاهری گم شود.
قانون دیگری که در جهان هستی وجود دارد قانون صبر و زمان است. هیچ‌ چیز یک‌شبه ساخته نمی‌شود. آقای مهندس حسین دژاکام می‌فرمایند: «همه‌ چیز با زمان درست می‌شود، نه با زور زدن»؛ ظرفیت هم با زمان ساخته می‌شود؛ با خدمت کردن، آموزش دیدن، تجربه کردن و با اشتباه کردن و درس گرفتن از اشتباه است. وقتی‌که من در جایگاه فعلی خودم به‌درستی عمل کنم، جهان هستی هم مرا ارتقاء می‌دهد؛ چون قانونش این است که به کسی که درست عمل کند بیشتر داده می‌شود و این همان شکرگزاری است. شکرگزاری فقط گفتن «اَلْحَمْدُلله» نیست؛ شکرگزاری یعنی این‌که من جایگاهی را که دارم قدر بدانم و در همان نقطه‌ای که هستم بهترین عملکرد را داشته باشم؛ برای مثال اگر من امروز در سفر اول هستم با تمام توان سفر کنم و اگر هنوز مسئولیتی ندارم سکوت کنم ببینم، یاد بگیرم، صبر کنم و منتظر زمان مناسب باشم.
در آخر از خداوند خواستارم که همه ما در هر جایگاهی هستیم شکرگزار باشیم و ظرفیت خودمان را بالا ببریم و هیچ‌وقت قبله‌مان را گم نکنیم؛ چون اگر قبله‌ ما گم شود هر چه بدویم به مقصد نمی‌رسیم. ان‌شاءالله اگر روزی مسئولیتی به عهده ما گذاشته شود، بتوانیم با نیت الهی و دل‌پاک آن مسئولیت را به‌درستی انجام بدهیم و باعث رشد خودمان و دیگران شویم.

 

در ادامه جلسه پس از قرائت پیام، انتخابات نگهبانی با حضور ۷ کاندیدا برگزار شد و بارأی اعضاء راهنمای تغذیه سالم همسفر زهرا به‌عنوان نگهبان و همسفر راشین رهجوی راهنما همسفر نگار (لژیون سوم) و همسفر زیبا رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون هجدهم) به‌عنوان دبیران دوره سی‌‌ودوم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان انتخاب شدند. ضمن عرض خدا قوت خدمت راهنما همسفر شهرزاد نگهبان دوره قبل و دبیران همسفر افسانه و همسفر حکیمه برای راهنما همسفر زهرا و دبیران، دوره خدمتی پرباری را از خداوند طلب می‌کنیم.

اعلام برندگان مسابقات ورزشی جام سردار رشته والیبال و دارت

اعلام نفرات برتر آزمون

مرزبانان کشیک: همسفر فاطمه و مسافر مهدی
عکاس: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون پنجم)
تایپیست: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم) و همسفر فرزانه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون هشتم)
ارسال: راهنما همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .