در کنگره60، آقای مهندس همیشه میگویند: برای درک مسائل باید صورتمسئله را پیدا کنیم و آن را درک کنیم. در این دستور جلسه، ظرفیت از کلمه ظرف گرفته شدهاست، یعنی گنجایش یا همان نقطه تحمل که در وادی نهم در مورد آن صحبت شدهاست. نیرویی که از کم شروع میشود و به درجهی بالا و بالاتر میرسد را نقطه تحمل میگوییم و نقطه تحمل در انسانها متفاوت است. نقطه تحمل در اکثر موارد کسبکردنی است که در اثر استمرار و تکرار در طول زمان میتوان آن را تغییر داد. در مورد ظرفیت نیز همینگونه است. ظرف هر کدام از ما با دیگری فرق دارد و ظرفیت ما با دانایی ما رابطه مستقیم دارد؛ یعنی اگر دانایی من زیاد شود، ظرفیت من هم زیاد میشود. برای بالا بردن دانایی نیاز به تفکر صحیح، آموزش و تجربه است که در طول زمان مناسب بهدست میآید؛ اگر من آموزش درست نگیرم، علم من در یکنقطه متوقف میشود، اگر تفکر صحیح نداشته باشم نمیتوانم راه درست را از غلط تشخیص بدهم و اگر در جایگاهی که قرار میگیرم خودم را بالاتر از آن چیزی که هستم ببینم، منیت به سراغ من میآید و من از تجربه کردن باز میمانم که در اینصورت دانایی من رشد نخواهد کرد و ظرف وجودی من کوچک باقی خواهد ماند.
مسئولیت، یعنی پاسخگو بودن در مقابل کاری که به عهده گرفتهایم و انجام دادهایم یا میخواهیم انجام بدهیم. در وادی نهم میخوانیم که اگر انسانی بخواهد در هر جایگاهی قرار بگیرد، اول بایستی نقطه تحمل خود را با آن جایگاه برابر کند؛ در غیر اینصورت برای خودش و دیگران مشکل ایجاد خواهد کرد؛ اگر درون من ظرفیت لازم برای پذیرفتن مسئولیتی یا قرار گرفتن در جایگاه خدمتی بهوجود نیامده باشد، هم برای خود و هم برای دیگران مشکل بهوجود میآورم و این یعنی قبله گم کردن.
حالا ممکن است برای ما این سؤال پیش بیاید که چرا میگوییم قبله گم کردن؟ به نظر من چون جهت قبله بهترین مسیر صراط مستقیم است و وقتی ما در جایگاهی که ظرفیت لازم را نداشته باشیم، قرار بگیریم و از مسیر اصلی خارج شویم، انگار از صراط مستقیم خارج شدهایم و به آن قبله گم کردن میگوییم؛ بنابراین باید تلاش کنم و دانایی و ظرفیت خودم را بالا ببرم تا در یک لیوان به اندازه یک پارچ آب نریزم.
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر نازی (لژیون چهاردهم) دبیر سایت
ارسال: همسفر گندم رهجوی راهنما همسفر شهناز (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ستارخان
- تعداد بازدید از این مطلب :
93