English Version
This Site Is Available In English

یک بوته بیابانی نمی تواند موجودیت یک درخت خرما را تعیین کند

یک بوته بیابانی نمی تواند موجودیت یک درخت خرما را تعیین کند

بنام قدرت مطلق الله

تمام هستی بر اساس ظرفیت تقسیم‌بندی شده است برای مثال، گازها هرکدام ظرفیتی خاص دارند و مایعات نیز دارای ظرفیت دیگری هستند. گیاهان و جانوران هم هر یک دارای ظرفیت‌های ویژه خود هستند و این ظرفیت‌ها، متفاوت و درگذر زمان شکل‌گرفته‌اند. مثلاً ظرفیت یک شیر با یال و کوپال با کرمی که در خاک حرکت می‌کند، متفاوت است؛ حتی اطلاعات و آگاهی آن‌ها نیز باهم فرق دارد.

نفس، آن چیزی است که تعیین موجودیت می‌کند، چه در ظاهر و چه در باطن؛ اصل موجود، نفس است و فناناپذیر است. نفسی که در حد یک بوته بیابانی است، تنها توانایی تعیین موجودیت بوته بیابانی را دارد و نمی‌تواند موجودیت یک درخت خرما را تعیین کند.

نکته جالب این است که تمامی این خواص در موجودی به نام انسان جمع شده است که شاهکار خلقت به شمار می‌آید. همه این صفات به‌صورت بالقوه در انسان وجود دارد و بستگی به خود او دارد که از کدام‌یک بهره‌برداری کند. ظرفیت به معنای ظرف شناخته می‌شود و ظرفیت انسان‌ها متفاوت است. برخی افراد تنها به‌اندازه یک انگشتانه ظرفیت دارند درحالی‌که برخی دیگر ظرفیتی به‌اندازه یک دریا دارند اگر کسی ظرفیتی به‌اندازه یک استکان داشته باشد و ما به‌اندازه یک لیوان در آن آب بریزیم، از آن بیرون می‌ریزد. فردی که ظرفیت ریاست یک دبستان را دارد اگر رئیس دانشگاه شود، ممکن است دچار تخریب شود.

برخی افراد ظرفیت تحمل سلامتی ندارند و نمی‌توانند آن را بپذیرند؛ بنابراین باید بیمار باشند تا از آزار دادن دیگران دست بکشند، چراکه در غیر این صورت ممکن است، موجب اذیت دیگران شوند. ما؛ باید با آگاهی، دانش، تجربه و تفکر ظرفیتمان را ذره‌ذره افزایش دهیم اگر شخصی ظرفیت کافی نداشته باشد و به او مسئولیتی واگذار شود، همانند این است که قبله‌اش را گم‌کرده باشد.

ما مسلمانان به سمت قبله که خانه خداوند است، نماز می‌خوانیم. وقتی هدف فراموش می‌شود، اصطلاحاً گفته می‌شود قبله‌اش را گم‌کرده است. این توصیف برای افرادی به کار می‌رود که وقتی به موقعیتی می‌رسند، معبود خود را فراموش می‌کنند و برای آن ارزش قائل نیستند. این موضوع؛ حتی شامل مسائل الهی نیز می‌شود، جایی که انسان پیمانی که با خداوند بسته است را ازیاد می‌برد.

بنابراین، هر موجودی که ظرفیت بالاتری داشته باشد، مسئولیت بیشتری نیز به او واگذار می‌شود. یکی می‌شود حضرت محمد (ص) و دیگری حضرت عیسی (ع) که پذیرش و ظرفیت بالایی داشتند و توانایی بر عهده گرفتن مسئولیت‌های بزرگ را دارا بودند.

نویسنده: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوم)
منبع سی دی: ظرفیت و مسئولیت (قبله گم کردن)
رابط خبری: همسفر آی سودا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون هشتم) دبیر سایت
ارسال: همسفر فائزه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی تخت جمشبد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .