امام علی (ع) میفرمایند: «ریشه خرد، اندیشه و میوه آن سالم ماندن است». در جهان هستی، اندیشه و تفکر آغاز هر چیزی است. در جزوه جهانبینی بیان شدهاست که تفکر، یعنی حرکتی از مجهول به معلوم یا از مبدأ به مبدأ دیگر. در هر مرحله از حیات و هستی باید تفکر را سرلوحه کار خویش قرار داد؛ زیرا تفکر میتواند سبب شناخت، رشد و کمال گردد و حتی میتواند سبب سقوط انسان شود. ما انسانها تصور میکنیم که همیشه تفکر میکنیم؛ اما اگر درست اندیشیده بودیم در زندگی دچار مشکلات فراوان نمیشدیم. اگر من در هر لحظه هوشیار بودم و درست تفکر مینمودم، از لغزشها و اشتباهات در امان بودم.
طولانی اندیشه کردن یا همان تمرکز کردن بر روی یک فکر، باعث میشود که بینش من نیکو گردد. اندیشه انسان مانند آیینهای است که کردار خوب و بد آن را نشان میدهد. حال این سوال برای شخص من مطرح میشود که آیا میخواهم فكر كنم؟ به چه موضوعی باید فکر کنم؟ چگونه بايد فكر كنم؟ چه چیزی فکر و اندیشه من را صاف میکند؟ چرا شخصی که از فکر و عقل خود به درستی استفاده کند، کارهای خوبی انجام میدهد؟ زیرا عقل به قلب و قلب انسان به حسهای آن فرمان میدهد که چه کاری انجام دهد و طبق سیدی حقه نفس احساس انسان بستگی به سطح انرژی دارد.
اگر بخواهیم در مورد موضوعی تفکر کنیم باید پیش زمینهای در مورد آن داشته باشیم؛ بنابراین پیش نیاز تفکر کردن تجربه و آموزش است. اگر شخصی در نادانی باشد، محیط شرایط را به آن تحمیل میکند؛ اما شخصی که دانایی و آگاهی داشته باشد خود، انتخاب میکند و این دانایی بر اثر تزکیه و پالایش در جسم، روان و جهانبینی است و همانطور که میدانیم اولین قدم برای تزکیه، تفکر است. دانایی انسان بسیار وابسته به آرامش انسان دارد و ترس، خشم، ناامیدی و... ساختار فکری و ذهنی ما است که باعث از بین رفتن آرامش در انسان میشود و چنین مواردی باعث میشود انسان نتواند صحیح تفکر کند و مشکلات فراوان برای خود ایجاد نماید.
من بدون آموزش نمیتوانم تفکرات خود را جهت بدهم و در تفکر نیروی القاء، احیاء و تحرک به کمک انسان میآید و تفکرات بهتر میتواند مسیر خود را پیدا نماید. زمانیکه من به یک موضوع فکر میکنم مثل این است که یک نقطه بر صفحهای سفید رسم کردهام سپس باید ذرهذره این تصویر را با توجه به نگرش و جهانبینی خود شکل بدهم و زمانیکه شکل ایجاد شد نشان میدهد درون من چه مقدار پالایش شده و یا در آن آرامش وجود دارد و دیگر اینکه نشان میدهد که چه اندازه دقیق و واقع بینانه است.
انسان باید در نظر بگیرد که جسم تاثیر بسیاری در فکر دارد، تغذیه سالم نیز باعث تفکر سالم میشود و این تفکر سالم است که کمک میکند که ما نتیجه خوبی بگیریم و محور تمام تغییرات مثبت است. خداوند میفرمایند: «انسانهایی که میاندیشند، صاحبان خرد هستند». هر شخص با رفتار و کردار خود نشان میدهد که قبل از عمل، صاحب تفکر بوده یا نبوده است، یعنی رفتار ما آیینه درون ما است؛ بنابراین ما با تفکر سالم میتوانیم به عشق سالم دست پیدا نماییم. کتاب عشق که یکی از کتابهای مهندس دژاکام است بیان شده که با وادی اول میتوان به پایان وادیها که عشق است رسید و چهار وادی اول بسیار بر تفکر تاکید نمودهاند و این نشان از اهمیت بسیار بالای تفکر در نزد خداوند دارد.
منبع: کتاب عشق و سیدیهای آموزشی
نویسنده: راهنما همسفر آذر (لژیون چهارم)
ویراستار و رابط خبری: همسفر آیدا رهجوی راهنما همسفر آذر (لژیون چهارم)
عکاس خبری: همسفر فروغ رهجوی راهنما همسفر محدثه (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی چرمهین
- تعداد بازدید از این مطلب :
86