وادیها همانند راه و آبادی هستند که به ما قوانین درست زندگی کردن را یاد میدهند. کتاب عشق در قالب چهارده قانون بنیادین از قوانین آفرینش که هر یک قوانین متعددی را بهصورت آشکار و نهان در خود دارند، قوانینی که ثابت و غیرقابل تغییر هستند. وادی اول: با تفکر ساختارها آغاز میگردد، بدون تفکر آنچه هست روبهزوال میرود. در این وادی بهتر است بدانیم چگونه همهچیز پیدا میشود یا چگونه همهچیز خلق میشود.
برای پیدا شدن یا به وجود آمدن یا خلق شدن، اولین قدم یک فکر و یک اندیشه است و این اندیشه آغاز خلق است؛ بنابراين همه انسانها برای پيدا شدن هر فعلی لازم است فكر كنند و نيروی القاء و احياء، تحرک موجود میباشد؛ يعنی نيروهای كمكی از بيرون میشود، مثلاً كلام خدا يک الهام و القاء است، اگر تفكر مثبت باشد، القاء مثبت میشود، اگر تفكر منفی باشد القاء منفی میشود. القاء يعنی موضوعی يا چيزی، از یکچیز به چيز ديگر منتقل میشود مثل گِل در كنار گُل خوشبو قرار میگيرد و بوی خوش از گُل در گِل القاء میشود يا كنار یک انسان مثبت و خوب بنشينيد، حال شما هم خوب میشود.
نيروی احياء يعنی ساختهشدن و زنده شدن، بدن انسان تا وقتی زنده است خودش، خودش را میسازد، به عبارتی همهچیز مثل يک صفحه سفيد نقاشی است که ذرهذره تصوير پديدار میگردد و از معنای آن خوب يا بد يا زشت يا زيبا به وجود میآيد، ما بايد تصوير را ايجاد كنيم؛ پس اول از همه چیز باید تفکر کنیم. ممکن است ما سالها درگیر مشکلات و مسائلی شدهایم که این درگیری، چه دانسته اتفاق افتاده باشد و چه ندانسته بههرحال فرقی نمیکند، چیزی که مهم است این است که ما میخواهیم مسائل و مشکلات خود راحل کنیم و از شر غول بی شاخ و دم مشکلات که زندگی ما را بهطرف نابودی یا ناآرامی سوق دادهاند یا سوق میدهند رها شویم.
ما اصلاً نمیخواهیم تصمیم بگیریم که امروز یا فردا تمامی مشکلات یا مسائل خود را حل کنیم؛ زیرا بارها این اقدام را انجام داده و با شکست مواجه شدهایم و البته ممکن است در شرایطی از دیگران هم کمک گرفته باشیم؛ ولی آنها هم نتوانستهاند به ما کمکی نمایند. شاید تصور کنیم ما همیشه برای حل مشکلات فکر میکنیم؛ اما وجود مشکلات در زندگیمان نشان میدهد که درست فکر نکردیم و زندگی خود را بدون تفکر و یا با تفکر غلط ادامه داده و هر چه داشتهایم چه مادی و چه معنوی، ازدستداده یا در حال از دست دادن آنها هستیم و حتی ممکن است چیزی را از دست نداده باشیم؛ ولی میبینیم که از آرامش لازم برخوردار نیستیم و این موضوع باعث گردیده که بهطرف زوال حرکت کنیم.
ما در این شرایط باید بهصورت واقع بینانه به مشکلات نگاه کنیم؛ اگر به این تفکر صحیح برسیم، درخواهیم یافت که اراده بهتنهایی قادر به حل مشکلات ما نخواهد بود، در این شرایط ممکن است نتوانیم درست فکر کنیم و تصمیم درست بگیریم؛ اما میتوانیم اگر فکرمان به جایی نرسید، ازنظر مشورتی افراد باتجربه استفاده کنیم و در انتها تصمیم نهایی را خودمان میگیریم تا اعتمادبهنفس لازم در ما به وجود آید؛ بايد در نظر بگيريم خلقت یک سازمان و تشكيلات بسيار دقيقی است كه با دقت كار خود را انجام میدهد. اگر به سمت فسق و فجور برويم نيروهای مافوق ما را در اين راه كمک میكنند و اگر به سمت ارزشها برويم اين نيروها نيز ما را كمک میكنند، ممكن است بعضیها به اين نيروهای مافوق ايمان نداشته باشند؛ ولی اگر چشم دل را بازکنیم بهآرامی آن نيروی مافوق را حس میكنيم و اين نيروی مافوق، قدرت مطلق یا خداوند كمک بسيار زيادی به ما خواهد كرد.
اگر قبول داشته باشيم اين نيرو وجود دارد؛ مثل یک تکیهگاه است كه حس بسيار خوبی به ما میدهد و اگر قبول نداشته باشيم، باز اين نيرو كار خودش را میكند و برای آن نژاد، رنگ پوست و زبان فرقی ندارد؛ چون پاکترین انسانها، نزدیکترین افراد به آن هستند. حال اگر میبينيم در زندگی آرامش نداريم وزندگی نابسامانی داريم، اين دليلش تفكر غلط ما بوده است و خودمان در ایجاد مشكلات سهيم هستيم؛ حتی اگر سهمی نداشته باشيم حالا با تعمق و تفكر هرچند كوتاه میتوانيم مشكلات خود را حل كنيم. انسانهایی كه انديشمند هستند اول در عقل خود مسئلهای را بررسی میكنند و بعد مطرح میكنند.
انسان انديشمند عقلش قبل از زبانش است، مثلاً مشكلی را میخواهيم با دوستمان در ميان بگذاريم بايد ببینیم آیا میتوانند در حل این مشکل به ما کمک کنند؟ آیا از گفتن این مشکل به آنها روزی پشیمان خواهیم شد یا نه؟ یا ممکن است برای ما مشکل بیشتری درست کنند؟ پس با تفكر به مرحله عقل میرسيم، به مرحله شو شود و ماهمانی میشويم كه فكر میكنيم و همچنين هر چه كه هماکنون هستيم، نتيجه آن چيزی است كه قبلاً فكر كردهایم. تفاوت بین انسانها و موجودات دیگر در همین تفکر است، امیدوارم خداوند در تمام مراحل زندگی ما را یاری کند و زندگیمان سرشار از وجود خداوند باشد.
منابع: منابع کتاب عشق و سی دی وادی اول
نویسنده و ویرایش: راهنما همسفر فرشته (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر فرنوش رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حکیم هیدجی
- تعداد بازدید از این مطلب :
478