وادی اول؛ با تفکر ساختارها آغاز میگردد و بدون تفکر هر آنچه هست روبه زوال میرود. ضلع جهانبینی شامل آموزشهایی است که در تغییر نگرش فرد مصرفکننده و نحوه زندگی او بسیار تأثیرگذار بوده و باعث آگاهی و بیداریاش میشود. بخشی از این جهانبینی به چهارده وادی مربوط میشود که در قالب کتاب عشق مطرح گردیده و مجموعهای از قوانین درست زندگی را در اختیار خواننده قرار میدهد و در جهت شناخت خود و رسیدن به اهداف متعالی به یاری انسان میآید.
بیشتر مطالب وادیها همان قوانینی است که خداوند برای هدایت انسانها در نظر گرفته و برگرفته از آیات الهی است و در بین تمامی اقوام و ملتها در سراسر جهان از ارزش بالایی برخوردار است و همه انسانها را از هر قوم و ملیتی که باشند به صلح، آرامش و دوستی دعوت میکند. درواقع درس خودشناسی و سپس خداشناسی به انسان میدهد و میگوید: ای انسان برای شناخت خداوند بایستی از دروازه خودشناسی عبور نمایی. در صورتی قادر به شناخت خداوند هستی که اول بدانی خود کیستی! مسافران در این درمان که بهصورت کاملاً تدریجی است، گویی به یک سفر درونی هم رفتهاند. جسم طی یازده ماه با شربت OT به درمان میرسد و روان هم به موازات جسم آرام و قرار میگیرد و در سوی دیگر میبینیم که آموزشها شخص را به درون خود هدایت میکند و آدرس رسیدن به اصل خویش را در اختیار او قرار میدهد.
وادیها درواقع راه رسیدن به اصل وجودی را نشانهگذاری نموده و انسان را در تمام طول این راه و گذرگاههای سخت هوشیار نموده و او را در ادامه این سفر به درستی هدایت و همراهی مینمایند. اگر ما بتوانیم وادی اول را خوب یاد بگیریم و درست عمل کنیم و به اجرا در آوریم، سیزده وادی دیگر را میتوانیم به خوبی درک کنیم، این وادیها هستند که ما را به سمت ارزشها سوق میدهند و به مقصد میرساند، در واقع این وادیها درس درست زیستن را به ما میآموزند.
اولین چیزی که باید به آن تفکر کنیم دنیای درون است که باید خیلی قشنگتر آن را بسازیم و زمانی که درست ساخته بشود دنیای بیرون هم به همان اندازه برای ما زیباتر میشود و ما به فرمانعقل و تعادل میرسیم. جناب مهندس میفرمایند: افکار دقیقاً مانند دری است که دالان هم دارد که اگر افکار پشت این در بتوانند وارد خانه بشوند تمام خانه را احاطه میکنند ما به یکباره نمیتوانیم آنها را خارج کنیم و باید آرام آرام آنها را خارج کنیم. ما هر چیزی که هستیم و زندگی میکنیم و همه افراد در کنار ما تفکر و زاییده افکار ما هستند که ما قبلاً فکر آنها را داشتیم.
زمانی که وارد کنگره شدیم، سعی میکنیم که تفکرات خود را درست کنیم و افکاری که وارد خانه ما شدند و حریم خصوصی ما را گرفتند و ما را آلوده کردن از خودمان دور کنیم درست است که زمان میبرد، سختی دارد ولی به آرامی و با سعی میشود به همه آنها رسید. همانطور که گفتم تفکر یک حرکت درونی است که ترسیم کننده رفتارهای بیرونی ما است ما به هر چیزی فکر کنیم همان اتفاق میافتد؛ به مسائل منفی فکر کنیم همان اتفاق میافتد به مسائل مثبت فکر کنیم همان اتفاق میافتد. اگر به شکست و نتوانستن فکر کنیم، باید منتظر روی دادن و اتفاق افتادن آن نیز باشیم. اگر به موفقیت و پیروزی فکر کنیم، باید منتظر وقوع آن باشیم، در این وادی یاد میگیریم قبل از انجام دادن هر کاری ابتدا فکر کنیم، درست فکر کنیم و در پی کشف مجهولات و ترسیم راه باشیم، نه مانند مسافران که در زمان اعتیاد، اول انجام میدهند و بعد فکر میکنند.
ما باید یاد بگیریم وقتی داریم چیزی را در ذهنمان تصویرسازی میکنیم مطمئن باشیم که این تصویر بیرون میآید پس باید مواظب باشیم به چیزهای بد فکر نکنیم و بدانیم در ذهنمان چه ساختاری را تصویرسازی میکنیم. توانایی فکر کردن و خرد آن چیزی است که نسل بشر را از سایر موجودات جدا میکند، تفکر، عمل فکر کردن است؛ تفکر کهنه نداریم! تفکر به فکرهای کهنه داریم؛ وقتی ما به فکرهای کهنه و قدیمی که در ذهن ما است تفکر میکنیم در واقع داریم آنها را نو میکنیم؛ پس تفکر هموار نو و تازه است ولی فکر میتواند کهنه و قدیمی باشد. جهانی که ما آن را خلق میکنیم در واقع از تفکر ما است، اگر تفکرات خود را تغییر ندهیم نمیتوانیم جهان اطراف خودمان را تغییر دهیم در واقع زندگی ما زاییده اندیشه ما است؛ جهان هر کسی به اندازه وسعت فکر او است ما نمیتوانیم مشکلاتمان را با همان تفکری حل کنیم که با استفاده از آن تفکر، مشکل را به وجود آوردهایم.
همچنین ما نمیتوانیم کاری کنیم که جلوی ورود افکار منفی را به ذهنمان بگیریم، فکرهای منفی سراغ همه آدمها میروند و ما نباید از آمدن این افکار ناراحت بشویم، در روز به طور معمول پنج، شش هزار نوع فکر سراغ ما میآید. بعضی از فکرها هستند میآیند و زود هم رد میشوند اما بعضی از فکرها را ما نگه میداریم و بزرگشان میکنیم، مثلاً فکرهای منفی این گونه عمل میکنند که یک صحنهای که ما روی آن حساس هستیم و یا نقطه ضعف داریم، در یک لحظه میآید و ما بزرگترش میکنیم، یعنی رهایش نمیکنیم و تمام وجود ما را اشغال میکند و حال ما خراب میشود، باید سعی کنیم خودمان را مشغول کار دیگری بکنیم و فکرمان را به یک چیز دیگری معطوف کنیم تا از دست آن فکر خلاص بشویم یا به خداوند پناه ببریم.
همچنین ما میتوانیم افکار منفی را با مثبت جایگزین کنیم تا نتایج مثبت و خوبی را در زندگیمان مشاهده کنیم، و به آن حال خوش، آسایش و راحتی برسیم؛ پس به این نتیجه رسیدیم که اگر افکار منفی سراغ ما آمدند اگر به آنها توجه نکنیم کافی نیست؛ بلکه باید آنها را با افکار مثبت یا چیزهای دیگر جایگزین کنیم. تفکر در نیکیها انسان را به سوی نیکی و عمل به آن میکشاند. ما باید به تفکرات همدیگر احترام گذاشته و برای تفکر و ایجاد ساختار مناسب و خوب زمان را هم در نظر بگیریم.
در وادی اول نحوه درست اندیشیدن مطرح میشود و اینکه برای رهایی از مشکلات بایستی ابتدا تفکر نمود و همینطور برای انجام تمامی امورات زندگی ابتدا بایستی با تفکر صحیح آنها را پایهریزی کرد و سپس به مرحله اجرا درآورد. درواقع پالایش و تزکیه هم از همین سالم سازی در اندیشه شروع میشود و به کلام و رفتار و کردار انتقال مییابد. با شناخت وادی اول میبینیم که درگذشته بهدرستی نمیاندیشیدیم و به همین جهت ساختارهای خوبی به وجود نمیآوردیم که ما را درراه درست زیستن هدایت نماید. هر آنچه از افکارمان خلق میکردیم به مصیبت و درد منتهی میشد و نتیجهاش آن بود که دیدیم. اینها همه نتیجه گمراهی و ناآگاهی در عمق تاریکی و جهل بود و دلیل اصلی آنهم نبودن تفکر سالم است. تفکر و اندیشهای که پایه و اساس بر مبنای قوانین الهی داشته باشدهیچگاه باعث گمراهی انسان نمیگردد، بلکه باعث روشنبینی شده و چشم دیگری به انسان میبخشد.
تفکر سالم دروازه ورود به سرزمین خوبیها، عشق، محبت و مهربانیهاست. جایی که هیچ عمل ضد ارزشی انجام نمیگیرد و همه ساکنینش برای رسیدن به صلح و آرامش تلاش میکنند. همه چیز با تفکر شکل می گیرد و این نکته را باید در نظر بگیریم که بین تفکر و هیجان فاصله است، زمان را اگر به خودمان در هر موضوعی بدهیم، مطمئناً تصمیمات بهتری میگیریم و نتایج بهتری هم ایجاد میشود. امیدوارم با درست به اجرا درآوردن این وادی بتوانیم خود را از سردرگمیها برهانیم و به بهشت خداوند راه یافته و در ادامه با اعمالی مفید و اثرگذار در هستی، خالق دوستیها، عشق و محبت باشیم.
نویسنده: همسفر اعظم.ش رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی یحیی زارع میبد
- تعداد بازدید از این مطلب :
333