سلام دوستان معصومه هستم، یک همسفر
در ابتدای سیدی شاگرد با استاد صحبت میکند و میگوید: سنگ لعل شود در مقام صبر، خار میشود لیکن به خونجگر شود. لعل، سنگی قیمتی و باارزش است که اگر بخواهد تبدیل به الماس شود باید تمام سختیها و فشارها را متحمل شود تا تبدیل به الماس شود.
جناب مهندس میفرمایند: صبرکردن همراه با تلاش و کوشش و سختی و فشار و مشکلات زیاد است که به نتیجه میرسد. صبرکردن به این معنا نیست که ما فقط زمان را سپری کنیم؛ مثل کشاورزی که محصول گندم را میکارد و باید ۸ ماه صبر کند که محصول را جمعآوری کند. کشاورزی که گندم را میکارد و به خانه و دنبال کارهای خودش میرود و صبر میکند. آیا ۸ ماه دیگر میتواند گندم جمعآوری کند؟ قطعاً اینچنین نخواهد بود.
صبر یعنی تحمل زمان و فشارهای زمان، همراه با کوشش و تلاش. نه اینکه فقط زمان را بگذرانیم.
سؤال دیگری که شاگرد از استادش میپرسد این است که: استاد میخواهم حرف دلم را بزنم. باوجود ایمان و اعتقاد به شما و سخنان شما ولی باز هم در شک هستم. وقتی میگویید من تغییر خواهم کرد و تبدیل به انسانی خواهم شد که بتواند تکلیف انسانی را انجام بدهد، باز هم در باورم نمیگنجد.
همین مسئله را در کنگره داریم که راهنما به شاگردش میگوید: صبر کن، همه چیز درست میشود. رهجو میگوید: نه من همسرم جدا شده، از کار اخراج شدهام و هزار و یک مشکل دیگر دارم، چه جوری درست میشود؟
برای همهٔ ما این اتفاق میافتد که در یک شرایط بحرانی و سخت قرار میگیریم. مسئله مهمتر این است که ما در اوج مشکلات چهکار کنیم.
همینجا است که صبر وجود دارد، صبری که توأم با تلاش و کوشش و تحمل زمان است و همه مسائل را حل میکند.
جناب مهندس میفرمایند: بارها این جمله را گفتهام. مهم است که انسان وقتی در تاریکی قرار دارد صورتش به کدام طرف باشد. یک موقع صورتت بهطرف تاریکیها است و به اعماق جهنم فرومیروی؛ ولی گاهی اوقات بر میگردی صورتت را بهطرف نور میکنی و ذرهذره از تاریکی فاصله میگیری؛ این مسئله در مقام صبر است.
در ادامه سیدی نکتهای که خیلی حائز اهمیت بود، قسمتی بود که جناب مهندس راجع به شرایط سخت و بحرانی که انسانها در آن قرار میگیرند، توضیح دادند که میدان را خالی نکرده و عقبنشینی نکنیم. در مقابل سختیها و مشکلات ایستادگی کنید و از موفقیتهای کوچکی که به دست میآورید خوشحال شوید و برای آنها ارزش قائل باشید و انرژی بگیرید.
همه مریضیها از ناامیدی است. استرس و ناامیدی و منفی نگاهکردن انرژی را از انسان میگیرد و در مقابل امیدواری و مثبت نگاهکردن به مسائل به انسان انرژی میدهد.
جناب مهندس میفرمایند: من اعتقاد کامل به خداوند و فضل الهی دارم و اعتقاد کامل دارم که یک نیروگاهی ما را نگاه میکند. از هر دستی که بدهیم از همان دست پس میگیریم و اگر ذرهای، مثقالی، کار خوب انجام بدهیم پاداش خواهیم گرفت و اگر ذرهای، مثقالی کار بد و ناشایست انجام بدهیم، باز هم پاداشش را خواهیم گرفت.
این یک قانون ثابت در هستی است و این وعده دروغ نیست. عقاید کهن و پوچ را بسوزانید که مانع پیشرفت شما میشود بعضی انسانها تا مشکلی برایشان پیش میآید میگویند ما را جادو کردهاند. این عقاید پوسیده است و اگر بخواهیم برای ما دعا بنویسند که این سحر و جادو را باطل کنند، بدتر وارد یک بازی دیگری میشویم که نیروهای زیادی را وارد زندگیهایمان میکنیم. این عقاید پوسیده و کهنه است و اصلاً به درد ما نمیخورد و مانع پیشرفت ما میشوند.
برای اینکه به مرحلهٔ آرامش و آسایش برسیم باید خصلتها و عادتهای بد مثل: دروغ گفتن، خیانتکردن، در کار دیگران دخالتکردن و مواد مصرفکردن و تجسسکردن را از خودمان دور کنیم و تزکیه و پالایش کنیم تا به آرامش برسیم.
نویسنده: مرزبان همسفر معصومه
گردآوری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون یکم)، دبیر سایت
ویرایش و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون یکم)، نگهبان سایت
گروه سایت همسفران نمایندگی غزالی مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
26