خداوند بزرگ را شاکر و سپاسگزارم که فرصت داد تا در این جایگاه خدمتی قرار بگیرم. در سیدی «تاجر ۲»، آقای مهندس دژاکام با بیان یک تمثیل زیبا به موضوع معامله انسان با هستی و چگونگی کسب سود یا زیان در زندگی میپردازند. ایشان انسان را به یک تاجر تشبیه میکند که در مسیر زندگی همواره در حال دادوستد با جهان هستی است؛ اما تفاوت انسانها در این است که برخی از تاجران، آگاه و هوشمند هستند و سرمایه خود را افزایش میدهند؛ درحالیکه برخی دیگر، ناآگاهانه سرمایه خود را از دست میدهند.
سرمایه واقعی انسان چیست؟ سرمایهای که انسان در اختیار دارد، فقط مال و دارایی مادی نیست؛ بلکه عمر، وقت، دانش، انرژی، تفکر، محبت، ایمان و اعمال نیز از سرمایههای اصلی او محسوب میشوند. هر انسانی با تصمیمهایی که در زندگی میگیرد، این سرمایهها را یا در مسیر رشد و تعالی صرف میکند و یا آنها را هدر میدهد؛ برای اینکه مسئله را خوب درک کنیم، باور را یک مثلث در نظر میگیریم که یک ضلع آن باور، ضلع مقابل آن انجام باور و قاعده این مثلث ارزشی که ما به آن باور داریم هستند؛ ولی اگر به باور خود عمل نکنیم این مثلث تشکیل نمیشود؛ مثلاً میگوییم دروغگویی بد است، ولی آن را انجام میدهیم و یا زباله ریختن بد است و باور داریم؛ ولی خود ما این کار را انجام میدهیم.
در آموزش هیچ اجباری نباید وجود داشته باشد، هر شخصی که وارد کنگره میشود، از ایمان او سؤال نمیشود و این موضوع بسیار با اهمیت است؛ زیرا تا زمانیکه انسان خود را پیدا نکند و نسازد، نمیتواند به دیگران کمک کند و آنها را بسازد. انسان اگر در جهان فیزیکی حرکت نکند، نابود و متلاشی میشود؛ اما در جهانهای دیگر اینگونه نیست، زیرا در آنجا جسمیتی وجود ندارد.
تا زمانی که عمر باقی است، انسان باید بداند و آموزش بگیرد؛ آموزش با تفکر و عملیکردن آن است که ارزشمند میشود. انسان باید به دنبال معنویات و دانش باشد؛ اما مادیات نیز نقش بسیار مهمی دارد؛ زیرا ما نیازهای فراوانی در زندگی داریم. افراط در هر موضوعی اشتباه است و باید تعادل رعایت شود، اینکه فقط به دنبال معنویات باشیم، بزرگترین اشتباه است؛ بلکه معنویات و مادیات باید کنار هم باشند؛ زیرا تا مادیات نباشد، انسان نمیتواند ببخشد و تا تجارتی انجام نشود، انسان نمیتواند گرهای از زندگی کسی باز کند. شخصی که در کوه و بیابان میماند، ریاضت میکشد و فقط معنویات را مدنظر قرار میدهد و به مادیات توجه ندارد، فردی نادان و جاهل است.
این سیدی به ما میآموزد که باید تاجری آگاه و هوشمند باشیم، سرمایههای ارزشمند خود را بشناسیم و آنها را در مسیر صحیح استفاده کنیم. اگر در زندگی انتخابهای درستی داشته باشیم در پایان این معامله، سودی بزرگ نصیب ما خواهد شد؛ اما اگر غفلت کنیم و سرمایههای خود را هدر دهیم، سرانجام با حسرت و زیان مواجه خواهیم شد؛ بنابراین بیایید در این بازار بزرگ زندگی، انتخابهایی آگاهانه داشته باشیم و سرمایههای خود را در راهی صرف کنیم که به خود ما و دیگران سود برساند.
برداشت از سیدی «تاجر ۲»
نویسنده: همسفر بتول رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول)
عکاس: مرزبان خبری همسفر طاهره
ارسال: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول) دبیر سایت
همسفران نمایندگی نائین
- تعداد بازدید از این مطلب :
119