English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده- آشپزی به روش کنگره

گروه خانواده- آشپزی به روش کنگره

امروزه انسان‌هایی که در اثر چاقی در دنیا می‌میرند، سه برابر انسان‌هایی هستند که در اثر گرسنگی می‌میرند؛ یعنی مواد غذایی در کل کره‌ زمین زیاد است و خیلی از انسان‌ها در اثر چاقی و پرخوری می‌میرند.
بسیاری از انسان‌ها پیاده‌روی نمی‌کنند و قدرت پیاده‌روی کردن را ندارند؛ به همین خاطر، انواع و اقسام بیماری‌ها در بین انسان‌ها بسیار شیوع پیدا کرده است. هر انسان به‌طور معمولی باید در روز ۴ یا ۵ هزار قدم پیاده‌روی کند و غذاهایی که بدن به آن نیاز دارد را بخورد. به همین علت نصف آدم‌های کره‌ زمین دچار بیماری اسهال و نصف دیگر هم دچار یبوست هستند؛ چون تغذیه‌ آن‌ها سالم نیست.

خوردن قرص ویتامین برای جوان‌ها کار درستی نیست. ویتامین برای یک آدم ۷۰ یا ۸۰ ساله و یا فردی که مریض است و مواد غذایی نمی‌تواند بخورد، مناسب است. در پرتقال هم ویتامین C و هم مکمل‌های دیگر وجود دارد؛ ولی اگر ویتامین C را به تنهایی بخوریم، جذب نمی‌شود و کبد را از کار می‌اندازد، آنزیم‌های کبد را بالا می‌برد و به کلیه آسیب می‌زند؛ پس مکمل‌های ویتامین که فکر می‌کنید خاصیت دارد و هر روز می‌خورید، مشکلات ایجاد می‌کند.

هر میوه‌ای در فصل خودش برای بدن مفید و مناسب است؛ مثلاً در فصل زمستان، خوردن موز مثل سم می‌ماند. فصل زمستان موقع خوردن پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی، گریپ فروت و میوه‌های زمستانی است. در فصل زمستان موقع خوردن هندوانه، خربزه، انگور یا آلبالو و گیلاس نیست و اگر بخورید، نه تنها مفید نیست، بلکه ضرر هم دارد.

بچه‌ها علاقه زیادی به سوسیس و کالباس دارند؛ چون خوشمزه است.
آن‌ها علاقه زیادی به آبگوشت ندارند و نمی‌خورند. البته حق دارند؛ چون تکه‌های پیاز، دنبه، گوجه در آن مشخص است و بوی دنبه و گوشت می‌دهد؛ به همین خاطر نمی‌خورند. همان‌طور که داریم جهان‌بینی افکار و اندیشه‌ خودمان را درست می‌کنیم، باید ورزش و تغذیه را هم درست کنیم.
اولین مسئله در آشپزی، استفاده از دستکش است. سعی کنید در آشپزی   به دلیل حفاظت از دست و رعایت بهداشت از دستکش استفاده کنید.
در آشپزی استفاده از چرخ گوشت خیلی کار ما را آسان‌تر می‌کند. پختن غذا به وقت کافی نیاز دارد؛ حداقل ۵ یا ۶ ساعت در نظر بگیرید تا غذا خوب جا بیفتد.

بعضی‌ از افراد برای جا افتادن غذا از آرد، بلغور، برنج و یا بادمجان استفاده می‌کنند که لعاب بدهد و جا بیفتد که این کار درست نیست.
آقای مهندس می‌‌فرمایند: «من چهار تا عنصر در آشپزی استفاده می‌کنم که به این چهار تا عنصر، عناصر اربعه می‌گویم؛ مثل آب و باد، خاک و آتش که عناصر اربعه است، من هم چهار تا عنصر دارم که معمولاً از نمک، زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه به عنوان چاشنی استفاده می‌کنم.»
برای اندازه‌گیری لپه، لوبیا و نخود از قاشق غذاخوری به عنوان پیمانه استفاده می‌کنیم. برای هر نفر ۱ قاشق غذاخوری پر، کافی است و برنج هم هر یک کیلو برای ۶ نفر است.

طرز تهیه‌ آبگوشت برای ۴ نفر:

مواد لازم:
یک عدد پیاز بزرگ
۲ عدد گوجه فرنگی
نصف قاشق ترخون خشک
نیم کیلو گوشت
یک استکان نخود و لوبیا سفید
دو عدد لیمو عمانی
عناصر اربعه به اندازه‌ لازم

ابتدا نخود و لوبیا را به مدت ۲۴ ساعت خیس می‌کنیم تا گازگیری شود؛ اگر فرصت خیس کردن نبود، روی شعله می‌گذاریم تا چند تا غل بزند و آب آن را خالی می‌کنیم. بعد پیاز و گوجه را چرخ می‌کنیم و داخل قابلمه می‌ریزیم. اگر دنبه داریم آن را هم چرخ می‌کنیم و با عناصر اربعه اضافه می‌کنیم. اگر غذای تند دوست دارید، همان اندازه که نمک می‌ریزید فلفل هم بریزید. گوشت را هم اضافه می‌کنیم و روی شعله قرار می‌دهیم. یک ساعت قبل از اینکه غذا آماده شود، لیمو و ترخون را اضافه می‌کنیم. سیب زمینی را با پوست می‌شوییم و داخل قابلمه می‌اندازیم تا خوب بپزد و به اندازه‌ هر نفر تقریباً یک استکان آب داشته باشد.

طرز تهیه‌ خورشت قیمه:

دنبه را چرخ کرده و داخل قابلمه روی شعله می‌گذاریم. پس از مدتی روغن آن خارج شده و زرد رنگ می‌شود. آن‌گاه مقداری شیر به آن اضافه می‌کنیم که می‌جوشد و کمی بالا خواهد آمد. در واقع با این کار می‌توان روغن دنبه را بدون بو کرد و بوی بد آن را گرفت و از آن در تهیه‌ انواع غذاها استفاده کرد. چربی‌ها برای بدن لازم است و خواص بسیاری دارد؛ ولی باید تحرک هم داشته باشیم.
پیاز را به همراه گوجه فرنگی چرخ می‌کنیم و با عناصر اربعه و روغنی که آماده کرده‌ایم، روی شعله می‌گذاریم.  کمی که بگذرد، بهترین سس به‌دست می‌آید. سپس گوشت و لپه را به ظرف اضافه می‌کنیم تا کامل بپزد. یک ربع قبل از برداشتن غذا، لیمو عمانی را به آن اضافه می‌کنیم و ۵ دقیقه آخر، سیب زمینی سرخ کرده را در دیگ می‌ریزیم تا کمی غل بخورد. سپس غذا آماده است.

طرز تهیه‌ خوراک لوبیا:

نیم کیلو پیاز
نیم کیلو گوجه فرنگی
یک کیلو لوبیا چیتی
عناصر اربعه به مقدار لازم
کمی روغن
لیمو عمانی
برگه زردآلو ۱۰۰ گرم
گردو ۱۰۰ گرم

ابتدا لوبیا را گازگیری می‌کنیم، داخل قابلمه می‌ریزیم و جداگانه می‌پزیم. پیاز و گوجه فرنگی را چرخ می‌کنیم و داخل دیگ می‌ریزیم. برگه زردآلو را از قبل خیس کرده‌ایم، چرخ می‌کنیم و اضافه می‌کنیم و بعد عناصر اربعه و روغن و آب را اضافه می‌کنیم و روی شعله گاز می‌گذاریم  تا بپزد. این مخلوط مثل یک سس می‌شود و بعد لوبیا چیتی را که از قبل پخته بودیم داخل دیگ می‌ریزیم. نیم ساعت قبل از این‌که پخته شود، لیمو عمانی را اضافه می‌کنیم و در آخر هم گردو را اضافه می‌کنیم.
برای درست کردن عدسی هم همین کار را انجام می‌دهیم فقط گوجه نمی‌ریزیم. به جای یک کیلو لوبیا یک کیلو عدس می‌ریزیم.

طرز تهیه‌ آش رشته:

مقدار زیادی پیاز را چرخ کرده، روغن و عناصر اربعه را اضافه می‌کنیم. سپس حبوبات را که جداگانه پخته شده است، داخل قابلمه می‌ریزیم. کمی که گذشت، سبزی را اضافه می‌کنیم و پس از پخته شدن سبزی، رشته را داخل قابلمه می‌ریزیم و هم می‌زنیم. مقداری سیر را چرخ کرده و مقداری پیاز را هم جداگانه چرخ می‌کنیم و آب آن را می‌گیریم و داخل قابلمه می‌ریزیم. پیاز را با روغن تفت می‌دهیم و بعد زردچوبه را اضافه می‌کنیم و سیر را دیرتر اضافه می‌کنیم، سیر زود می‌سوزد و نعنا خشک را اضافه می‌کنیم و نصف آن را داخل قابلمه می‌ریزیم و نصف دیگر را برای تزیین نگه می‌داریم و کشک هم کمی به آش اضافه می‌کنیم و کمی برای روی آش نگه می‌داریم.

طرز پختن گوشت یا مرغ:

برای پختن گوشت یا مرغ نباید به آن آب اضافه کرد؛ زیرا خود گوشت یا مرغ آب می‌اندازد؛ ولی به جای آب می‌توان از پیاز چرخ کرده استفاده کرد. گوشت یا مرغ را داخل ظرف ریخته درب آن را گذاشته و روی شعله قرار می‌دهیم؛ ولی نباید مرغ و یا گوشت را درشت انداخت. باید مرغ را چهار تکه و گوشت را کوچک تکه کرد و نباید از پیاز صرف نظر کرد؛ زیرا بوی گوشت را می‌گیرد.
برای پختن مرغ قبل از هر کاری باید در آب نمک قرار داد تا بوی آن به خوبی گرفته شود. پیاز هم می‌تواند بوی مرغ را بگیرد.

منبع: سی‌دی آشپزی

نویسنده و تایپ: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویرایش: همسفر انسیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ارسال: همسفر رقیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی بندرعباس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .