شاگرد به استاد میگوید: من هنوز تفاوت بین تدبیر، صداقت و راستگویی را نمیدانم و همین باعث مشکل شده است. استاد میفرماید: من سخن شما را شنیدم و خوشحال شدم از اینکه بااراده در همه لحظات زندگی ایستادگی کردهاید. بایستی تشخیص بدهیم که در کجا صداقت داشته باشیم و بعضی مواقع میتوانیم پاسخ ندهیم! در برخی مواقع هم راستگویی فتنهانگیز است؛ چون صحبتی که درست است باعث ایجاد فتنه میشود!
شاعر بزرگ سعدی میفرماید:
منه در میان راز با هر کسی
که جاسوس هم کاسه دیدم بسی
یعنی رازی که داری برای همه بازگو نکن؛ زیرا ممکن است این شخص جاسوس و سخنچین باشد و آن حرف را روزی بر علیه خودت استفاده کند. مثلاً با یک نفر دوست هستیم و این شخص اطمینان ما را نسبت به خودش جلب میکند و بعد از چند سال متوجه میشویم که او یک جاسوس و سخنچین بوده و رازهای ما را همه جا بازگو کرده است. بایستی ابتدای هر کاری که میخواهیم انجام دهیم به پایانش توجه و تدبیر کنیم و انتهای آن را در نظر بگیریم که به کجا میرسد. مثلاً زمانی که میخواهیم به کسی وکالتی بدهیم باید همه مسائل را در نظر بگیریم. حق گرفتنی است و باید با تدبیر حق را گرفت ولی مسئله مهم این است که انسان نترسد؛ زیرا ترس تفکر را میخورد.
نیرویی که درون ما وجود دارد، نیروی الهی یا قدرت مطلق است که باید آن را بشناسیم تا به آرامش برسیم. انسانی که آرامش ندارد، نمیتواند از آن نیرو استفاده کند؛ ولی انسانی که آرامش دارد میتواند از آن نیرو بهرهمند شود. بعضی از افراد نمیتوانند از تفکر و اندیشه خود استفاده کنند؛ چون آرامش ندارند و فکر و اندیشه آنها در خواب است.
انسان در هر نقطهای از جهنم و تاریکی قرار دارد، بایستی به طرف روشنایی حرکت کند. یاد خدا عقل ما را روشن و زمین را آگاه میسازد. زمانی که انسان میخواهد در صراط مستقیم حرکت نماید، فکر میکند کار سختی است؛ ولی مهم نتیجه مطلوب و مورد نظر میباشد. برای گرفتن حق نباید دوست و آشنا را ضایع کنیم و بایستی در مقابل انسانها باتواضع باشیم و دلسوز گناهکاران نباشیم. نکته دیگر آنکه از روی ترس گذشت نکنیم، از حق خود نگذریم و برای گرفتن آن تلاش کنیم.
فرامین الهی فقط به نماز و روزه نیست! نماز و روزه خوب هستند؛ ولی فرمانهای دیگری وجود دارد که باید در کنار آنها انجام بدهیم. برای مثال دروغ نگوییم، تهمت نزنیم، احتکار نکنیم، کمفروشی نکنیم و ... . ما باید فرق بین تدبیر کردن، راستگویی و صداقت را تشخیص بدهیم و درست عمل کنیم. پیامبران الهی تعیین شدهاند که فرامین را به ما بگویند، پس باید درست عمل کنیم و در راه مستقیم قدم برداریم تا رستگار شویم و بدانیم که وعده خداوند دروغ نیست.
برداشت من از سیدی جاسوس این است که بایستی برای انجام هر کاری تفکر کنیم، برای رسیدن به هدفمان تلاش داشته باشیم و بدانیم که هیچ مسئلهای بدون راه حل نیست و همه چیز با تدبیر و در نظر گرفتن وجود خداوند در بهترین حالت انجام میگیرد. همیشه در صراط مستقیم قدم برداریم و این را بدانیم که موفق خواهیم شد. در پایان از آقای مهندس دژاکام و خانواده محترمشان تشکر و قدردانی میکنم که برای نجات جان انسانها تلاش میکنند؛ همچنین از راهنمای خوبم سپاسگزارم که راه و رسم درست زندگی کردن را به من آموختند.
منبع: سیدی جاسوس
نویسنده: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر صدیقه (لژیون دهم)
ویرایش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون پنجم)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
215