English Version
This Site Is Available In English

یک فرد سالم زبانش با دلش هماهنگ است

یک فرد سالم زبانش با دلش هماهنگ است

به نام قدرت مطلق الله 

برداشت از سی‌دی جاسوس

راستگویی یکی از اعمال پسندیده نزد پروردگار است. در واقع، یک فرد سالم زبانش با دلش هماهنگ است و ظاهر و باطن فرد راستگو یکسان است. یکی از بارزترین نشانه‌های فرد با ایمان، راستگویی است.
تحقیقات روان‌شناسی نشان داده است که گفتن حقیقت مزایای زیادی برای خود شخص و اجتماعی که در آن زندگی می‌کند، دارد. راستگویی می‌تواند عزت نفس را بهبود بخشد، رابطه ما را با دیگران مستحکم نماید و اعتماد به نفس شخص را افزایش دهد.
از دیدگاه اسلام نیز راستگویی از جایگاه مهمی برخوردار است. شخصی که معمولاً دروغگو نیست، پس از گفتن دروغ به شدت خود را سرزنش می‌کند، صورتش سرخ می‌شود و ناخودآگاه در حال آماده کردن دروغ بعدی می‌گردد، چرا که بیشتر مواقع برای ثابت کردن دروغ قبلی نیاز به یک دروغ دیگر دارد.
 اما تدبیر: تدبیر به معنای اندیشیدن، عاقبت‌اندیشی و چاره‌جویی است. فردوسی در این زمینه می‌گوید: "چه سازیم و تدبیر این کار چیست، در اندیشه با ما در این یار کیست؟" صداقت و راستگویی با تدبیر و چاره‌جویی متفاوت است و ما باید بدانیم که کجا باید راستگو باشیم و در چه مواقعی باید تدبیر کنیم.
در غیر این صورت، ممکن است در انجام امور دچار مشکل شویم. صداقت و راستگویی باید همیشه سرلوحه کار ما باشد، اما گاهی اوقات ممکن است در شرایطی قرار بگیریم که اگر راستگو باشیم، صدمات فراوانی به ما وارد آید. برای مثال، در جنگ و در برابر دشمن نباید راستگو باشیم، بلکه باید تدبیر کنیم و چاره‌جویی نماییم.
راستگویی و صداقتی که منجر به آشوب و به هم‌ریختگی شود، به صلاح نیست. هر کسی به خوبی می‌داند چه موقع راستگو باشد و چه زمان تدبیر کند، البته به شرطی که منافع مالی و شخصی خود را در نظر نگیرد.
مثلاً کسی که می‌خواهد کالایی را بفروشد، در مورد آن کالا باید صادق و راستگو باشد؛ در غیر این صورت، این دیگر تدبیر نیست، بلکه کلاهبرداری و دروغ‌گویی است. به هر جهت، این مسئله را باید به خوبی بدانیم و تشخیص دهیم که کجا و چه زمانی راستگو و صادق باشیم و کجا و چه موقع از تدبیر و عاقبت‌اندیشی استفاده کنیم.
انسان‌ها بعد از سال‌ها زندگی، رازهایی را با خود دارند که هرگز نباید آن رازها را فاش کنند، حتی پیش بهترین دوست خود. بدانید که دوستتان نیز ممکن است دوستانی داشته باشد و احتمال دارد دوستی که رازهای ما را با او در میان می‌گذاریم، در واقع جاسوس دشمن ما باشد که تنها نقاب دوستی بر چهره دارد. یک جاسوس درصدد است که اعتماد کامل شما را جلب کند و هر چیزی که به کسی می‌گویید، ممکن است روزی علیه شما استفاده شود.
ما یاد گرفته‌ایم که نباید بترسیم، زیرا ترس تفکر را از بین می‌برد. گاهی ممکن است در شرایط سخت و بحرانی قرار بگیریم که نیاز به تدبیر و چاره‌جویی داریم. باید در نظر داشته باشیم که شاید کاری که انجام می‌دهیم، در حال حاضر کم‌ارزش به نظر برسد، اما پس از گذشت زمان، اهمیت و ارزش بیشتری پیدا می‌کند.
اگر می‌خواهید دردمند نباشید، باید دردمندان را دریابید. اگر می‌خواهید دچار رنج و عذاب نشوید، باید سعی کنید از رنج و عذاب دیگران بکاهید. فقط به همان لحظه توجه نداشته باشید؛ بلکه انتهای کار یا عاقبت کار را در نظر بگیرید و تدبیر به کار ببندید.
در درون انسان نیرویی هست که ممکن است نتوانیم از آن استفاده کنیم؛ علت این امر این است که در صلح و آرامش نیستیم. کسی که در صلح و آرامش نیست، نمی‌تواند از این نیرو به خوبی استفاده کند. آن نیرو، خداوند است؛ نیروی قدرت مطلق. خداوند عقل را روشن و ضمیر و دل انسان را آرام می‌کند. انسان باید از نظر تفکر و اندیشه بیدار باشد و فرامین الهی را انجام دهد تا بتواند مراتب پیروزی را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد، چون وعده‌های خداوند دروغ نیستند. بدانید و آگاه باشید که مرز بین راستگویی و دروغ‌گویی، تدبیر و کلاهبرداری، بسیار باریک است.

نویسنده و تایپ: مسافر محمدتقی ل۹
ارسال: مسافر ایمان

مسافران نمایندگی سهروردی

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .