ششمین جلسه از دوره نهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی ایران با استادی همسفر زهرا، نگهبانی همسفر مژگان و دبیری همسفر فرزانه با دستور جلسه «وادی چهاردهم (آنچه باور است محبت است و آنچه نیست، ظروف تهی است.) و تأثیر آن بر روی من» روز دوشنبه ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳ ساعت 15:00 آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
به نام خداوندی که وجودش سرشار از عشق است و ما را از وجود خودش خلق کرده است. قبل از اینکه بخواهم راجع به دستور جلسه این هفته صحبت کنم، میخواستم کوتاه در مورد کتاب عشق حرف بزنم. روی جلد کتاب چهارده وادی نوشته شده: عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود یعنی ما برای اینکه به خودِ واقعیمان برسیم و بدانیم مسئولیت ما در این جهان چیست باید چهارده قانون یا وادی را طی و اجرایی کنیم، این وادیها برگرفته از کتاب قرآن هستند. ما باید بدانیم چرا خلق شدهایم؛ زیرا آفرینش ما بیهوده نیست و قطعاً پشت خلقت ما هدفی بوده و هست.
در این کتاب، چهارده وادی عنوان شده و ما برای اینکه به وادی عشق برسیم؛ باید سیزده وادی یا پله را طی کنیم تا به عشق و محبت اصلی برسیم، وقتی به وادی چهاردهم رسیدیم، آن را بهدرستی اجرا کردیم و متوجه شدیم که چه هستیم؟ و چرا هستیم؟ و خودمان را شناختیم، قطعاً کمکم وجود خداوند را هم درک خواهیم کرد. در مورد دستور جلسه وادی چهاردهم و تأثیر آن روی من باید بگویم این وادی بسیار پربار است و نمیتوان در زمان خیلی کم در مورد آن صحبت کرد و میشود ساعتها درباره این وادی زیبا گفتوگو کرد. در این وادی موضوع عشق طور دیگری برای ما شکافته شده است. قبل از ورود به کنگره برداشت دیگری از عشق داشتم؛ ولی بعد از اینکه متون کنگره را مطالعه کردم و سیدیهای آقای مهندس را گوش دادم، فهمیدم که خداوند پایه و اساس خلقت را بر مبنای عشق بنیان نهاده، یعنی به نظر من اول عشق را آفریده و بعد ما را خلق کرده و از آن عشق در وجود ما و مخلوقات دیگرش دمیده است.
در وادی چهارده از مباحث زیادی صحبت شده است؛ اما مبحثی که خیلی من دوست داشتم این بود که عشق را به سه مرحله تقسیم کرده است. مرحلهٔ اول عشقی است که یک مخلوق عاشق مخلوق دیگر میشود یا یک انسان عاشق یک انسان دیگر میشود مثلاً یک مرد عاشق یک زن میشود و یا بالعکس، یا انسانی عاشق یک گیاه، حیوان و... میشود. مرحلهٔ دوم عشق مرحلهای است که مخلوق عاشق خالقِ خود میشود یعنی یک انسان عاشق آفریدگار خود میگردد، در این مرحله قدرت عشق بهقدری زیاد است که باعث میشود انسانی که عاشق خالقِ خود است، بدون هیچ چشم داشتی هزاران کیلومتر راه را طی کند تا به یک انسان دردمند کمک کند مثل آقای مهندس، دیده بانها و راهنماها و یا پزشکی که قبول میکند به یک جای دور افتاده برود و بدون هیچ حقوقی خدمترسانی کند. مرحلهٔ ناب عشق مرحلهٔ سوم است. مرحلهای که خداوند عاشق انسان میشود. در این مرحله خالق و آفریدگار عاشق مخلوق خود میشود، شاید برایتان سؤال پیش بیاد که مگر خدا بندگانش را دوست ندارد؟ چرا خدا ما را دوست دارد، همیشه نگهدار و حافظ ما است؛ اما کسی که بتواند به آن نقطه از عقل و ایمان برسد و بدون هیچ چشم داشتی هم خدمت کند و جان بر کف بگیرد و در راه خداوند از خانواده و جانش هم بگذرد، قطعاً در مرحلهٔ خاصی از عشق قرار دارد و آنجاست که خداوند عاشق این بندهاش میشود و بهقدری به این بندهاش انرژی میدهد که این انسان علاوه بر خدمت خالصانهای که انجام میدهد، حاضر است از جانش نه یک با بلکه صد بار بگذرد.
برداشت من از وادی چهاردهم این بود که، معنی و مفهوم عشق در واقع از خود گذشتن است. این وادی دقیقاً مصداق همین جمله است که میگوید: تا از خود نگذری به خود نرسی ما باید از خودمان عبور کنیم تا به خودِ واقعیمان و آن انسانی که خداوند از ما انتظار دارد برسیم، فقط صرفاً این نباشد که به فکر خود و خانواده خودمان باشیم. باید بسیار روی خودمان کار کنیم تا عقل و ایمانمان هم درکنار عشق رشد کند و بتوانیم به دیگران هم بدون هیچ توقع و چشمداشتی عشق بورزیم. نکته مهمی که در این وادی عنوان شده این است که عشق هم باید از روی شناخت و آگاهانه باشد اینگونه نباشد که ما فقط صرفاً کسی یا چیزی را دوست داشته باشیم، بلکه بایستی بدانیم چرا آن را دوست داریم و هدف از دوست داشتن چیست و در مورد آن موضوعی که دوست داریم شناخت و آگاهی داشته باشیم؛ چون عشقی که از روی شناخت و معرفت و آگاهی اتفاق بیوفتد پایدار خواهد بود. در پایان هم میخواستم یک شعری از حضرت مولانا برایتان بخوانم:
مُرده بُدم زنده شدم، گریه بُدم خنده شدم
دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم.



مرزبانان کشیک: همسفر فاطمه و مسافر حمدالله
عکاس: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون سوم)
تایپیست: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر سهیلا (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سهیلا (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ایران
- تعداد بازدید از این مطلب :
611