English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده- بدون عشق نمی‌توان از عشق سخن گفت

گروه خانواده- بدون عشق نمی‌توان از عشق سخن گفت

جلسه چهاردهم از دوره اول کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی بندرعباس به استادی همسفر رقیه، نگهبانی راهنما همسفر زهره و دبیری همسفر اشرف با دستورجلسه «وادی چهاردهم (آنچه باور است محبت است و آنچه نیست، ظروف تهی است.) و تأثیر آن روی من» در روز دوشنبه ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۳۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خدا را شکر می‌کنم که امروز درجمع شما هستم و از نگهبان راهنما همسفر زهره  ممنونم که این جایگاه رو به من دادند که خدمت کنم.
واژه عشق از گیاه عشقه گرفته شده است؛ عشقه گیاهی است که محکم به دور گیاهان دیگر می‌پیچد.
محبت یک نیاز است که در وجود تمامی مخلوقات به ودیعه گذاشته شده است. امواج عشق هم در ذرات  تمامی هستی نهادینه شده است.
وقتی خداوند انسان را آفرید، به خودش احسنت گفت.
«فتبارک الله احسن الخالقین»
همان موقع عاشق انسان شد، به او قدرت اختیار داد تا با استفاده از آن بتواند به رشد و تکامل برسد.

در ابتدای وادی چهاردهم سه خطابه مطرح شده است که نگهبانان به ترتیب آن‌ها را بیان می‌کنند.
در خطابه اول نگهبان سردار می‌فرماید: «اضداد مأمورند که از ابتدا تا انتها تخریب ایجاد کنند و باعث خونریزی و فساد شوند.» این همان نیروهای  بازدارنده و تخریبی است که باعث می‌شود ما خیلی از کارها را به درستی انجام ندهیم و به درون تاریکی‌ها برویم؛ اما در مقابل، نیروهای عشق الهی هم هستند. آنها هم تلاش می‌کنند که امواج محبت و عشق را جذب و پخش کنند. همین موج عشق و محبت باعث شده که ما همسفران این‌جا دور هم جمع شویم و جذب جایی باشیم که منبع عشق است؛ اگر ما عاشق نبودیم این‌جا نبودیم؛ اگر عاشق نبودیم با اولین بدرفتاری مسافرمان او را رها می‌کردیم.

در خطابه دوم نگهبان عقاب سفید می‌فرماید: «بدون عشق نمی‌توان از عشق سخن گفت.» مگر می‌شود انسان عاشق نباشد و از عشق سخن بگوید.
در وادی دهم می‌خوانیم که عشق سالم ذره ذره پدیدار می‌شود، نبایستی انتظار داشته باشیم که به یک‌باره به‌وجود بیاید؛ اگر عشق سالم باشد به نفرت تبدیل نمی‌شود.

در خطابه سوم نگهبان رعد می‌فرماید: «عشق با محبت آغاز می‌گردد. محبت صورت مسئله است و حل آن می‌شود عشق که لایتناهی است.» عشق به سخن و لمس نیست؛ بلکه به انجام و عمل است.
من می‌گویم عاشق پرنده‌ها و حیوانات و گیاهانم؛ اما آیا واقعاً در عمل انجامش می‌دهم؟
اگر به قرآن نگاه کنیم، می‌بینیم که خداوند در جای جای آیات آن به عشق اشاره می‌کند و آن را به دو دسته عشق حقیقی و عشق باطل تقسیم می‌کند. در قسمتی از آیه ۱۶۵ سوره بقره می‌گوید: «کسانی که با ایمانند محبت بیشتری به خداوند دارند.»
این آیه به عشق مخلوق به خالق اشاره می‌کند. در آیاتی دیگر می‌گوید: «الله یحب الصابرین» یا «الله یحب المتوکلین» که از عشق خداوند به مخلوقش سخن می‌گوید. در آیاتی دیگر به عشق باطل اشاره می‌کند؛ مثل بت‌ها یا هر شریک دیگری که به خداوند قائل شویم. قرآن اشاره می‌کند که اگر می‌خواهید رستگار شوید، در نهایت باید به عشق الهی و خالق رسید.

اساس کار کنگره بر مبنای محبت، عقل و ایمان است؛ همانطور که اساس کار راهنما هم بر مبنای محبت عقل و ایمان است. آقای‌مهندس جمله‌ای از شیخ ابوالحسن خرقانی می‌گویند: «هر کس در این سرا درآید نانش دهید، از ایمانش نپرسید.» این جمله از عشق محض و بلاعوض می‌گوید که ما آن را در کنگره می‌بینیم که هیچ چیزی از ما نمی‌خواهند، به ما محبت کرده و خدمت می‌کنند.
در کل عشق، زیباترین و باشکوه‌ترین حالت روحانی و عرفانی و انسانی است.
در نهایت امواج عشق همچون خورشید بر کل موجودات در حال تابیدن است و هر کس بر مبنای ظرفیتش آن را دریافت می‌کند.
خداوند عشق است. حیات عشق است. بودن و نبودن عشق است. زمین و آسمان و هستی و نیستی و آن‌چه در آن‌ها است، عشق است. کنگره عشق است. شما هم عشقید؛ زیرا همه در عشق شناورند تا بدانند عشق، جایگاه و شأن خاصی ندارد.

تصاویری از اهدای تقدیرنامه به چند تن از اعضاء لژیون سردار

تصاویری از برگزاری آخرین مراسم افطاری همسفران نمایندگی بندرعباس

تایپ: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول) دبیر سایت
عکس: همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر رقیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی بندرعباس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .