English Version
This Site Is Available In English

پایه و اساس عشق وجود سایه‌ها است

پایه و اساس عشق وجود سایه‌ها است

آنچه باور است محبت است و آنچه نیست ظروف تهی است. در کنگره‌۶۰ منابع آموزشی زیادی وجود دارد که همه آن‌ها در راستای متعادل شدن جسم، روان و جهان‌بینی انسان و همچنین درست زندگی کردن او در حال فعالیت هستند؛ به‌نحوی که هم خودمان بتوانیم درست زندگی کنیم و هم اجازه بدهیم دیگران زندگی کنند.
یکی از منابع آموزشی کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود از آقای مهندس دژاکام، بنیان کنگره۶۰ است که به من می‌آموزد برای انجام هر کاری در ابتدا تفکر کنم و بدانم چیزی در جهان بیهوده خلق نشده است؛ همچنین از مشکلات هراسی نداشته باشم، ناامید نشوم، با امید و توکل به خداوند و با کمک نیروی عقل و اندیشه خود برای حل مسائل حرکت کنم. به دیگر سخن آگاه باشم که با حرکت آرام‌آرام راه برای من نمایان می‌شود، قدرت تحملم بالا می‌رود، تغییراتی در صفاتم شکل می‌گیرد و این حرکت پایانی خواهد بود بر ناامیدی، خستگی و افکار پوچ تا در زندگی همچون رودی باشم خروشان که می‌خواهد در فراز و نشیب زندگی‌اش یک فصلی را آغاز کند.
تا به امروز در مسیر حرکت سیزده وادی را پشت سر گذاشته‌ایم. ما تا وادی پنجم تفکر درست را فرا گرفتیم و آموختیم که چگونه تفکرات سالم را جایگزین تفکرات اشتباه کنیم، با رفتن و رسیدن آن را کامل نماییم، صفات بد گذشته را تغییر دهیم و زمینه الهام و القاء مثبت را فراهم کنیم تا به عشق سالم، ایمان سالم و فرمان عقل نزدیک شویم. با رسیدن به وادی چهاردهم در می‌یابیم که چگونه عشق و محبت را در زندگی خود جاری و ساری کنیم. این وادی درس عشق و محبت به ما می‌آموزد و می‌گوید آنچه هستی از آن به‌وجود آمده، عشق است.
آقای مهندس چقدر زیبا می‌فرمایند؛ تنها پیوند محبت است که انسان‌ها را به یکدیگر متصل نگاه خواهد داشت. گویی انسان‌ها بدون محبت همچون ظروف تهی هستند که حتی اگر ظرف وجودی آن‌ها پر از علم و دانش باشد، اما محبت نداشته باشند مانند یک ظرف خالی می‌باشند. در وادی چهاردهم ما با مفهوم محبت آشنا می‌شویم. همه ما به نوعی درک و شناختی از محبت داریم، اما در این‌جا با مفهوم واقعی آن آشنا می‌شویم. بایستی بدانیم که دو نوع محبت داریم: یکی محبت خاص و دیگری محبت عام.
محبت خاص، محبتی است که انسان به متعلقات خود دارد؛ مانند محبت بین اعضای خانواده و خویشاوندان او. محبت عام، محبتی است که همه چیز و همه موجودات را در بر می‌گیرد و برای رسیدن به آن راهی جز کسب علم، آگاهی و دانایی در کنار تجزیه وجود ندارد؛ زیرا با تجزیه، پالایش و تبدیل شدن به رودهای خروشان در صراط مستقیم به کمک نیروهای مافوق بشری به عشق و محبت می‌رسیم.


این وادی به زیبایی بیان می‌کند که خداوند خود، عشق و محبت است و ابزار عشق خود را در جهان به با‌شکوه‌ترین شکل ممکن آفریده است. در این وادی مثلث عشق بیان می‌شود و این عشق مراحلی دارد که شامل: ۱. عشق مخلوق به مخلوق ۲. عشق مخلوق به خالق ۳. عشق خالق به مخلوق می‌باشد. ما برای رسیدن به عشق و محبت بایستی سیزده وادی را پشت سر بگذاریم و به دانش و آگاهی بالایی دست یابیم.
در وادی‌های نخست با تفکر صحیح، حرکت در راه مستقیم و عمل کردن به افکار مثبت به دانایی خواهیم رسید. زمانی که به آن دانایی و دانش لازم رسیدیم، انسان‌ها را دوست خواهیم داشت و حتی اگر اشتباه کنند می‌توانیم آن‌ها را ببخشیم؛ چراکه وجودمان سرشار از عشق و محبت است و جز این دو چیزی نمی‌بینیم و می‌دانیم انسان مجموعه‌ای از رذایل و فضایل اخلاقی است. زمانی که آگاهی به مرحله بالایی برسد آن‌گاه انسان وارد مرحله عشق بلاعوض می‌شود؛ یعنی بدون چشم‌داشت و توقع عشق می‌ورزد. مانند خورشیدی که حرارت و گرمایش را بر همه می‌تاباند و هیچ انتظاری ندارد؛ زیرا حسابش با خود عشق است نه با موجودات.
عبادت به جز خدمت خلق نیست
به تسبیح و سجاده و دلق نیست
هما‌ن‌طور که در پیام سفر اول می‌خوانیم: (اما بیندیش وقتی این سفر تمام شد آن‌جا تو را پاداشی نیکو خواهد بود و آن پاداش بند عشقی است که بین تو و قدرت مطلق الله برقرار خواهد گردید.) چیزی جز عشق و محبت به خالق و به مخلوق نیست. عشق را نمی‌توان وصف کرد، ولی از روی اجزای تشکیل‌دهنده آن می‌توان آن را شناخت که عبارتند از؛ وجود سایه، قدرت جاذبه و حس.
پایه و اساس عشق وجود سایه‌ها است؛ یعنی باید چیزی باشد که ما عاشق آن شویم. سایه‌ها همان مخلوقین الهی می‌باشند، قدرت جاذبه حس‌های همنامی هستند که وقتی روبروی یکدیگر قرار می‌گیرند همدیگر را جذب می‌کنند و مؤلفه حس، اولین نیرویی است که عقل را به کار می‌اندازد؛ پس حس کلیه دریافت‌ها را به عقل منتقل می‌کند. در پایان می‌خواهم بگویم عشق؛ یعنی گذشتن از خویش، گذشتنی که در آن باید ظرف وجودیت پر باشد تا بتوانی آن را نثار دیگران کنی و این ظرف وجودی پر نمی‌شود مگر با دانایی.

منابع: کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود و سی‌دی‌های وادی چهاردهم
نویسنده: همسفر مریم رهجو‌ی راهنما همسفر نسرین (لژیون پنجم)
عکاس: همسفر حمیده رهجوی راهنما همسفر صفورا (لژیون ششم)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .