حضرت یونس، بعد از هدایت قوم خود با ناامیدی و کینه قومش را ترک میکند و از خداوند میخواهد قومش دچار عذاب الهی شوند؛ ولی او در سفری که در دریا داشت، در شکم ماهی میرود و گرفتار میشود. بهنوعی حضرت یونس، تنها پیامبری بود که بهجای؛ اینکه قومش دچار عذاب الهی بشوند، خودش درگیر عذاب الهی شد. به حضرت یونس ذوالنون (صاحب ماهی) هم گفته میشود.
یکی از مفاهیم داستان این است که حضرت یونس، چون در کالبد ماهی قرار گرفت، خصوصیات ماهی را دریافت کرد و حسهایش شبیه ماهی شد و از مرتبه پایین حس که مربوط به ماهیان و جانوران خونسرد است، برخوردار گردید. مفهوم دیگر داستان این است که حضرت یونس در دل اقیانوسها و دریا قرار داشت یعنی در عمق تاریکیها و بیحسیها بود؛ اما وقتی متوجه اشتباه خود شد، توبه کرد و به نزد قوم خود بازگشت و آنها را هدایت کرد؛ بنابراین نتیجه میگیریم، اگر بخواهیم جایی را ترک کنیم مثلاً کنگره، خانواده، قوموخویش و یا شهر خود ابتدا؛ باید حساب خودمان را صفر کنیم و با حسهای منفی مثل کینه، نفرت و خشم آنجا را ترک نکنیم؛ چون خودمان دچار عذاب میشویم.
پیدا شدن حس منفی در ما نسبت به دیگران، باعث میشود که نتوانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم؛ زیرا دچار خشم و عصبانیت هستیم و همین عامل باعث ایجاد غیبت و تهمت میشود و یواشیواش از مرکز خارج میشویم و از گردباد به خارج پرتاب میشویم در آن صورت بازگشت به مرکز، کار بسیار سختی است.
مطلب دیگری که در این سی دی بیان میشود این است که برای آباد کردن یک شعبه، فامیل، خانواده و یا یک طایفه؛ فقط خوب بودن یک نفر کافی است و اگر ما کارمان را بهدرستی انجام دهیم، باعث رشد و پیشرفت آنجا میشود. ما نباید هیچوقت از رحمت الهی ناامید شویم و ناامید نشدن از رحمت الهی مثلثی است که سه ضلع دارد: ایمان به خداوند، هجرت و جهاد کردن. برای تمامکارهایمان؛ باید این سه مؤلفه را در نظر داشته باشیم.
نویسنده: همسفر مریم (روحالله) رهجوی راهنما همسفر (مرضیه لژیون هشتم)
منبع: سی دی یونس (امین)
رابط خبری: همسفر صغری رهجوی راهنما همسفر مرضیه لژیون هشتم
ویرایش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون هشتم) دبیر سایت
ارسال : همسفر فائزه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی تخت جمشید
- تعداد بازدید از این مطلب :
102