سیدی تاجر در مورد مبحث «محبت» است که جناب آقایمهندس در این سیدی میفرماید: «محبت به لمس و سخن نیست، محبت درسی است که پایان مشخصی ندارد. علاقه و محبت فقط به حرف و سخن نیست ما باید محبت را به عمل نشان بدهیم.» انسان باید از روح و جسم خودش مراقبت کند. ما مثلث باور را نیز داریم که یک ضلعش باور، ضلع مجاورش انجام باور و در قاعده ارزش را داریم. برای مثال ما همگی باور داریم که غیبت، بدگویی، تهمت، راه ضدارزشی بد است؛ ولی اگر باور داشته باشیم و عمل نکنیم دو سطح مثلث را نداریم. جالب است که بد را فقط برای دیگران بد میدانیم. تمام سختی بشر همین است که بتواند به باورهایش عمل کند. انسان نباید از روی احساسات تصمیم بگیرد؛ بلکه همه تصمیماتش باید برمبنای تفکر و عقل باشد.
انسانها ممکن است دوستان خوبی باشند؛ اما اکثراً نمیتوانند شریک خوبی برای یکدیگر باشند؛ بنابراین در شراکت باید همه چیز مشخص، کارها و مسئوليتها همگی تقسیم بندی شوند. در هر معاملهای ما باید تفکر و درایت داشته باشیم و همه موارد به صورت مکتوب باشد. یک فرد مصرف کننده از نیرو و سرعت عمل کمی برخوردار است که ما نباید او را سرکوب و مانع ادامه کار و هدف او شویم. انسان باید در هر کاری برنامهریزی داشته باشد و تعادل را حفظ کند. انسان زمانی میتواند به دیگران کمک کند که چیزی در دست داشته باشد. افرادی که کارخانه دارند و کارآفرین هستند میتوانند عده زیادی را تحت پوشش خود قرار دهند البته همه کارها باید از راه درست و اصولی باشد. انسان نباید از مشکلات بترسد و میدان را خالی کند؛ چون شیطان به هدف خودش نزدیک میشود و دوست دارد که انسان در طول مسیر عقبنشینی کند. در تمام مراحل زندگی جسم و روان هر دو باید در تعادل باشند.
در اطراف ما نیروهای منفی زیادی وجود دارند که میخواهند ما را به نابودی بکشانند که اگر ما نقطه تحمل خود را بالا ببریم آنها فرو میریزند. ما انسانها نباید محیط زیست خود را آلوده کنیم؛ اگر به محیط زیست نگاه کنیم متوجه میشویم که دریاها و جنگلها پر از زباله و وسایل یکبارمصرف شده است که انسانهای امروزی آن را در طبیعت رها کرده و بسیاری از مراتع و طبیعت را از بین برده است. گاهی اوقات ما از افراد توقع زیادی داریم که این اخلاق بسیار ناپسند است. ما ادعا میکنیم که شیعه مرتضیعلی هستیم، به نظر شما آیا از دستوراتش پیروی میکنیم؟ آقای مهندس در این سیدی میگویند: فردی میگفت که تمدن ما بسیار بالا است، او را لب جوی آبی بردم و تمدن را به او نشان دادم جویی که پر از آشغال و لجن بود در حالی که در گذشته در این آب شنا می کردند؛ ولی هماکنون نمیتوانیم از این آب استفاده کنیم.
انسان اگر در کارهایش بدون تفکر و برنامهریزی باشد برای خودش مشکلاتی را به وجود میآورد. زمانیکه میخواهید وسیلهای بخرید و یا معاملهای انجام بدهید به طرف مقابل اعتماد نکنید اول خوب فکر کنید و بعد تصمیم درست را بگیرید. ما هر کدام در زندگی یک جایگاهی داریم و باید به جایگاه خود نزدیک شویم در هیچ موضوعی ترس به خودمان راه ندهیم تا در راه بازگشت؛ یعنی بعد از مرگ طوری باشیم که عقل آن را پذیرا باشد. انسان در زندگی نیازمند یک راهنما میباشد، راهنما دارای ارزش والایی است و داشتن معلم و یا استاد در زندگی هر انسانی واجب است؛ اگر برای انسانها استاد و یا راهنما وجود نداشته باشد، خود را به آتش میکشد. این راهنما است که راه را از چاه به انسانها نشان میدهد.
برداشت من از سیدی تاجر این است که، باورها را عملی کنیم و همیشه هر سه ضلع مثلث باور باید با هم برابر باشند. محبت را با عمل نشان بدهیم. قدرت جسم و روان باید در تعادل قرار گرفته و با هم هماهنگ باشند. باید سعی کنیم تحرک لازم را داشته باشیم تا به نتیجه مطلوب برسیم. همه چیز در جهان مادی به مادیات ربط دارد همانقدر که معنویات مهم است، مادیات هم مهم است. باید دانست که در هر دو مقوله افراط و تفریط اشتباه است و باید تعادل را حفظ کرد.
منبع: سیدی تاجر
رابط خبری: همسفر نازنین مرزبان خبری
نویسنده: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر نرجس (لژیون پنجم)
ویرایش: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
ارسال مطلب: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی سمنان
- تعداد بازدید از این مطلب :
128