ریشه عشق از گیاهی به نام عشقه است و عشقه گیاهی است پیچنده، بالارونده با برگهای کوچک سبز و قلبی شکل که در صورت نزدیک بودن به درخت، دیوار، داربست یا صخره از آن بالا میرود؛ در غیر این صورت روی زمین میخزد. این گیاه اطراف چیزی که دوست دارد میپیچد. در کنگره۶۰ گفته میشود تنها محبت ما را به هم متصل نگاه خواهد داشت و این جز عشق نیست که چون پیچکی به جان خسته و بیرمق ما پیچید و آغازگر حیات ما شد.
وادی14 وادی عشق است که برای رسیدن به آن باید از 13وادی و آبادی سخت برای خودشناسی عبور کنیم تا به وادی14 برسیم. در این وادی تعریف زیبایی از عشق و محبت ارائه شده است که آن تعریف از آنجا سرچشمه میگیرد که اساس و پایه خلقت را بر مبنای عشق و محبت تعریف میکند و میگوید انسان تا الفبای هستی را نیاموزد نمیتواند بنویسد و آموختن الفبا همان آگاهی و معرفتی است که پایه آن در وادی اول نوشته میشود؛ مثل محصلی که تا کلاس اول را طی نکند نمیتواند بعدیها را تجربه نماید. در این وادی از جهانی صحبت میکند که ذرهذره آن با امواج عشق و محبت متراکم شده است و حرکت در مکان و فضا و زمان شکل گرفته است؛ زیرا در سکون زایشی نیست و همهچیز در حرکت و تلاش رقم میخورد. آنگاه که میگوید قطرهای از این جهان هستی در ما به امانت گذاشته شده است، از انسان میخواهد که محبت و عشق را بشناسد و بداند که عشق به بدن نیست، به لمس نیست و عشق درواقع قدرت مطلقی است که به صور مختلف دریا، آسمان، دشت و... را به حرکت درمیآورد و این عشق بزرگترین سرمایهای است که اگر ببخشی فزون مییابد؛ مثل دانه گندمی که کشاورز میکارد و از هر دانه گندم 70خوشه گندم عمل میيابد و در ژرفای چنین محبتی غوطهور بودن یعنی رسیدن به حق.
عشق مثلثی است که سه ضلع دارد، همیشه باید چیزی باشد که انسان آن را دوست بدارد و به سمت آن پیکره یا پیکرهها جذب شود. قدرت مطلق به عشق و محبت فرمان داد تا در ذرههای هستی دمیده شود. سایهها تشکیل شدند و قدرت جاذبه بهوجود آمد و ذرات و سایهها در تمام هستی به قدرت حس جذب هم شدند تا مثلث عشق پدیدار شد؛ مثل رهجویی که جذب راهنما میشود و با آن سلاح عشق و محبت راهنما، از گذرگاههای سخت به سلامت عبور میکند و اینگونه خداوند با رحمت بیکران خود تمام هستی را در خدمت مخلوقات بنا نمود و قلب انسان را جایگاه عشق قرار داد و قلب همسفر جایگاه عشقی الهی شد تا برای رهایی و نجات مسافرش، بال پروازی قدرتمند شود. چه بسیار مداراها و بخششها شکل میگیرد تا نفسی از تاریکی و رنج رها شود و این جز عشق چه میتواند باشد.
خوشا به حال آنان که مجذوب رحمت الهی میشوند و مسلما به ارتقاء میرسند و میآموزند که دروازه ورود به رحمت خداوند، قلب انسانها، مخلوقات و کل هستی است. برای اینکه عاشق شویم باید بتوانیم بگذریم، زمانی که بتوانیم گذشت کنیم به ارتقاء خواهیم رسید.
همیشه گفته میشود عاشق کور است. عاشق باید عیبهای معشوق را ببیند و اگر غیر از این باشد خودشیدایی مستان است. محبت یک ذرهالهی است و نمیتواند با سیاهی و تاریکی در یک اقلیم بگنجد؛ مثل خوبی و بدی، شب و روز که هرگز با دیگری رخ نمیدهد. پس اگر محبت خلق شد، بیمهری محو میشود و اگر بیمهری باشد محبت کمرنگ میشود و چه زیبا استاد امین در سیدی سم، انسان خالی از محبت را به سرزمینی تشبیه کرد که در آن زمین هرگز حیاتی بهوجود نخواهد آمد و انسان خالی از محبت آبادی و رشدی نخواهد داشت. عشق و محبت تنها بستریست که میتواند هر بذری را به بار بنشاند و کینه و نفرت تنها بستریست که میتواند ریشه تمامی محبتها را بخشکاند و جلوی رشد آنها را بگیرد؛ عشق و محبت تواناییها را بارور و کینه و نفرت درخت تواناییها را عقیم و بیباروبر میکند.
همه اینها برای آن بود که بیاموزیم اگر عشق به خالق نداریم عشق مخلوق مهیا کنیم که عاشق را حساب با عشق است با معشوق حسابی ندارد و اینگونه شد که کنگره۶۰ بر مبنای مثلث عقل، عشق و ایمان این حرکت عظیم الهی را برای احیاء جانهای بیرمق آغاز نمود تا آنان که به دنبال عشق خالقاند اول همه هستی و بعد عشق به مخلوق را بیاموزند و این میسر نمیشود مگر به سلاح دانش و معرفت، مگر با دور شدن از ضدارزشها و مگر تزکیه و پالایش.
در پیام سفر اول که یکی از زیباترین پیامهای کنگره ۶۰ میباشد، برای مسافران سفر اول وعده پاداشی نیکو داده میشود. «اما بیندیش که وقتی این سفر تمام شد، آنجا تو را پاداشی نیکو خواهد بود و آن پاداش بند عشقی است که بین تو و قدرت مطلق الله برقرار میگردد.» این بند عشق چیزی جز عشق و محبت به خالق و محبت و خدمت به مخلوق نیست که نتیجه رسیدن به دانایی و کسب معرفت و علم و آگاهی در جهت صراط مستقیم و دوری از ضدارزشهاست.
منابع: کتاب ۱۴وادی برای رسیدن به خود، سی دی سم و نوشتارهای کنگره 60
نویسنده: مرزبان همسفر مرضیه
تایپ: رابط خبری همسفر انسیه رهجوی راهنما فاطمه (لژیون سوم)
ارسال: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون ششم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی کاسپین قزوین
- تعداد بازدید از این مطلب :
340