English Version
This Site Is Available In English

برای باورها ارزشی نیست

برای باورها ارزشی نیست

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای مهندس در سی‌دی «تاجر ۲» می‌فرمایند:


مبحث امروز ادامه بحث «معرفت» است که در تاریخ ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳ شروع کردیم.
استاد می‌فرمایند: «برای باورها ارزشی نیست.» مثلث باور از سه ضلع تشکیل شده و شامل: باور، انجام باور و ارزش است. هر باور زمانی ارزشمند می‌شود که به مرحله عمل درآید. اگر باور مثبت باشد، مسلماً نتیجه مثبت می‌دهد و اگر منفی باشد، نتیجه منفی خواهد بود. برای مثال: ما با‌ور داریم دروغ گفتن بد است؛ اما تا زمانی‌که به مرحله انجام نرسیم، این باور هیچ ارزشی ندارد.

شاگرد می‌گوید: «من در اثر ندانستن تصمیماتی را در زندگی اتخاذ کردم که جزء ضرر و تخریب چیزی نداشت، بدون تفکر و برنامه‌ریزی انسان قادر است، خودش برای خودش مشکل‌آفرینی کند.» گاهی در زندگی در اثر ناآگاهی و یا غلبه احساسات، تصمیماتی می‌گیریم که باعث ایجاد مشکل برای خود می‌شویم. برای جلوگیری از مشکل در کسب و کار نباید با هر فردی شریک شویم و باید هدف از شراکت، مسئولیت‌ها و جزئیات کار دقت شود و همه شرایط مکتوب شود. در کارهایی که تخصص نداریم، نباید وارد شویم. در خرید ملک و یا ماشین به صحبت‌های فروشنده اعتماد نکنیم و با تحقیق و تفکر تصمیم بگیریم.

برای جلوگیری از یک‌سری مشکلات باید سرعت و نیروی خود را افزایش دهیم و به امورات روزمره نظم بدهیم. مشکلات نباید باعث ترس و ادامه حرکت شوند. برای رسیدن به هدف داشتن استاد و مربی بسیار مهم است تا ما را به درستی راهنمایی کند؛ زیرا ما همیشه باید در حال یادگیری، تلاش و کوشش بی‌وقفه باشیم. در مسئله آموزش نباید هیچ اجباری باشد؛ وگرنه نتیجه معکوس خواهد بود.

سختی‌های بسیاری در مسیر رسیدن به اهداف عالی وجود دارد؛ اما نباید مادام به سختی‌ها فکر کنید؛ زیرا نتیجه مطلوبی ندارد. با هر رنج و سختی که پیش می‌آید، نباید دست از تلاش بردارید و از میدان فرار کنید؛ هم‌چنین در این راه حیله و نیرنگ دشمنان زیاد است و نیروهای نابه‌کار در کمین هستند؛ اما با میزان کردن قدرت جسم و فکر، تحمل شما بیشتر و نیروی شما دوچندان می‌‌شود و کم‌کم ستون‌های توخالی نیروهای منفی فرو می‌ریزد. در راه رسیدن به اهداف باید ابتدا به خودشناسی برسیم تا بتوانیم به دیگران کمک کنیم. برای دانستن، توانایی و قدرت فکر لازم است و در این راه باید تحمل خود را افزایش دهیم.

نکته مهم دیگر در مورد مادیات و معنویات است. شاگرد گمان می‌کند مادیات اهمیت چندانی ندارد و چرک کف دست است؛ اما استاد مادیات را یکی از پایه‌های مهم زندگی می‌داند. اگر ما سرمایه‌ای نداشته باشیم، چه‌طور می‌توانیم به دیگران کمک کنیم؟ باید از مال خود محافظت کنیم و ارزش آن را بدانیم. ما باید حافظ و نگهبان باشیم. نگهبان به معنای ساختن است که باید خود را از نظر مادی و معنوی به درستی بسازیم. نکته مهم این است که بتوانیم تعادل را به وجود آوریم و از افراط و تفریط در مسائل مادی و معنوی جلوگیری کنیم.


منبع: سی‌دی «تاجر ۲»
نویسنده: همسفر احسانه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم)
ویرایش نهایی: همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر صنم (لژیون نهم) دبیر سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حسنانی تهران

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .