استاد امین در این سیدی میفرمایند: «سرزمین ظلمات میتواند تمثیل از هرچیزی باشد که به راحتی دست یافتنی نیست؛ مثل صورت مسئله اعتیاد که قبل از کنگره ۶۰ دست یافتنی نبود.» در سرزمین ظلمات چشمه حیات و جاودانگی وجود دارد در مسئله اعتیاد همان راه حل درمان آن است که با کمک خداوند، آقای مهندس به علم آن دست یافتند و درمان آن پیدا شد. اعتیاد هزاران سال وجود داشته و پاسخ واقعی برای این مسئله نبود؛ ولی آقای مهندس که این درد را با پوست، گوشت و استخوان درک کردند توانستند در این راه با مطالعه فراوان، تحقیق، آزمون و خطا به حیات جاودانگی این سرزمین که همان عمر با ارزش و پربار است دست پیدا کنند.
تغییر هر چیزی برای پیشرفت علوم است. هر علمی پایه و اساس دارد مثل علم ریاضی یا فیزیک که قواعد آن مشخص است؛ اگر یک سؤال ریاضی را از صد عالم به آن علم بپرسیم به یک پاسخ خواهیم رسید؛ ولی علوم انسانی پایه مشخصی ندارد و هر عالم یک پاسخ متناسب با دانش و برداشت خویش به سوال خواهد داد. در اعتیاد هم اینگونه است؛ پیش از این هیچ پاسخی در شناخت اعتیاد وجود نداشت و پایه آن قابل مشاهده نبود.
در کنگره ۶۰ اعتیاد اینگونه تعریف شد؛ اعتیاد حاصل ازدواج انسان با موادمخدر است پس اول باید انسان را شناخت. انسان دارای صور آشکار و پنهان است؛ صور آشکار تا حدودی قابل شناخت است؛ ولی چون صور پنهان یا روان انسان قابل شناخت و اندازهگیری نیستند تعریف درستی ندارند. آقای مهندس به شناخت صور آشکار و پنهان پی بردند و اکنون درمان اعتیاد ساده به نظر میرسد. برای اعتیاد مثلثی ترسیم شد که شامل جسم، روان و جهانبینی است. جهانبینی مانند جسم و روان بسیار اهمیت دارد.
پیش از این همه فکر میکردند شخص مصرفکننده یک فرد بیاراده و خودخواه است؛ ولی با روشن شدن صورت مسئله اعتیاد مشخص شد که پاسخ مشکل حل نشده و جای دیگری است؛ اگر سه ضلع جسم، روان و جهانبینی ترمیم و درمان شود، انسان به تعادل خواهد رسید. در صور پنهان اولین و اصلیترین ستون، نفس میباشد که هرچیزی را تعیین موجودیت میکند و نشانه آن خواستههای نفس است. مدل برای شناخت نفس، شهر وجودی است و تفاوت انسانها در ساکنین این شهر وجودی میباشد.
حاکم یا فرمانروای این شهر عقل و محافظ قلعه عقل، سربازان دانایی هستند. هرچه انسان داناتر باشد عقل نیز در وضعیت درست و سلامت خواهد بود و بالعکس. دانایی از عقل محافظت میکند و شخصیت هر فرد از نفس او محافظت خواهد کرد. در تعریف شخصیت میگوییم هرکس نسبت به تواناییها، استعدادها، عواطف و خلق خویش که موجودیت اوست باوری دارد که باید مانند گنجی گرانبها از آن مراقبت نماید؛ اگر این باورها بنا به دلایلی تغییر کند یعنی بیشتر یا کمتر از آنچه هست شود شخصیت فرد ضربه خورده است.
مثل هر تعریف دیگری، برای شخصیت هم مثلثی داریم که اضلاع آن شامل لیاقت؛ انسان باید احساس شایستگی کند.
معصومیت؛ انسان باید حس کند از معصومیت کافی برخوردار است.
امنیت؛ اگر احساس لیاقت و معصومیت در تعادل باشد فرد احساس امنیت خواهد داشت. کار مثلث شخصیت، محافظت از شهر یا کشور وجودی است و جایگاه آن قلب میباشد؛ جاییکه با آن احساس ادراک میشود و با هستی تبادل حس دارد.
برای اینکه انسان در تعادل باشد؛ باید مثلث دانایی وجود داشته باشد و خوب کار کند که با آن ماهیت خواستهها مشخص میشود؛ ولی اینکه در مورد خواستهها چه احساسی باید باشد در واقع به مثلث شخصیت برمیگردد. حس؛ اولین قوه به کار انداختن عقل است که خواستهها را بررسی میکند؛ اما خود حس را شخصیت تولید میکند و همچین کار پالایش و فیلتر آن نیز بر عهده قلب یا شخصیت است؛ اگر مثلث شخصیت آسیب دیده باشد هرچیز خوب یا بدی میتواند وارد شهر وجودی شود و انسان را در بهشت یا جهنم قرار دهد.
اگر کسی بخواهد از تاریکیها رها شود اول باید قلب او شفا پیدا کند. با آموزش و مطالعه تنها نمیتوان به درمان قلب دست یافت بلکه اول باید دل یا قلب از کینهها و ناپاکیها خالی شود. قلب انسان گاهی خواسته یا ناخواسته با بدیها پیوند نامبارکی خورده که این پیوند توسط نیروهای منفی زده میشود تا بستری برای رشد خودش باشد مانند شمشیری که در قلب انسان فرو رفته و با هر تیغ انسان متحمل دردی شده است که برای جلوگیری از درد بیشتر قلب کمکم تبدیل به سنگ شده است؛ اگر بتوانیم این قلب سنگ را با جلوگیری از کینهتوزی و آتش انتقام نرم کنیم این تیغها کمکم از قلب بیرون میآیند و قلب شفا پیدا خواهد کرد. درمان دل سنگ شده جز با عمل سالم، بخشش، تزکیه و پالایش و جبران خسارتهای وارده به دیگران امکان ندارد. آرزوی قلبی بزرگ و بخشنده برای تمام اعضای کنگره ۶۰ و انسانها دارم.
نویسنده: همسفر نفیسه رهجوی راهنما همسفر تهمینه (لژیون نوزدهم)
منبع: سیدی قلب (استاد امین)
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر تهمینه (لژیون نوزدهم)
ویرایش: همسفر سولماز رهجوی راهنما همسفر ستاره (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر کبری رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هجدهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی حر
- تعداد بازدید از این مطلب :
125