English Version
This Site Is Available In English

قاضی به معنی قضاوت

قاضی به معنی قضاوت

سلام دوستان زهرا هستم همسفر حسین
آقای مهندس در این سی دی می‌فرماید: خودمان قاضی خودمان شویم.
زمان قدیم می‌گفتند :کلاهت را قاضی کن وقتی یک مسئله‌ای پیش می‌آمد می‌گفتند:  خودت قضاوت نکن بلکه که کلاهت را وسط بگذار تا قضاوت کند، ببیند موضوع چگونه است وقتی می‌خواهیم قضاوت کنیم باید طوری عمل کنیم که معرفت عمل سالم و عدالت را اجرا کنیم نه اینکه همه‌چیز را به نفع خودم اجرا کنم خروج از تاریکی در یک‌لحظه امکان‌پذیر نیست این بستگی دارد که من چقدر در تاریکی فرورفتم وقتی در اثر جهل و نادانی دست‌به‌کاری زدم که گریبان گیر من شده خروج از آن در مدت‌زمان کم امکان‌پذیر
نیست باید صبور باشم تفکر کنم و به علم و دانش و معرفت لازم برسم تا بتوانم از آن خارج شوم باید فکر کنم و اولین قدم این است که مشکل را بپذیرم و به فهم و شعور و آگاهی برسم تا بتوانم مشکلات را حل کنم تا زمانی که درست قضاوت نکنم به نتیجه نمی‌رسم و این به خود من بستگی دارد که راه ارزش‌ها را بروم یا ضد ارزش‌ها را باید بیاموزم که چگونه زندگی خود را اداره کنم و از آن مراقبت کنم و بدانم که ریشه تمام مشکلات از جهل و نادانی است.همان‌طور که در اول جلسات می‌خوانیم خدایا ما را از دست قوی‌ترین دشمنمان که جهل و نادانی خودمان است نجات بده.


سلام دوستان سعیده هستم همسفر حسین
سی دی قاضی خود
قدیم‌ها می‌گفتند کلاهت را قاضی کن یعنی خودت قضاوت کن. وقتی ما بخواهیم خودمان قاضی شویم و قضاوت کنیم یک مثلث تشکیل می‌شود که یک ضلع خودمان یک ضلع مشکلاتمان و ضلع دیگر حکمی که ما می‌دهیم ما تا زمانی که درست قضاوت نکنیم و درست فکر نکنیم به نتیجه‌ای نمی‌رسیم .در قضاوت کردن نباید همه‌چیز به نفع خودمان باشد ما باید عمل سالم انجام دهیم آقای مهندس می‌گوید کسانی که در پیشگاه خدا ناله می‌کنند رد می‌شوند کسانی که صبر می‌کنند قبول می‌شوند و کسانی که شکرگزار خداوند هستند شاگرداول می‌شوند.خارج شدن از عمق تاریکی‌ها در یک‌لحظه امکان‌پذیر نیست گاه فردی یک متر در چاه فرورفته گاه هزاران متر، فرورفتن در عمق تاریکی‌ها در هر فرد بستگی به جهل و ناآگاهی خود فرد دارد و برای  بیرون آمدن از تاریکی‌ها باید صبور باشیم و با تفکر درست درراه مستقیم به‌طرف ارزش‌ها حرکت کنیم تا موفق شویم. همان‌طور که ما می‌گوییم خدایا ما را از دست قوی‌ترین دشمن خودمان که جهل و نادانی خودمان است نجات بده پس باید به خدا توکل کرد و حرکت کرد. انسان تنها موجودی هست که در وجود او قدرت اختیار قرارگرفته هم قطب اهریمن که همان ضد ارزش‌ها هست و هم قطب الهی که همان ارزش‌ها هست اینجا ما باید خودمان قاضی خودمان باشیم که کدام راه را می‌خواهیم انتخاب کنیم راه به سمت ارزش‌ها یا راهی به  سمت ضد ارزش‌ها ‌اگر ما حرکت کنیم و درراه عمل سالم و راه مستقیم به سمت ارزش‌ها بی‌دریغ همیشه حالمان خوش و موفق خواهد بود و در عمق تاریکی‌ها فرونمی‌رویم.


سلام  دوستان راضیه هستم همسفر احمد
سی دی قاضي خود
قدیم می‌گفتن کلاهت را قاضي خودت کن وقتی یک مسئله در زندگی پیش می‌آید کلاهت را بزار تو را قضاوت کند که موضوع چگونه است. آدم وقتی قاضی خودش باشد حکم را به نفع خودش می‌دهد  در یک دعوا مسئله‌ای پیش می‌آید انسان بیشتر حق را به خودش می‌دهد خودش را حق‌به‌جانب می‌گیرد ،مثلاً از یک مصرف‌کننده بپرسی که چرا معتاد شدی همه آدم و عالم مقصر هستند الا خودش برای همین می‌گویند خودت قاضی نشو کلاهت را بکن قاضی. می‌خواهیم خودمان قاضی خودمان باشیم یکی خودمان هستیم به‌عنوان قاضی یکی مشکلاتی که پیش روی ماست می‌شود یک مثلث  که یک ساقش قاضی  یک ساقش مشکلات ما ضلع پایین مثلث ضلعی است که ما حکم می‌دهیم ،تا زمانی که درست قضاوت نکنیم نمی‌توانیم راحت به نتیجه برسیم باید به‌گونه‌ای قضاوت بکنیم که معرفت و عمل سالم را اجرا کنیم نه اینکه همه‌چیز را به نفع خودمان حکم دهیم خیلی مهم است که چگونه عمل بکنیم. در دادگاه خداوند آن‌هایی که ناله می‌کنند آن‌ها رد می‌شوند. خودش حکم خودش را صادر می‌کند چون می‌گوید حالم خوب نیست ،حالش خراب می‌شود، آن‌هایی که صبر می‌کنند آن‌ها قبول می‌شوند و آن‌هایی که شکرگزارند شاگرداول می‌شوند. ناله کردن از مشکلات آدم را بدتر می‌کند. کسانی که برای ما زحماتی می‌کشند ما از آن‌ها تشکر کنیم یک مرحله بسیار مهمی است. درس ما خروج از ظلمت است وقتی بخواهیم از یک چاه خارج بشویم باید ببینیم چقدر در یک چاه فرورفته‌ایم اگر یک متر فرورفتیم باید یک متر بالا بیاییم  اگر ۱۰۰۰ متر رفتیم باید ۱۰۰۰ متر بالا بیایم پس برای خروج از تاریکی‌ها و مشکلات و رنج‌ها و دردها بستگی دارد که ما چقدر در تاریکی فرورفته‌ایم به همان نسبت زمان می‌خواهد که بیاییم بیرون ،تخریبی که در من  به وجود آمده بستگی دارد به جهل و نادانی من چون من در اثر جهل و نادانی مرتکب خطایی شدم. این حرف که می‌گویند آب ازسرت گذشت چه یک وجب چه صد وجب این اشتباه است وقتی یک متر بروی زیرآب زودتر می‌توانند بیرون بیاورند ولی ۱۰۰ متر که بروی زیرآب خیلی سخت‌تر می‌توانند کمکت کنند. قدر چیزهایی را که داریم بدانیم. ولی بشر طوری است که آن چیزهایی را که دارد قدرش را نمی‌داند دنبال آن چیزهایی است که ندارد. مثل کسی که می‌گفت  به من ۱۰۰ سکه طلا بدهند به او ۹۹ سکه طلا دادند ولی او همیشه دنبال آن‌یک سکه طلا بود  که از صد سکه کم بود. مسائل زیادی وجود دارد که ما باید این‌ها را یکی‌یکی بازکنیم برای باز کردن هر بند از مشکلات  باید به علم و دانش و معرفت و آگاهی برسیم. برای حل مشکلات خودت  باید یک‌گوشه‌ای بنشینی و فکر کنی که چه‌کار بکنی و چه‌کار نکنی این تفکری است که باید انجام بدهی خودت قاضی خودت شوی باید خودت بدانی تا بتوانی از زندگی خودت دفاع کنی به معرفت و دانش مسلط شوی تا مشکلات را حل کنی.
ریشه تمام مشکلات ما جهل و نادانی خودمان است باید در جهت اهداف عالی و نیکو گام برداریم اگر در اعماق تاریکی باشیم ولی روی ما به‌طرف روشنایی باشد آن موقع به روشنایی می‌رسیم حرکت باید انجام شود وقتی به پشت سر نگاه می‌کنی می‌بینی چه مشکلاتی داشتی که حل‌شده انسان تنها موجودی است که اختیار دارد. خودمان قاضی خودمان شویم مشکلات را از جای دیگر نگاه کنیم از دیدگاه دیگر نگاه کنیم که بتوانیم حکم مناسب دهیم در زندگی  کسانی که شکایت می‌کنند ناله می‌کنند هرروز در مشکلات بیشتر فرو می‌روند آن‌هایی که صبر می‌کنند قبول می‌شوند و آن‌هایی که شکرگزارند در درگاه خداوند شاگردان ممتازند. پس همیشه در زندگی شاکر باشیم.


سلام دوستان رؤیا هستم همسفر علی‌اکبر         
قدیم‌ها می‌گفتند وقتی مسئله‌ای پیش می‌آید کلاهت را بزار وسط تا کلاه تو قضاوت کند یعنی سرخودت قضاوت کند که یک موضوع چگونه است گاهی اوقات ما قاضی خودمان می‌شویم وقتی قاضی خودمان باشیم حکم را به نفع خودمان می‌دهیم. در یک دعوا یا معرکه‌گیری وقتی مشکلی پیش می‌آید ما حق را به خودمان می‌دهیم درجایی که مقصر خود ما هستیم الآن اگر از مصرف‌کنندگان سؤال کنیم برای چه مصرف‌کننده شدی همه را مقصر می‌دانند الا خودشان حتی اگر مرتکب قتل هم بشویم باز از ما سؤال بشود برای چه این کار را کردی همه را مقصر می‌دانیم الا خودمان، چون ما انسان‌ها همیشه حق را به‌جانب خودمان می‌گیریم مگر اندکی که ایمان داشته باشند. وقتی قاضی می‌شویم یکی خود ما هستیم یکی مشکلات پیش روی ما هست گاهی اوقات احکامی را صادر می‌کنیم که به نفع ماست، تا زمانی که درست قضاوت نکنیم نمی‌توانیم راحت به نتیجه برسیم، خیلی نقش سازنده‌ای دارد که ما چگونه قضاوت کنیم یک‌جوری قضاوت می‌کنیم که به نتیجه نمی‌رسیم وقتی می‌خواهیم قضاوت کنیم باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که معرفت عمل سالم و عدالت را در نظر بگیریم نه اینکه همه‌چیز را به نفع خودمان بگیریم. وقتی عدالت معرفت و عمل سالم را در نظر بگیریم قطعاً می‌توانیم به‌خوبی قضاوت کنیم، به امید آن روزی که بتوانیم عدالت و معرفت و عمل سالم را انجام بدهیم.


سلام دوستان مریم هستم همسفر حسن
قاضی به معنی قضاوت و در اینجا می‌گوید خودت قاضی خودت باش و خودت را قضاوت کن خب این خیلی سخت است که‌ انسان بتواند به‌درستی در مورد خود قضاوت کند و حق‌وحقوق دیگران را در نظر بگیرد و بتواند عدالت را رعایت کند می‌گوید در درگاه خداوند کسانی که ناله می‌کنند رد می‌شوند و کسانی که شکرگزارند پذیرفته می‌شوند .این خیلی مهم است که ما انسان ناسپاس و یا شکرگزار باشیم و تمام این رفتار و کردار یا تفکر همه بازتابش به خود ما برمی‌گردد ‌پس تأثیر رفتار ما روی خود ما اثر می‌گذارد. برای بیرون شدن از مشکلات یا تاریکی‌ها بستگی دارد چقدر در آن فرورفته باشیم باید به همان اندازه بها بپردازيم. استاد اشاره داشتن به ضرب‌المثل‌هایی که نادرست رواج یافته. مثل‌اینکه میگویند 《آب که از سرگذشت چه یک وجب چه صد وجب》خیلی فرق می‌کند که ما یک‌میلیون قرض داشته باشیم یا یک میلیارد. می‌گوید خود را فروبردن در مشکلات بیشتر نشانه جهل و نادانی انسان‌هاست. اگر ما همیشه قدردان و شکرگزار باشیم و زیاده‌خواه نباشیم از آرامش‌ بیشتری برخوردار خواهیم بود زندگی یعنی همین لحظه را زندگی کردن ولدت بردن‌ از آن.معمولاً در مسائل، ما اطرافیان را مقصر و خود را نادیده می‌گیریم. اگر بخواهیم  درست رفتار کنیم اول باید به علم و دانش و معرفت و آگاهی لازم برسیم. خدا را شکر این مهم برای ما کنگره‌ای‌ها فراهم‌شده تا به‌راحتی در این امر آموزش کافی را داشته باشیم و این جای بسیار تا بسیار شکرگزاری دارد.حرف قشنگی که ایشان گفتند این هست که هر انسانی باید حد و حدود خودش را درمسائل ودرخواست هایی که از دیگران دارد را بداند واعتبار خودرا بسنجد در مقابل دیگران . مثلاً درخواستی که از فلانی دارم چقدر هست واعتبار من پیش او چقدر ؟؟


سلام دوستان زهرا هستم همسفر علی
در این سی دی بحث آقای مهندس در مورد قاضی شدن خودمان استقدیم‌ها می‌گفتن کلاه تو قاضی کن یعنی خودت قضاوت کن .وقتی بخواهیم خودمان قاضی شویم یک مثلث تشکیل می‌شود یکی خودمان یکی مشکلات، دیگری حکمی که ما می‌دهیم.تا زمانی که درست قضاوت نکنیم راحت به نتیجه نمی‌رسیم .موقع قضاوت باید عمل سالم، معرفت و عدالت را اجرا کنیم نه اینکه همه‌چیز به نفع خودمان باشد.کسانی که در پیشگاه خداوند ناله و شکوه می‌کنند رد می‌شوند،آن‌هایی که صبر می‌کنند قبول می‌شوند و شکرگزار‌ها شاگرداول می‌شوند.خروج از تاریکی‌ها در یک‌لحظه امکان‌پذیر نیست به این بستگی دارد که چقدر در تاریکی فرورفته باشیم گاهی فردی یک متر و گاهی هزار متر در چاهی فرورفته است که تخریب  هر کس برابر با میزان جهل و نادانی او است. چون فرد در اثر ناآگاهی مرتکب خطا و اشتباه شده است و این ندانستن گریبان گیرش شده است هرچه فرد نادانی بیشتری داشته باشد مصرف مواد مخدر او بیشتر است.مشکلات را در یک‌لحظه نمی‌توان از بین برد و برای حل مشکلات باید صبور باشیم تفکر کنیم و وحشت نکنیم.هر کس باید بداند و بتواند چگونه از اسب خویش نگهداری کند این جمله یعنی هر کس باید بداند چگونه زندگی خود را اداره و مراقبت کند پس باید بدانیم ریشه تمام مشکلات جهل و نادانی است.

ارسال مطالب همسفر ساناز
همسفران نمایندگی معدن فیروزه نیشابور
 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .