آقای مهندس در سیدی تاجر۲ میفرمایند: ما باور داریم، دروغ و غیبت بد است؛ ولی غیبت میکنیم و دروغ میگوییم؛ برای باورها، ارزشی قائل نیستیم؛ اگر برای باور، مثلثی در نظر بگیریم؛ یک ضلع آن باور، ضلع مقابل انجام و قائده مثلث ارزش است. مشکل اکثر انسانها این است که یک موضوعی را باور دارند؛ ولی قادر نیستند و یا نمیخواهند انجام بدهند؛ پس برای باور هیچ ارزشی نیست. اینکه ما چه چیز را باور داریم، مهم نیست، مهم این است که چگونه عمل میکنیم.
برای مثال دوست ما به چیزی احتیاج دارد، آیا کمکش میکنیم؟ آیا دستگیری میکنیم؟ باور؛ وقتی ارزش پیدا میکند که این مثلث کامل شود و ساقهای آن بسته شود. تمام سختیهای بشر، همین است که بتواند به باورش عمل کند، باور داشتن، یک مسئله است، انجام دادن آن، مسئله دیگر. خیلی وقتها بر مبنای احساساتمان تصمیماتی میگیریم؛ ولی آن تصمیم منطقی نیست و گرفتار مشکلات متعددی میشویم و خود با دستان خود اسباب بدبختی را به وجود میآورریم.
دو نفر ممکن است، رفیق خیلی خوبی برای هم باشند؛ ولی شریک خوبی نباشند، رفیق خوب بودن با شریک خوب بودن کاملا باهم متفاوت است؛ پس اگر میخواهیم، دوستی برای ما بماند، در معامله و کار با او شریک نشویم؛ اگر میخواهیم، معامله ای انجام بدهیم؛ باید بین خود مکتوب کنیم، در واقع جنگ اول به از صلح آخر است. ما هر کدام جایگاهی داریم؛ باید به جایگاه خود نزدیک شویم، نمیشود گفت که چون مشکل دارم، هدفم را دنبال نکنم.
کسی که درصراط مستقیم باشد؛ نباید ترس به خود راه دهد، استاد و راهنما خیلی مهم است؛ چون ما را هدایت میکند. ما در کنگره راهنما داریم و راهنما رهجو را هدایت میکند؛ اگر برای انسانها استاد و راهنما نباشد، انسانها خود را نابود میکنند، راهنما و استاد راه را از چاه نشان میدهد. در مسئله آموزش هیچ اجباری نیست، انسان تا خود را پیدا نکند. کسی نمیتواند کمکش کند. ما خود را گم کردهایم، اگر خود را پیدا کنیم به آرامش میرسیم.
یک مصرفکننده خود را گم کرده است؛ وقتی درمان شد، خود را پیدا میکند. تفکر، مسئله خیلی مهمی است؛ انسان باید بداند؛ مادیات در زندگی نقش بسیار مهمی دارد، مادیات یکی از پایههای اساسی زندگی است، همین قدر که معنویات خوب است، مادیات هم خوب است؛ ولی افراط و تفریط بد است؛ باید تعادل را حفظ کنیم. انسان؛ وقتی توانگر و ثروتمند باشد، میتواند به دیگران کمک کند، علیرغم اینکه دیگران فکر میکنند افراد ثروتمند از راه ضدارزشی کسب مال کردند، انسان میتواند ثروتمند باشد؛ ولی ثروت را از راه درست به دست آورده باشد.
معنویات و مادیات؛ باید باهم هماهنگ باشند. زندگی دو چهره دارد؛ یکی معنویات و دیگری مادیات. چهره مادیات و معنویات به تنهایی ارزشی ندارد. تنها کسی که برای انسان مشکل درست میکند، خود انسان است. با تفکر سالم انسان میتواند مشکلات خود را به حداقل برساند؛ اگر باور منفی باشد و آن را به عمل برسانی، عمل منفی میشود؛ اگر باور مثبت باشد و آن را به عمل برسانی، مثبت میشود.
منبع: سیدی تاجر۲
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سوسن (لژیون پنجم)
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سوسن (لژیون پنجم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ژیلا (لژیون اول) نگهبان سایت
عکس: همسفر منیره مرزبان خبری
همسفران نمایندگی صفادشت
- تعداد بازدید از این مطلب :
157