English Version
This Site Is Available In English

قوانین و حرمت‌ها حافظ ما هستند

قوانین و حرمت‌ها حافظ ما هستند

جلسه سیزدهم از دوره سی‌و‌سوم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی کاسپین قزوین با استادی همسفر فاطمه، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر ربابه با دستور جلسه «نظم، انضباط و احترام» روز دوشنبه ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خیلی خوشحالم که امروز این جایگاه را تجربه می‌کنم. از تاریخ جشن ایجنت و مرزبان سال گذشته تا به امروز فرصت نشده بود که این جایگاه را تجربه کنم. به مرزبان‌های شعبه همسفر فاطمه و همسفر مرضیه و به راهنمایان همسفر مهناز، همسفر شهربانو و تمام بزرگوارانی که حضور پیدا کردند تا افطاری ماه مبارک رمضان امروز را تدارک ببینند تشکر می‌کنم و خدا قوت می‌گویم.

 دستور جلسه «نظم، انضباط و احترام» بسیار مهم است. همان‌طور که می‌دانید تمام مسائل و آموزش‌هایی که در کنگره داریم را معمولا از طبیعت الگو می‌گیریم. طبیعت مثل یک مادر می‌ماند، مثل یک مهد و آموزگار است که همه‌چیز را به بهترین شکل می‌تواند به ما آموزش دهد. یکی از این آموزش‌ها که در طبیعت می‌توانیم ببینیم و ندیدن آن‌ باعث رنج و عذاب ما می‌شود نظم و انضباطی است که در ساختار طبیعت وجود دارد. فصل‌ها، آسمان، دریا، رویش گیاهان، گل‌ها و میوه‌ها و تمامی این موارد براساس یک ساختار و نظم و انضباط قرار گرفته است. حال اگر گوشه‌ای از این نظم اتفاق نیفتد در واقع باعث تعجب و ایجاد نگرانی در ما می‌شود. اینکه در مردادماه و وسط تابستان برف ببارد، مثل یک هشداری است که گویی اشکال و ایرادی رخ داده است.

انسان، خانواده، طبیعت و جامعه ساختار هستند. ساختار مجموعه‌ اجزائی است که براساس نیاز و خواسته در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند تا عملکردی داشته باشند. اجزای بدن انسان یک ساختار است. انسان‌ها کنار یکدیگر جمع می‌شوند و خانواده را تشکیل می‌دهند. خانواده‌ها جامعه را تشکیل می‌دهند و ما وارد محیط‌‌های کاری می‌شویم. همه ساختارها دو ویژگی دارند؛ اول به دنبال رشد و دیگر اینکه در پی بقا هستند. چیزی که تضمین‌کننده رشد و بقای هر ساختاری است، قوانین و حرمت‌هایی است که برای آن ساختار ایجاد شده است. این قوانین و حرمت‌ها نیز برای اجرا شدن نیازمند نظم و انضباط هستند. ما نظم و انضباط را به دو شکل گروهی و فردی داریم؛ ولی چیزی که اتفاق می‌افتد این است که ما از جزء به کل می‌رسیم. اگر شخصی نظم و انضباط فردی را در جسم، فکر، روان، عملکرد و زندگی شخصی خود اجرا کند، این نظم و انضباط را به یک جامعه بزرگ‌تر بسط می‌دهد. اگر پدر و مادر خانواده نظم داشته باشند می‌توانند فرزندان منظمی را پرورش دهند. اگر راهنما منظم باشد می‌تواند رهجویان منظمی را تربیت کند. مسافر زمانی که وارد کنگره می‌شود اگر از روز اول نظم و انضباط را آموزش بگیرد درمان خوبی خواهد داشت. پس رشد هر ساختار و انسان در گرو نظم و انضباط است.

چیزی که در کنگره۶۰ از تک‌تک عزیزان و حتی خودم در جایگاه ایجنتی انتظار دارم این است که نظم و انضباط را سرلوحه قرار دهیم؛ برای اینکه همه ما می‌توانیم الگو باشیم. من می‌توانم الگوی رهجویم باشم و او نیز الگوی فرزندش باشد، یک فرزند الگوی دوستش باشد. این جریان در واقع می‌تواند ناشر نظم و انضباط باشد.

ما در کنگره۶۰ قوانین و حرمت‌هایی داریم که این قوانین و حرمت‌ها برای حفظ آرامش، سلامت و حفظ این سیستم تعبیه شده‌اند. این‌ها باید با نظم و انضباط انجام شود. روز اول به همه ما گفته شد شال سفید بپوشیم و به رهجو گفته شد که هر هفته یک سی‌دی بنویسد، در زمان خاصی کلاس شروع می‌شود و اگر حضور پیدا نکند غیبت می‌خورد، اگر در پارک حضور نداشته باشد غیبت می‌خورد. نظم و انضباط برای این است که ما رشد کنیم، آموزش بگیریم که درست زندگی کنیم، بتوانیم دانایی خود را به دانایی مؤثر تبدیل کنیم. صرفاً من بدانم نظم و انضباط، مسواک زدن، حمام رفتن، مرتب لباس پوشیدن خوب است، مهم نیست؛ بلکه باید این دانایی را به نقطه عمل تبدیل کنم.

به این فکر می‌کردم که نظم و انضباط چه ارتباطی به احترام دارد؟ خیلی نمی‌خواهم در مورد آن توضیح دهم؛ اما آدم‌هایی که در زندگی در هر ساختاری که هستند نظم و انضباط دارند از نظر دیگران محترم شمرده می‌شوند. رهجویی که در لژیون کار خود را بدون بهانه‌تراشی و به درستی انجام می‌دهد برای راهنما محترم است. راهنمایی که به موقع می‌آید، سی‌دی خود را می‌نویسد برای من در جایگاه ایجنت شعبه، محترم است. پس قرار است که ما یک رفتاری را انجام دهیم و در مقابل آن واکنشی را دریافت کنیم. اگر من محترمانه رفتار کنم با من محترمانه رفتار می‌شود، اگر با محبت رفتار کنم در مقابل با محبت با من رفتار خواهد شد. همه این‌ها در گرو ارتباط بین نظم و انضباط و احترام است.

احترام از حریم می‌آید. حریم یعنی چیزی که ما باید از آن محافظت کنیم. چیزی که حریم ما را به خطر می‌اندازد رفتارهای نامتعادل ما است. رفتارهای نامتعادل رفتارهایی است که قوانین و حرمت‌ها را زیر پا می‌گذارد و به سیستم آسیب می‌رساند. اگر رفتارهای ما در جهت درست و آموزش درست حرکت کند، برای ما احترام، توجه، محبت و علاقه را به وجود می‌آورد و انسانی که احترام دریافت می‌کند می‌تواند احترام را نشر دهد. انسانی که نظم و انضباط را درک می‌کند و می‌تواند در اجرای آن دقت کند مسلماً منفعت و سود آن نیز برای خود شخص است.

ما در جایگاه لژیون مرزبانی شروع به گفتن یکسری از قوانین و حرمت‌ها می‌کنیم. دو حالت در اینجا شکل می‌گیرد، یا این قوانین و حرمت‌ها به نفع من فاطمه است یا منفعتی ندارد. این قوانین و حرمت‌ها حافظ ما هستند و من هیچ‌وقت نباید به دنبال منفعت شخصی خود باشم. گاها رهجویانی که شاغل هستند و با نیم ساعت تأخیر وارد کنگره می‌شوند می‌گویند که این ساعت برای ما مناسب نیست. من نباید ساعتی را طراحی کنم که مناسب شما باشد؛ بلکه باید ساعتی را طراحی کنم که مناسب سیستم باشد. ما نمی‌توانیم با نظر شخصی تک‌تک شما رفتار کنیم، یک‌نفر شاغل یا محصل است و یک‌نفر بچه دارد. پس ما باید منافع سیستم را در نظر بگیریم و این قوانین و حرمت‌ها برای حفظ منافع ما است.

من و مرزبان‌های شعبه مجری قوانین هستیم و من باید بر این قوانین ناظر باشم. گاهی اوقات تذکر می‌دهیم، گاهی اوقات مجبور هستیم به گونه‌ای کسی را تنبیه کنیم یا به کسی بفهمانیم که در راستای نظم و انضباط در کنگره۶۰ حرکت نمی‌کند، این‌ها را هیچ‌وقت به پای تفکرات غلط یا مسائل شخصی خود نگذاریم. ما باید این سیستم را به بهترین شکل ممکن حفظ کنیم؛ اگر این سیستم روی اصول و قوانین حرکت نکند در واقع ما تبدیل به ساکنینی می‌شویم که آبادانی‌ها را خراب می‌کنیم. چه آدم‌هایی بوده‌اند که صالح و درست نبودند و وارد خانواده شما شده‌اند و یک خانواده و خاندان را با تفکر و رفتار خود به هم زده‌اند. در سیستم کنگره۶۰ هم به همین شکل است، قوانین و حرمت‌ها برای این طراحی می‌شود که ما بتوانیم از کنار این سیستم به درمان و رهایی برسیم. یک مسافر و همسفر زمانی می‌تواند حال خوب را دریافت کند که نظم و انضباط داشته باشد و این گوهر گران‌قدر را بسیاری از شما که الان در زندگی خود کاربردی کرده‌اید متوجه آن می‌شوید که چقدر ارزشمند است و همین‌طور احترام که به همه ما انرژی فرازمینی می‌دهد. نظم، انضباط و احترام بسیار مهم است؛ اما چیزی که بسیار مهم است این است که انسان دانایی را به دانایی‌مؤثر تبدیل کند. بسیاری از شما شاغل هستید؛ ولی انتظار ما این است که رأس ساعت در جلسه حضور داشته باشید. خدا را شکر شعبه و رهجوهای بسیار خوبی داریم. انتظاری که از شما دارم این است که در سال جدید عملکردی بهتری از امسال داشته باشیم و در ذهن و فکر خود برنامه داشته باشیم.

همسفر راهنما فاطمه‌ در لژیون سردار بسیار زیبا صحبت کردند انسان باید نظم و انضباط را در ذهن خود ایجاد کند، ما در جهان ذهن خود می‌توانیم بهترین زندگی و تفکرات را داشته باشیم و سپس آن را به جهان‌خاکی و مادی ارائه دهیم. اگر انسان‌ها را دوست داشته باشیم به خواسته، نیاز و منش آن‌ها احترام می‌گذاریم و همان را از بیرون دریافت می‌کنیم. باید جهان ذهن خود را مرتب کنیم، افکار و اندیشه پوچ را از ذهن خود دور کنیم و کینه و منیت‌ها را دور بریزیم. چیزی که همه ما را به هم وصل کرده پیوند محبت است. ما براساس منافع شخصی کنار هم قرار نگرفته‌ایم؛ بلکه براساس عشق و محبت کنار هم هستیم تا بتوانیم حال یکدیگر را خوب کنیم، درمان شویم و به جامعه و خانواده‌ها این باور را برسانیم که اعتیاد درمان می‌شود، آدم‌ها می‌توانند تغییر کنند و این تغییر در پرتو آموزش و خدمت اتفاق می‌افتد. آرزو می‌کنم که خدمتگزاران خوبی برای مکتب کنگره۶۰ باشیم.

در ادامه لوح سردار به تعدادی از اعضاء لژیون سردار نمایندگی کاسپین اهداء شد.

در تاریخ ۱۷اسفند ماه ۱۴۰۳ همسفر صدیقه و همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر ندا با نوشتن ۴۰ سی‌دی وارد سفر دوم جها‌ن‌بینی شدند.

تایپ: همسفر معصومه رهجوی راهنما الهه (لژیون پانزدهم)

عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سونا (لژیون شانزدهم)

ارسال: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون ششم) دبیر سایت

همسفران نمایندگی کاسپین قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .