در ابتدا برای درک بهتر این موضوع با معنای لغوی این سه کلمه بیشتر آشنا میشویم؛ نظم در لغت به معنای آراستگی، ترتیب، سازماندهی، قاعده و قانون در یک نظام است. انضباط در واقع به معنای رعایت نظم و پیروی از این اصول و قواعد میباشد. در کتاب آسمانی ما قرآن، نظم و انضباط به عنوان اصول کلیدی برای زندگی مطلوب انسانی تعیین شده است و در آیه هفت سوره الاعلی آمده است: «اَلْذّیٰ خَلَقَّ فَسَّوْیٰ» یعنی؛ آنکه آفرید سپس به نظم قرار داد.
احترام از کلمه حرمت گرفته شده و رفتاری است که نشاندهنده بزرگداشت و گرامیداشتن است. همیشه در آموزشهای کنگره۶۰ جناب مهندس دژاکام از طبیعت الگوبرداری میکنند. طبیعت مصداق حقیقی نظم و انضباط در هستی میباشد به عنوان مثال گردش ایام و در پی آن شکلگیری شب و روز، ترتیب به وجود آمدن فصلها، حرکت زمین جزر و مد دریاها، همه و همه نشان از نظم بسیار دقیق و حسابشدهای است که نظام هستی از آن به شکل خاصی پیروی میکند که همین امر نشاندهنده این نکته است که پایه و اساس هستی بر مبنای نظم بنا شده است.
در کنگره۶۰ همیشه برای تفهیم بهتر مطالب، اصولا آقای مهندس دژاکام از یک مثلث استفاده میکنند که در اینجا هم با مثلث؛ نظم انضباط و احترام مواجه هستیم. نیک میدانیم که فلسفه شروع کنگره۶۰ در واقع از یک نظمدهی شروع شد که البته بیربط به این ایام هم نیست. زمانیکه جناب مهندس دژاکام در ماه مبارک رمضان فقط قصد داشتند برای گرفتن روزه ماه مبارک به وعدههای مواد مصرفی خود نظم بدهند و تصمیم به درمان و غیره نداشتند؛ اما در ادامه از دل این نظمدهی معجزه متدDST پدید آمد؛ بنابراین کنگره۶۰ بر پایه نظم و انضباط پایهگذاری شده است و همیشه این موضوع به عنوان یک رکن اصلی از موارد اجرایی این سیستم بوده و همچنان نیز میباشد.
اگر بخواهم چند نمونه از نظم و انضباط در کنگره۶۰ را مطرح کنیم، میتوانیم به این موضوعات اشاره کنیم که به طور مثال: تمام جلسات راس ساعت معینی شروع و راس ساعت مشخصی پایان مییابد یا این که تمامی افراد از پوشش با رنگ سفید بایستی استفاده کنند و یا مثال دیگر این که جایگاههای خدمتی دارای رنگ شال مشخصی هستند و دیگر این که همه به یک نوع خودشان را معرفی میکنند. همه اعضای کنگره۶۰ در کل کشور در طول یک هفته دستور جلسه یکسانی را آموزش میبینند؛ البته ما در این ساختار نوشتار حرمت کنگره۶۰ را نیز داریم که قوانین و اصول اصلی در آن مطرح شده است که رعایت آن بسیار حائز اهمیت است و همه این موارد نامبرده از اهمیت این موضوع خبر میدهد.
حال این سوال پیش میآید که در قبال این نظم و انضباط و قواعد دقیق و حسابشده در کنگره۶۰ من به عنوان یک رهجو چه مسئولیتی دارم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که من به عنوان یک رهجو بایستی به معنای واقعی نظم و انضباط داشته باشم؛ یعنی به تمام این اصول و قوانین پایبند باشم و تمام سعی و تلاش خودم را بر مبنای حفظ و نگهداری این اصول و حرمتها به انجام برسانم. زمانیکه من به این اصول و قوانین پایبند باشم در ادامه «احترام» شکل میگیرد. استاد امین در سیدی احترام بسیار زیبا بیان میکنند: «نیاز ما در دل دیگران و نیاز دیگران در دل ماست و این یک چرخه است از یک فرد به جمع و از جمع به فرد.»
در کنگره۶۰ همه ما موظف هستیم احترام و حرمت جایگاهها و پیشکسوتان و سایر افراد را حفظ کنیم؛ چرا که مرتب آقای مهندس دژاکام به ما تاکید میکنند که ما به جایگاهها احترام میگذاریم و با اشخاص کاری نداریم؛ البته افرادی که در جایگاهها هم قرار میگیرند، بایستی متقابلا این احترام را حفظ کنند و این حفظ احترام به دیگری باعث میشود که دیگران نیز به من احترام بگذارند، همینطور که آقای مهندس دژاکام در مصاحبه تلویزیونی خودشان فرمودند: «من جامعه را مجبور میکنم که به من احترام بگذارند»
زمانیکه من حرکت درست انجام بدهم و روی نظم و انضباط باشم و حرمت و احترام دیگران را حفظ کنم؛ در واقع دیگران نیز وادار به احترام گذاشتن به من خواهند شد و کاربردی کردن این مهم یک رکن اصلی برای رسیدن به صلح و آرامش است.
نویسنده: همسفر آرزو رهجوی اسیستانت ویلیاموایت همسفر مینا (نمایندگی امین قم)
رابطخبری: همسفر فاطمه رهجوی اسیستانت ویلیاموایت همسفرمینا (نمایندگی قائمشهر )
ویراستاری و ارسال: راهنمای ویلیاموایت همسفر فاطمه (نمایندگی امامقلی خان)
گروه همسفران ویلیاموایت کنگره۶٠
- تعداد بازدید از این مطلب :
274