هفتمین جلسه از دوره چهارم کارگاههای آموزشی کنگره۶٠ همسفران نمایندگی رضوی مشهد با استادی همسفر راضیه، نگهبانی همسفر سهیلا و دبیری همسفر عادله با دستورجلسه «درختکاری» روز یکشنبه ۱۲اسفندماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۳۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
خیلی خوشحال هستم که در جمع پر از عشق و محبت شما عزیزان قرار دارم. از راهنمای عزیزم خانم معصومه و همچنین نگهبان محترم خانم سهیلا و گروه مرزبانی تشکر میکنم که اجازه دادند در این جایگاه خدمت کنم و از شما عزیزان آموزش بگیرم. ابتدا ماه مبارک رمضان را به همه شما عزیزان تبریک میگویم. دستور جلسه امروز "درختکاری" است و همینطور که همه ما میدانیم درختان فایده خیلی زیادی برای ما انسانها دارند. درختها بعد از آب، نبض زندگی ما هستند؛ هر جا درخت باشد حیات و زندگی نیز وجود دارد و هر جا که درخت نباشد؛ قطعاً نه زندگی و نه انسانی نخواهد بود. اکسیژنی را که ما تنفس میکنیم درختان برای ما تأمین میکنند. زیبایی که به زمین دادند باعث میشود که ما در کنار خانواده خود از این زیباییها استفاده کنیم و باعث میشوند که دور هم جمع شویم و لذت ببریم.
درختان، تصفیه هوای زمین را انجام میدهند و گردوغبار را جذب میکنند. از وقوع سیل و نیز تبخیر بیرویه آب جلوگیری میکنند. باعث میشوند خاک تازه بماند و فرسوده نشود. این را شنیدهایم از هر املاحی که در خاک است در بدن انسان نیز وجود دارد. درختان، مواد معدنی را از خاک میگیرند و ما از میوههای آن استفاده میکنیم. غذای ما و حیوانات را درختان تأمین میکنند و پناهگاه جانوران نیز هستند. بیش از ۵۰۰ نوع حشره، پستاندار، قارچ و ... در ریشه، تنه یا در بین شاخ و برگ درختان زندگی میکنند. متأسفانه انسانها در طبیعت فقط مصرفکننده هستند؛ یعنی از هر چیزی که در طبیعت وجود دارد، فقط برای منافع خود استفاده میکنند. درختان را از بین میبرند و برای ساخت خانه، ویلا و کارهای دیگر استفاده میکنند و متأسفانه جای آن را هم پر نمیکنند.

آقای مهندس میفرمایند: فکر میکنید اگر انسانها را از روی کره زمین جمع کنیم، چه اتفاقی میافتد؟ هیچ اتفاقی! جز این که همه جا سبز میشود. از بس که تخریب انسانها زیاد است. این هفته، هفته درختکاری است. در قرآن هم داریم که شما از زمین به وجود آمدهاید و باید برای احیاء آن تلاش کنید و چهقدر خوب است که کنگره در خیلی از زمینهها مانند درمان بیماریها، درمان اعتیاد و حفظ محیط زیست فعالیت میکند.
مسافرها در زمان مصرف اکثراً تخریبهایی را به طبیعت رساندند. من فکر میکردم در حد همان ته سیگار است که در طبیعت بیندازند. دیشب از مسافرم شنیدم که یکی از دوستان زمان مصرف ایشان موقعی که مصرفکننده بودند که البته خدا را شکر ایشان هم به رهایی رسیدند، گفتند که هر دفعه شاهرود میرفتند، درختهای گز را که خیلی هم نادر و کمیاب هستند، قطع میکردند و میسوزاندند و از ذغال آن برای مصرف خود استفاده میکردند و من فکر نمیکردم تا این حد کسی بتواند به طبیعت آسیب برساند. به خاطر همین آقای مهندس این را یک تکلیف دانستند که مسافرانی که به رهایی رسیدند سالی یک درخت بکارند و حتما هم به آن نهال رسیدگی کنند. یعنی این نباشد که فقط آن نهال را بکارند و رها کنند. باید به این درخت رسیدگی شود تا سبز بماند. این نیست که ما فقط بخواهیم در کنگره این کار را انجام دهیم. ما سفر دومیهایی که شال نداریم نمیتوانیم در اردوی درختکاری که آقای استاد امین گذاشتند شرکت کنیم. ولی میتوانیم در کنار خانواده خود این کار باارزش را انجام دهیم و از حس و حال خوب آن استفاده کنیم؛ حتی فکر کردن به آن هم حس و حال خوبی دارد. استاد امین گفتند که ۱۷۰۰ هکتار بیابانزدایی داشتند. کمبود درختان، آسیب خیلی زیادی به زندگی ما انسانها میرساند و دلیل بارشهای کم و گرم شدن زمین نیز بهخاطر همین مسئله است. استاد امین بسیار پیگیر بیابانزدایی هستند. امیدوارم که همه ما بتوانیم در حفظ محیط زیست خود سهیم باشیم.
رهایی30سیدی مرزبان همسفر طاهره و راهنما تازهواردین همسفر لیلا


مراسم افطاری ماه مبارک رمضان


مرزبان کشیک: همسفر زهرا
تایپ: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر معصومه( لژیون دوم)
عکاس خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون سوم)
مسئول صوت: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر معصومه(لژیون دوم)دبیر صوت
ارسال: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر معصومه(لژیون سوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی رضوی
- تعداد بازدید از این مطلب :
192