به نام قدرت مطلق الله
رمضان ماه میهمانی خداوند است. قرآن کتاب هدایت بشریت دریکی از شبهای قدر نازلشده است. در این ماه دربهای رحمت خداوند برای آمرزش گناهان انسانها باز است؛ روزه گرفتن در این ماه واجب و منظور از روزه گرفتن آن است که انسان برای اطاعت فرمان خدا، از اذان صبح تا مغرب، از چیزهایی که روزه را باطل میکنند خودداری نماید؛ روزه مختص به یک آئین و شریعت خاص نبوده روزه از جهت فردی و اجتماعی دارای فواید زیادی است. ازجمله: معنویات فرد را بالا میبرد؛ اراده و ایمان فرد را تقویت میکند؛ صبر انسان را بالا میبرد و بهداشت، سلامت جسمی، روحی و روانی فرد را تأمین میکند همچنین در خودسازی فردی، ایجاد اخلاص در افراد و ... نقش به سزایی را ایفا مینماید.
ماه رمضان به معنای جامع کلمه، ماه مبارکی است. تعبیر «ماه مبارک» یک تعبیر تعارف آمیز نیست؛ به معنای واقعی کلمه، این ماه، ماه مبارکی است؛ یعنی از جوانب مختلف، این ماه قابلیتهای معنوی درونی انسان را رشد میدهد و ارتقاء میدهد.
خداوند در آیه 184 سوره بقره میفرماید: «روزه گرفتن براى شما بهتر است اگر بدانید.» پیامبر اسلام (ص) هم درباره روزهداری فرمودند: روزهبگیرید تا سالم بمانید.
فرایند اتوفاژی و ارتباط آن با روزهداری یک فرایند پیچیده در بیولوژی است. در این فرایند، سلول خودکشی میکند تا محتویاتش را برای سلولهای دیگر قابلاستفاده کند.
این باعث میشود که بدن به یک فرایند اتوفاژی نزدیک شود زیرا مجبور است از موادی که در دسترس نیستند استفاده کند. بهعنوانمثال، در طول روزهداری، بدن ابتدا به دنبال گلوکز در خون میگردد، اما چون گلوکز در دسترس نیست، بهجای آن از انرژی ذخیرهشده در چربیها استفاده میکند. همچنین، بدن برای پالایش مواد مصرفی به خود میپردازد و مواد مصرفی غیرضروری را از بین میبرد. بهطورکلی، روزهداری و اتوفاژی ارتباط مستقیمی باهم دارند.
ازجمله برکات ماه رمضان و روزهداری التیام روح و روان است. آدمی در طول زندگی دچار یک سری گناه و به قولی اعمال ضد ارزشی میشود و اتفاقی که در صور پنهان رخ میدهد این است که به روح و روان خود خدشه وارد میکند که بهبود بخشیدن به آن، جز با تزکیه و پالایش راه دیگری ندارد. ماه رمضان، لطف بزرگ خداوند به ما است. بهواسطه اعمال و حرمتهایی که در این ماه بر ما واجب شده است، درواقع خداوند این فرصت را به ما داده است که بتوانیم این روح زخمی شده خود را بهبود ببخشیم.
بنابراین تزکیه و پالایش جسمی و روحی در این ماه بسیار آسانتر از ماههای دیگر خواهد بود و این فرصت ویژه خداوند، به ما بندگان است.
یکی از اکتشافات خیلی مهم که دریکی از همین ماههای رمضان رخ داد، کشف متد DST بود. این متد، روش درمان تدریجی درمان اعتیاد است که تابهحال هزاران نفر را به درمان قطعی رسانده است.
بهواسطه روزه گرفتن، نقطه تفکری برای آقای مهندس دژاکام در ماه مبارک رمضان سال 1375 ایجاد شد و ایشان را بر آن داشت که به مصرف مواد خود نظم دهند. این امر ادامه یافت که درنهایت به درمان ایشان و کشف متد DST انجامید.
مقاله: همسفر سجاد
تنظیم و ویراستاری: همسفر احسان
سایت همسفران آقا نمایندگی شادآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
298