English Version
This Site Is Available In English

اتوفاژی؛ یعنی خودخوری سلول

اتوفاژی؛ یعنی خودخوری سلول

رمضان ۱۴۱۷ هجری با بهمن ماه سال ۱۳۷۵ شمسی و فوریه ۱۹۹۶ میلادی برابر می‌باشد. در آن‌ زمان آقای مهندس حسین دژاکام مصرف‌کننده مواد مخدر بودند. ایشان که از ترک یا درمان اعتیاد خود ناامید شده بودند تصمیم گرفتند که روزه بگیرند. آن‌ زمان آقای مهندس روزانه ۵‌‌ گرم تریاک به صورت خوراکی در وعده‌های نامنظم استفاده می‌کردند. ایشان به دلیل روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان در دو وعده سحر و افطار مواد خود را به صورت ثابت و منظم مصرف می‌کردند. تثبیت دو وعده از وعده‌های روزانه و احساس رضایت از این امر باعث شد که ایشان وعده‌های مصرفی دیگر خود را هم تثبیت و منظم کنند و این اقدام جرقه‌ موفقیت و نور شمعی در تاریکی عظیم بود که کور سویی از امید را در دل او به وجود آورد تا این راه را ادامه دهد.

آقای مهندس برای ترک یا درمان تصمیمی نداشتند؛ زیرا از روش‌های متداول آن‌ زمان نه تنها نتیجه‌ای عایدشان نشده؛ بلکه او را در وضعیت بدتری قرار داده بود. به همین دلیل ایمانی به ترک و درمان نداشتند. زمانی‌ که به حرکت خود ادامه دادند متوجه شدند راهی که آغاز نموده‌اند را می‌توانند با جدیت دنبال کنند؛ بنابراین تصمیم گرفتند تجربیاتی که روزانه و هر لحظه از این روش به دست می‌آورند را به رشته تحریر در آورند و آن‌ها را در کتابی به‌ نام «عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر» نوشتند.

روزه بدن را پاک می‌کند. بدن در روزه‌داری به استراحت پرداخته و فرد تمرین می‌کند که خواسته‌های خود را کنترل کند؛ پس آسان‌تر می‌تواند خواسته‌های نامعقول‌ خود را کنترل کند. زمانی‌ که فردی روزه می‌گیرد سر وقت به کارهای دیگر خود رسیده و رفتارش بهتر می‌شود. در هنگام اذان حس لطیفی به او دست داده و احساس می‌کند همه را دوست دارد و همه‌چیز برای او مطلوب است و آرامش خاصی دارد. این مزد و پاداش روزه‌داری است؛ حتی غذا خوردن یا نوشیدن یک فنجان چای برای او لذت‌بخش‌تر از قبل می‌شود. ماه مبارک رمضان اعضاء فامیل و دوستان را دور هم جمع می‌کند؛ در‌نتیجه محبت‌ها بین افراد بیشتر می‌شود.

«همانا با هر سختی گشایشی است» تحمل کردن سختی و مشقت روزه گرفتن در ماه رمضان برای ما گشایش‌های زیادی به دنبال دارد. در سی‌دی «صیام‌» آقای مهندس می‌فرمایند: اگر زیاد بخوریم جسم‌ ما آسیب می‌بیند و بعضی مشکلات به وجود می‌آید. با انجام هر عملی مانند‌ مصرف مواد، الکل و شهادت دروغ دادن، تهمت زدن و دروغ گفتن شما در گرو آن کار هستید و باید رهن آن را پرداخت کنید. این موضوع درمورد بدن انسان نیز صدق می‌کند؛ اگر ما با مصرف الکل، سیگار، مواد مخدر و غیره به بدن خود آسیب برسانیم بدنمان نیز به انواع و اقسام بیماری‌ها مبتلا می‌شود.

در این سی‌دی درباره عملکرد سیستم جسم که توسط یک دانشمند ژاپنی مطرح شد و اتوفاژی نام گرفت صحبت شده است. اتو به معنی خود و فاژی به معنی خوردن است؛ یعنی خودخوری سلول به این معنا که سلول‌های ضعیف و سرطانی که در بدن ایجاد مشکل می‌کنند از رده خارج‌ می‌شوند. اگر مواد غذایی به بدن کم برسد بعد از گذشت دوازده ساعت سلول‌های ضعیف خورده شده و از مواد اولیه آن‌ها سلول‌های جدیدی تشکیل می‌شوند. این عمل مانند اهداء عضو در بدن انسان است؛ بنابراین در دین اسلام و سایر ادیان روزه‌داری بسیار توصیه شده است.

در ماه رمضان درهای آسمان بر روی ما باز است و الهامات مثبت با قدرت بیشتری به سوی ما روانه می‌شوند که ما با پالایش خودمان آن‌ها را جذب می‌کنیم. برای الهام گرفتن در ماه رمضان باید این ارتباط از طریق روزه‌گرفتن و سایر اعمال برقرار شود. این ارتباط به دو پارامتر جسم و روان نیاز دارد. در این ماه جسم را با خودداری کردن از خوردن و آشامیدن و روح را با نماز، دعا و دوری از ضدارزش‌ها پالایش می‌کنیم.

رمضان به معنای سوزاننده، داغ و پرحرارت است. در ماه رمضان فشاری که به ما وارد شده باعث می‌گردد که ما بیشتر فکر کنیم و بهتر عمل نماییم. در ماه رمضان به خدا نزدیک‌تر شده و در شب‌های قدر نامه اعمال و سرنوشت یک‌ سال آینده ما رقم زده می‌شود؛ اما خداوند با قطع روزه در عید فطر نشان می‌دهد که در انجام این عمل هم باید تعادل داشته باشیم. امیدوارم که همه ما بتوانیم ذره‌ای از برکات و فضیلت‌های ماه مبارک رمضان را حس و درک کنیم.

نویسنده: همسفر بهاره رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون هفتم)
ویراستاری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون نهم)
ارسال: همسفر مرضیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی صالحی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .