English Version
This Site Is Available In English

رمضان بستری شد تا جرقه تولد کنگره ۶۰ در آن زده شود

رمضان بستری شد تا جرقه تولد کنگره ۶۰ در آن زده شود

خداوند را شاکرم که بستری به من داده شد تا در مورد این دستور جلسه مطالبی عنوان کنم.

جناب مهندس در کتاب ۶۰ درجه زیر صفر عنوان می‌کنند که درس ماه مبارک رمضان برای من این بود که در اوایل حداقل توانستم مصرف و مقدار مواد را مرتب کنم و از اوضاع خود آگاه شوم و همین امر عاملی شد تا جناب مهندس در ادامه راه را پیدا کنند و درنهایت خود سند بی‌نقصی برای آیندگان شوند. به‌طور مثال خلق متد dst از ماه مبارک رمضان الهام گرفته‌شده به این شکل که در ماه رمضان سه وعده‌غذا سر ساعت صرف می‌شود، بدون اینکه وعده‌ای دیگر در بین آن خورده یا نوشیده شود و در ادامه هم dst یعنی مصرف سه وعده داروی ot به میزان مساوی بدون وعده‌ای کم‌وزیاد کردن.

در ماه مبارک علاوه بر بحث خوردوخوراک، روی پالایش گفتار و کردار و پندار نیک کار می‌کنیم، یعنی دوری از ضد ارزش‌ها و انجام ارزش‌ها و این مثل اجرای مثلث اعتیاد است که درمان جسم و روان و جهان‌بینی فرد را کامل می‌کند. از طرفی اطعام و بخشش در ماه رمضان می‌تواند فرآیند ایجاد لژیون‌هایی مثل لژیون سردار که درون‌مایه آن ایجاد حس محبت و بخشش به همنوع است را شامل شود و یا اینکه معمولاً کسانی که روزه می‌گیرند و سر وعده اصلی غذا می‌خورند اکثراً بدن سالم دارند و کمتر دچار مشکلات گوارشی می‌شوند که شاید بتوان طرح ایجاد لژیون جونز را از این ویژگی رمضان الهام گرفت.

به‌طور خلاصه رمضان یعنی تمرین نظم و ترتیب دادن، خوددار بودن، بالا بردن اعتماد و عزت‌نفس، رها کردن دنیا با سرگرمی‌هایش و پناه بردن به آغوش پرمهر و امن خداوند که ما را برای مدتی از تمام هیاهو دور و به خود واقعی‌مان نزدیک می‌کند.

حال شمارا به مقایسه‌ای جالب و کوتاه در مورد مطابقت ماه مبارک رمضان و ۱۴ قانون نوشته‌شده در کتب جناب مهندس دژاکام دعوت می‌کنم:

قانون اول: با تفکر ساختارها آغاز می‌شود. مثل جناب مهندس که در ماه رمضان به فکر سروسامان دادن به میزان مصرف خود افتادند.

قانون دوم: تفکر، قدرت حل نیست بلکه با رفتن و رسیدن کامل می‌شود. مثل‌اینکه ما وقتی در ماه رمضان به فکر حقوق ازدست‌رفته از خود و دیگران می‌افتیم باید برای جبران اقدام کنیم.

قانون سوم: با حرکت راه نمایان می‌شود. مثل ماه رمضان که روزهای اول را روزه می‌گیریم و در ادامه راه به تو می‌گوید که چطور عمل کنی و درجا نزنی و به‌موقع لنگر کشتی را برای شروع مسیر رهایی بکشی.

قانون چهارم: رمز و راز کشف حقیقت، یکی یافتن راه و یکی آنچه برداشت می‌کنید؛ مثل ماه رمضان که می‌گوید وقتی راه تزکیه و پالایش را به تو آموختم حالا تو و آنچه در توانت هست از این راه برداشت کن.

قانون پنجم: هیچ موجودی به‌اندازه خویش به خویشتن خویش فکر نمی‌کند. مثل ماه رمضان که در اوج آن یعنی شب قدر می‌فهمی که تنها خودت نویسنده سرنوشت خود هستی و هیچ‌کسی جز خودت نمی‌تواند برایت کاری کند.

قانون ششم: صفت گذشته در انسان صادق نیست چون جاری است. مثل ماه رمضان که می‌گوید تاکنون هر چه بودی گذشته است و قرار نیست تا آخر عمر صفات گذشته‌ات را با خود حمل کنی، آن‌ها را زمین بگذار و انسان دیگری شو.

قانون هفتم: رودها و چشمه‌های خروشان همه به بحر و اقیانوس می‌رسند. مثل ماه رمضان که با ۳۰ روز ریاضت و تمرین درنهایت پاداشی برایت در نظر گرفته‌شده که می‌تواند تو را به دریای بیکران خداوند متصل کند.

قانون هشتم: هیچ موجودی بیهوده خلق نشده. چنانکه در ماه رمضان با اعمالی که خدا از ما خواسته به ما می‌فهماند که تو موجود ضعیف و بی‌ارزشی نیستی و نمی‌توانی خود را پوچ بنگاری.

قانون نهم: حکم عقل را در قالب فرمانده اجرا کنیم. چنانکه در ماه رمضان به عقل و نفس لوامه خود رجوع می‌کنیم که گاهی با برآوردن خواسته‌های نفس اماره، در حق آن‌ها ظلم روا داشتیم و عقل را نادیده گرفتیم.

قانون دهم: وقتی نیرویی از کم شروع شود، نقطه تحمل پیدا می‌کند. چنانکه ماه رمضان نقطه تحمل افراد را در مقابل خوردن و آشامیدن و انجام اعمالی ضد ارزشی بالا می‌برد.

قانون یازدهم: پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است. مثل ماه رمضان که با محاسبه آنچه درگذشته کردیم طلب بخشش می‌کنیم و فصل جدیدی را آغاز می‌کنیم.

قانون دوازدهم: در آخر امر، امرِ اول اجرا می‌شود؛ که در طی ماه رمضان با تمرین بندگی در آخر به حال خوب که در ابتدا می‌خواستیم می‌رسیم.

قانون سیزدهم: خویشِ خویش بیگانه باشد اگر خویش را خویشتن نداند. در ماه مبارک یاد می‌گیریم که غم همنوع برایمان مهم باشد و هر آنچه خیر و خوبی برای خود می‌خواهیم بتوانیم دیگران را در حال خوبمان شریک کنیم، حتی با یک خدمت کوچک.

قانون چهاردهم: شن‌های روان کنار دریا به اقیانوس می‌رسند ولی در کویر سرگردانند. ماه رمضان که می‌گوید از اصل خود جدا نیفتید وگرنه سرانجامی نافرجام خواهید داشت.

درنهایت رمضان بستری شد تا جرقه تولد کنگره ۶۰ در آن زده شود و چه آغاز شیرینی!

رابط خبری: همسفر معصومه مرزبان خبری پارک خانواده الیگودرز
نویسنده: همسفر فریبا رهجوی راهنما همسفر هما رشته ورزشی دارت
ارسال: راهنما همسفر فاطمه رشته ورزشی ایروبیک نمایندگی دنا شهرضا دبیر سایت
گروه ورزش همسفران کنگره 60

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .