در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست. وادی پنجم میگوید: در جهان فیزیکی و حیات ما تفکر به تنهایی و به طور مطلق، مسائل زندگی را حل نمیکند؛ بلکه همراه با حرکت و رسیدن آن را کامل مینماید. تفکر و فکری که به عمل نیاید هیچ ارزشی ندارد مانند این است که کاراته و دفاع شخصی بلد باشید اما نتوانید آن را انجام دهید. آیا به درد شما میخورد؟ اینها زمانی مفید هستند که بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
وادی پنجم میگوید: ما انسانها در سه جهان زندگی میکنیم؛ یکی این جهان که در آن زندگی میکنیم، دیگری جهان خواب که هنگام خواب دیدن، تجربه میکنیم و گاهی بخشی از آن را به خاطر میآوریم و بخشی را فراموش میکنیم و جهان سوم، جهان ذهن ما است. در وادی پنجم گفته میشود: جهان ذهنی باید به جهان عملیاتی و عمل تبدیل شود، ما نقشه کشیدهایم اکنون زمان اجرای آن است اگر عمل نکنیم و فقط در ذهن بمانیم چه ارزشی دارد؟ برخی افراد آنقدر در جهان ذهنی خود زندگی میکنند که دچار افسردگی میشوند؛ مثال آن کسی است که ابتدا در ذهنش خودکشی میکند و سپس در جهان بیرون دچار افسردگی میشود او این فکر را در ذهن خود آنقدر پرورش میدهد که در نهایت اقدام به خودکشی میکند.
افسردگی، افسردگی و ناامیدی، ناامیدی میآورد؛ اما عکس این موضوع نیز صادق است امید، امیدواری میآورد و در ذهن تشدید میشود تا خواستههای انسان مثبت شوند. برای هر کاری دو نکته لازم است: یکی تفکر و ساختار مناسب ذهنی و دوم به اجرا درآوردن ساختار ذهنی است. در وادی پنجم یاد میگیریم و تمرین میکنیم تا ساختارها و فکرهای خود را از قوه به فعل دربیاوریم. مثل اینکه بگوییم: این کوه طلا است. این جمله نشان دهنده قوه است اما استخراج طلا از دل کوه، یعنی به عمل درآوردن و اجرایی کردن آن است.
برای اجرایی کردن این ایدهها باید ترس، عدم اعتماد به نفس و ناامیدی را کنار بگذاریم تا بتوانیم عمل کنیم اگر این موانع در ما وجود داشته باشند یا نمیتوانیم کاری انجام دهیم یا آن را ناقص انجام میدهیم؛ بنابراین باید از ترس، ناامیدی و عدم اعتماد به نفس خارج شویم و به مرحله آرامش قدم بگذاریم. برای رسیدن به آرامش، پاکسازی لازم است و سه اصل مهم برای این پاکسازی عبارتند از: پندار سالم؛ یعنی افکار و اندیشهها سالم باشند. گفتار سالم؛ اگر اندیشه و تفکر سالم باشد، گفتار هم سالم خواهد شد. کردار سالم؛ زمانیکه اندیشه و تفکرات ما سالم باشد به صورت خودکار گفتار و در نهایت کردار ما نیز درست و صحیح خواهد شد.
مطلب دیگری که در وادی پنجم مطرح میشود این است که تبدیل یک آب آلوده به آب زلال و سالم، نیازمند تصفیه است. انسان نیز همینگونه است و تنها راه آن تصفیه درونمان است و برای رسیدن به این مسیر باید سه مرحله را طی کنیم یکی برگشت از ضدارزشها است که با نگاه کردن به درونمان متوجه میشویم که چه اعمالی ارزش و چه اعمالی ضدارزش هستند. مثال؛ دروغ گفتن، دزدی، آدمکشی و ناامیدی نمونههایی از ضدارزشها هستند. خودداریکردن یعنی؛ گاهی برای انجام دادن کاری هرچه فکر میکنیم به نتیجه نمیرسیم و نمیدانیم آن کار درست است یا غلط برای مثال: زمانی که خواستگار میآید نمیدانیم خوب یا بد است، در اینجا باید تحقیق و بررسی کنیم تا تصمیم درستی بگیریم. قناعت کردن؛ همه ما از دامان طبیعت به وجود آمدهایم و طبیعت حکم مادر ما را دارد؛ باید یاد بگیریم که از کمترین امکانات بیشترین و بهترین استفاده را ببریم.
نویسنده: همسفر رویا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هفدهم)
رابط خبری: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هفدهم)
ویرایش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر منیژه (لژیون شانزدهم)
منبع: سیدی وادی پنجم بخش ۱
ارسال: همسفر پریناز رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هفدهم) دبیر سایت
همسفراننمایندگیحر
- تعداد بازدید از این مطلب :
32