English Version
This Site Is Available In English

راهنما؛ یعنی زدودن سیاهی جهل از دل‌ها

راهنما؛ یعنی زدودن سیاهی جهل از دل‌ها

همسفر مریم در مورد دستور جلسه «هفته راهنما» مقاله‌ای ارائه کردند که در ادامه می‌خوانید.

به‌نام قدرت مطلق الله

 مقدمه:

 تعلیم و تعلم از شئون الهی است. خداوند این موهبت را به پیامبر و اولیای پاک خویش ارزانی کرده تا مسیر هدایت را به بشر بیاموزند و چنین شد که آموزش و یادگیری به صورت سنت حسنه آفرینش، درآمد. در تمام طول زندگی بشر انسان‌هایی بودند که برای رهایی و نجات بشر از تاریکی و جهالت تلاش کرده‌اند. در زمان ما نیز، راهنمایان کنگره ۶۰ این مسئولیت خطیر را بر عهده دارند.

اصل‌مطلب:

پروردگار عالم که دانش و معرفت و آموزش را از لحاظ شرافت و ارزش در اوج همه مراتب و مقامات قرار داد با نخستین همت خویش، علم و بینش را بر آدم ابوالبشر علیه‌السلام منت نهاد و اولین کلام الهی که نازل شد، ارزش علم و دانش را بازگو می‌نماید و خداوند خویش را اول معلم عالم وجود، قلمداد می‌کند. امروزه علم به دو معنای متفاوت به کار برده می‌شود: ۱_معنای اول و نخستین علم؛ یعنی دانستن در برابر ندانستن است از این نظر به همه دانستنی‌ها، صرف نظر از نوع آن علم گفته می‌شود. با توجه به این تعریف؛ اخلاق، ریاضیات، فقه، زیست، فیزیک و .... همه علم هستند. یا به دیگر سخن علم تجربی، نوعی از دانستنی‌های بسیاری است که در اختیار بشر می‌تواند قرار گیرد.۲_معنای دوم علم، منحصراً به دانستنی‌های اطلاق می‌شود که بر تجربه مستقیم حسی مبتنی است.

علم و دانش کنگره از نوع دوم است؛ چون بر مبنای تجربه بدست آمده است؛ البته علم درمان اعتیاد؛ ولی علم و دانشی که در کتاب عشق بیان شده از نوع اول و از کلام‌الله گرفته شده است. راهنما؛ یعنی هدایت‌گر، بیدارکننده، راه‌نشان خوبی‌ها و نیکی‌ها است. راهنما؛ یعنی الگو، نشان دهنده راه، بخشش برای حال خوش و برای بهتر دیدن است. راهنما در کنگره۶۰ به شخصی گفته می‌شود که تمام آموزش‌های کنگره را پشت سر گذاشته و با قبولی در آزمون و گذراندن مراحل مختلف؛ پس از تایید شدن در این جایگاه مشغول خدمت شده است. راهنما، انسان‌های سرگردان را از وادی جهل و ضلالت به سرمنزل هدایت و سعادت و از دریای پرتلاطم انحراف و ضدارزش‌ها به ساحل امیدبخش نجات و نیکبختی می‌رساند.

راهنما؛ یعنی کسی که سرشار از تجربه و آگاهی است. تجربه‌های تلخ و شیرین، او ویران‌ترین ویرانه‌ها را به بهترین سازه و پایه تبدیل می‌کند که می‌شود به او، تکیه کرد و زندگی خود را به او سپرد تا فانوس به دست، جلوتر از تو حرکت کند و راه را نشان دهد. با او می‌شود از گذرگاه‌های سخت عبور کرد و آرامش گرفت. کسی که امید را در دل تک‌تک انسان‌هایی که غرق در تاریکی و ظلمات بودند زنده می‌کند و راه و رسم زندگی را بی‌‌منت و بدون هیچ چشم‌داشتی به همنوعان خود می‌آموزد. راهنما، کسی است که به هدف والا می‌اندیشد، چرا که می‌داند خوبی، صفت قدرت مطلق است. همواره تلاش می‌کند تا ذره‌ای از این مسیر جدا نشود؛ باید عاشق باشی که بتوانی تلاش کنی و به خلق خداوند خدمت کنی.

تمام رفتار و کردار راهنما بر مبنای عقل، محبت، عشق و ایمان است. او ذره‌ای از وجود خداوند است. در زمینه اهمیت کار راهنما، همین بس که در کلام الله آمده است؛ هر کس نفسی را زنده کند در واقع، تمام جهانیان را زنده گردانیده است. با توجه به این‌که زنده کردن روح و دل انسان به علم و دانش، برتر از زندگی بخشیدن به جسم مادی است. رسول خدا در این باره می‌فرمایند: «اگر خدا تنها یک تن را به وسیله تو هدایت کند از آن‌چه خورشید بر آن می‌تابد؛ برای تو با ارزش‌تر است.» 

 راهنما در کنگره؛ یعنی نشان دادن راه، انتقال اطلاعات دانش آگاهی و تجربیات خود به رهجوها، پرورش انسان‌های سالم که بخشی از پروسه درمان و دوره تکمیلی جهت انسان شدن است. تمام آموزش‌های او؛ باید بر اساس منابع آموزشی کنگره۶۰ در جهت درمان و خروج از تاریکی‌ها باشد. راهنما، سیاهی جهل را از دل‌ها می‌زداید و زلال دانایی را در روان انسان‌ها جاری می‌سازد. تمام دغدغه راهنماها این است که زندگی رهجوها، بر مدار ارزش‌ها و کرامت انسانی بچرخد، تمام تلاش خود را می‌کند تا نتیجه کار او اثربخش باشد. 

امام سجاد در مورد کسی که آموزش می‌دهد می‌فرماید: «حق کسی که عهده‌دار آموزش تو است، این است که او را بزرگ بشماری، مجلس او را سنگین بداری و نیکو به وی گوش فرا دهی، روی خود را بر او کنی و با او بلند سخن نگویی، کسی که از او چیزی می‌پرسد تو پاسخ ندهی در مجلس او با هیچ‌کس به صحبت ننشینی در محضر او از کسی بدگویی نکنی، عیب‌پوشی کنی، فضایل او را آشکار کنی، فرمان‌بردار او باشی؛ پس چون چنین کردی، فرشتگان خدای تعالی به سود و منفعت تو گواهی خواهند داد که مقصد و مقصود تو از او فرا گرفتن دانش؛ برای رضای خدا و نجات از جهل و تاریکی، افزایش دانایی می‌باشد.» طبق گفته‌های امام سجاد؛ یعنی اجرا کردن قوانین و رعایت حرمت کنگره ۶۰ است که این موارد در راس آموزش‌های راهنما قرار دارد.

نتیجه‌گیری:

با توجه به آن‌چه گفته شد سخنان بزرگان و آیات کلام‌الله؛ برای رهایی از جهل و نادانی و ورود به دنیای روشنایی؛ باید فرمانبردار دستورات راهنما باشیم. با تمام تلاش قدردان زحمات این عزیزان باشیم، هرچند که در قدرت و توان هیچ‌کس نیست که مقام و ارزش این عزیزان را برشمارد؛ چنان‌که هیچ‌کس را یارای آن نیست که ستایش قدرت مطلق را آن‌طور که شایسته است به جا آورد؛ باید با تلاش و خدمت کردن در این سیستم، قدر‌دان این عزیزان باشیم. میوه شیرین و سالمی باشیم، بر درختی که راهنما آن را پرورش داده است نه میوه تلخ و کرم خورده باشیم.

منابع: کتاب کلام الله مجید، صحیفه سجادیه، کتاب جلوه‌های معلمی از استاد مطهری. منابع آموزشی کنگره ۶۰، سایت کنگره ۶ن‌چه گفته شد سخنان بزرگان و آیات کلام‌الله؛ برای رهایی از جهل و نادانی و ورود به دنیای روشنایی؛ باید فرمانبردار دستورات راهنما باشیم. با تمام تلاش قدردان زحمات این عزیزان باشیم، هرچند که در قدرت و توان هیچ‌کس نیست که مقام و ارزش این عزیزان را برشمارد؛ چنان‌که هیچ‌کس را یارای آن نیست که ستایش قدرت مطلق را آن‌طور که شایسته است به جا آورد؛ باید با تلاش و خدمت کردن در این سیستم، قدر‌دان این عزیزان باشیم. میوه شیرین و سالمی باشیم، بر درختی که راهنما آن را پرورش داده است نه میوه تلخ و کرم خورده باشیم.

منابع: کتاب کلام‌الله مجید، صحیفه سجادیه، کتاب جلوه‌های معلمی از استاد مطهری، منابع آموزشی کنگره ۶۰، سایت کنگره۶۰

نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر معصومه (نگهبان سایت)
همسفران نمایندگی چالوس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .