جلسه اول از دوره سوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی عطار نیشابوری به استادی راهنما همسفر لیلا با دستور جلسه «هفته راهنما» روز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
دستهایی که کمک میکنند مقدستر از لبهایی هستند که دعا میکنند. هفته راهنما را به بنیان کنگره۶۰ آقای مهندس اولین راهنمای کنگره و راهنمایان گرانقدر ایشان، خانواده محترمشان و خانم آنی بزرگ تبریک میگویم. انشالله همیشه در سلامتی کامل باشند. به تمام راهنمایان کنگره۶۰ به خصوص راهنمایان شعبه عطار و راهنمای خوب خودم همسفر نرگس تبریک میگویم. در تمام دنیا ما دو گروه صاحب نظر داریم. در مورد اعتیاد یک گروه پزشکان و متخصصین و گروه دیگر مصرفکنندگان مواد مخدر که سابقه اعتیاد داشتهاند که راهنمایان کنگره۶۰ از گروه دوم میباشند. در کنگره فقط روی مصرف مواد مخدر و رهایی از اعتیاد اکتفا نمیکنند، بلکه باید مراحل زیادی را طی کنند تا به جایگاه راهنمایی برسند.
اولین برداشت از جایگاه راهنمایی این است که خودش قبلا سابقه اعتیاد داشته و با استفاده از آموزشهایی که در کنگره گرفته و با روش DST توانسته اعتیاد خود را درمان کند و در ادامه فرد رها شده از دام اعتیاد باید با علم و دانش مواد مخدر و انسان تا حدودی شناخت کامل پیدا کند و مهارت کسب کند. در آزمون فنی و جهانبینی شرکت کند و با کسب نمره مدنظر بتواند در جایگاه راهنمایی خدمت کند. برای یک همسفر نیز که سابقه اعتیاد نداشته و برای اهداف کنگره۶۰ تلاش میکند در کنار مسافر قرار میگیرد، آموزش میبیند و شناخت در مورد اعتیاد و انسان پیدا میکند. در آزمون شرکت میکند تا خدمتگزار دردمندان باشد؛ چون خانوادهها بیشتر درگیر ضدارزشها و تاریکیها میشوند، نیاز به کمک دارند و راهنما میتواند فرد امنی برای این عزیزان باشد تا برای زخمهایشان مرهمی شود.
اساس کار راهنما در کنگره بسیار موضوع مهمی است که همان عشق است. عاشق به خدمت و عاشق کمک به همنوع خودشان، عاشق رهاشدن مصرفکنندگان مواد مخدر هستند. یک راهنما تلاش میکند تا طعم شیرین رهایی را که خودش چشیده است به دیگران هم هدیه کند. او عاشق این است که دیگران را به بهشت وارد کند. همانطور که دیگران بودند و او را از جهنم بیرون آوردند، او هم تلاش میکند تا فرد دیگری را از دنیای تاریکی و جهنم خارج کند. این نشانه یکی از بارزترین نشانه هایی است که از حرکت درست، درمان کامل اعتیاد در کنگره حاصل میشود که همان بند عشقی است که در پیام سفر اول وعده آن داده میشود. کسانی که از راه دور، شاهد فعالیت کنگره۶۰ یا راهنمایان هستند باور این موضوع برایشان سخت است، مگر میشود بدون دریافت مزد ساعتها، روزها، ماهها و سالها خدمت کرد؟ اگر حسابگرانه نگاه کنید بله؛ اما اگر با دید عاشقانه به این موضوع بنگرید این حرکت مفهوم دیگری دارد که کار هر کس نیست مگر معنای آن بداند که آن چیست. ما برای آموزش و خدمت به این دنیا قدم نهادهایم ابتدا آموزش بگیریم سپس خدمت درست انجام دهیم. آموزش و خدمت نبض زندگی است بدون این دو پارامتر زندگی معنا ندارد.
در کنگره جایگاه راهنمایی و رهجو جایگاه استادی و معلمی است نه جایگاه دوست و رفیق. استادی که کارش با عشق است با معشوق چه حساب است؛ پس رهجو باید قدردان چنین مربیهایی باشد که سلاح مربی، عشق، محبت و خدمت است و اینکه رهجو چقدر از راهنمای خود شکرگزاری میکند، بسته به کسب آگاهی و دانش خودش دارد و اینکه چقدر شکرگزاری را درک کرده است. انسان باید برای تمام چیزهایی که خداوند سر راه او قرار داده شگرگزار باشد. شکر آن را به جا آورد. با قدردانی میتوان میزان چیزهایی که دریافت میکنیم را چند برابر کنیم؛ زیرا شکرگزاری از مخلوق یعنی شکرگزاری از خالق. خدمت در جایگاه راهنمایی بهترین خدمت است؛ چون هم آموزش میگیری، خدمت میکنی و افرادی در کنارت قرار میگیرند که از هر آشنایی آشناتر هستند. انشالله با دادن پاکت و قدردان بودن از این عزیزان بتوانیم ذرهای از زحمات راهنمایان با عشق کنگره۶۰ را جبران کنیم و لکنود و ناسپاس نباشیم؛ چون راهنما خود بلد راه است و خودش باید بداند تا راه بلد باشد. به قول حافظ نه هر کس که سر تراشید، قلندری داند نه هر که آینهای برداشت، سکندری داند. برای خدمت راهنمایی نمیشود توقع داشت هرکس که ۶ ماه در کنگره حضور داشته باشد، راهنما شود؛ چون او هنوز راه را پیدا نکرده و در حال آموزش دیدن است. باید مفهوم واقعی درمان را بداند و اگر قرار باشد ده نفر رهجو به او بدهند به جای اینکه آنها را به چراگاه ببرد، راهی مسلخ میکند. راهنما باید کاملا راه را بلد باشد فرازونشیبها را بشناسد و دقیقا مانند همان تابلوهای علائم راهنمایی است و علائم را توضیح میدهد تا نسبت به آنها شناخت پیدا کنیم و وضعیت جاده را در صد متر جلوتر اطلاع میدهد. اگر رهجو توجه کرد، سالم به مقصد میرسد در غیر این صورت آنچه مانع رسیدن میشود پیچوخم راه نیست؛ بلکه انجام ندادن راهنماییهای راهنما است.
نویسنده: راهنما همسفر لیلا (لژیون هشتم)
ویرایش: رابطین خبری
ارسال: همسفر مهتاب دبیر سایت
همسفران نمایندگی عطار نیشابوری
- تعداد بازدید از این مطلب :
332