هدف اصلی تمام ادیان الهی ساختن انسان است؛ به گونهای که او بتواند خدا را بشناسد و در زندگی خود از آرامش و آسایش برخوردار باشد. برای تحقق این هدف یک مثلث تشکیل میشود که اضلاع آن شامل فیزیولوژی (جسم)، جهانبینی (آگاهی) و خواست انسان است. هر یک از این اضلاع نقش مهمی در شکلگیری شخصیت انسانی ایفا میکنند.
فیزیولوژی: جسم انسان از عناصر زمینی تشکیل شده و به همین دلیل نیازمند مراقبت و توجه ویژهای است. سلامت جسم تأثیر مستقیمی بر روان انسان دارد؛ بنابراین شناخت آسیبهایی که ضدارزشها به جسم و روان وارد میکنند ضروری است.
جهانبینی: آگاهی از جهان پیرامون، باورها و ارزشها نقش کلیدی در شکلگیری شخصیت فرد دارد. تجربیات مختلف زندگی از جمله اعتیاد، سختیها و محرومیتها میتوانند به ما کمک کنند تا به حقایق عمیقتری دست یابیم.
خواست انسان: خواست فرد در کائنات اهمیت ویژهای دارد؛ اگر فرد بخواهد تغییر کند یا درمان شود باید خواسته قوی داشته باشد و این خواسته باید با آگاهی همراه باشد تا بتواند مسیر درست را انتخاب کند.
از آقای مهندس خواسته شد که نظرشان را در مورد مدیتیشن و خودهیپنوتیزم بیان کنند و ایشان در پاسخ فرمودند: مدیتیشن یعنی آرام شدن و قرار گرفتن. کنگره، راهنما، مدیتیشن و خودهیپنوتیزم، همه ابزارهایی هستند که فرد با استفاده از آنها میتواند بر افکار منفی غلبه کند و به آرامش دست یابد ولی اینها هدف نیستند و این فرآیند نیازمند تجربه و آگاهی است تا فرد بتواند از آن بهرهبرداری کند.
نوشتن سیدی یکی دیگر از روشهای مؤثر برای تخلیه انرژی منفی ذهن است. با بیان تجربیات شخصی، افراد میتوانند احساسات خود را بهتر مدیریت کنند؛ توقعات بیجا و افکار و اندیشه نادرست باعث حال خرابی ما می شود. باید نگرش و تفسیر ما از مسائل عوض شود.
سوال یکی از مسافران از آقای مهندس این بود؛مسافری که مصرف غالبش قرص بوده و بعد از سفر، دچار حالت گیجی شده، آیا راهکاری برای درمان او وجود دارد؟ آقای مهندس فرمودند: گفتگوی راهنمای تازه واردین باید به گونهای باشد که توانایی ایجاد فضایی امن برای بیان مشکلات را داشته باشد تا افراد بتوانند بدون ترس از قضاوت دیگران صحبت کنند.
دیدگاه نسبت به مواد گیاهی باید واقعبینانه باشد؛ زیرا برخی مواد ممکن است مفید باشند اما مصرف نادرست آنها نیز خطرناک خواهد بود؛ مانند تریاک که اگر در دست حکیم حاذق باشد، شفاست و اگر در دست انسان عادی باشد، خانمانسوز و نابودکننده است.
فیزیولوژی بدن نقش بسزایی در درمان بیماریها دارد؛ بنابراین شناخت دقیق وضعیت جسمانی افراد ضروری است تا درمان مؤثری انجام شود.
پاسخ آقای مهندس به سوال دیگری که از ایشان در رابطه با تفاوت عشق با هیجانات و احساسات شد، چنین بود: عشق و هیجانات همانند هم، از محبت، حس و انرژی برخوردار می شوند ولی در مقوله عشق واقعی؛ عشق، بلاعوض است ولی هیجانات، گذرا هستند.
در مورد تفاوتهایی که والدین بین فرزندان قائل میشوند، از جناب آقای مهندس توضیح خواستند و ایشان فرمودند: این امر، طبیعی هست؛ اما باید توجه داشت که هر فرزند نیازهای خاص خود را دارد که باید مورد توجه قرار گیرد که بستگی به کارهای خوب و بد آنها دارد؛ آیا دانایان با نادانان برابرند؟ آیا کسانی که خیانت میکنند با کسانی که خدمت میکنند، برابرند؟
از آقای مهندس سوال شد؛ از کجا بفهمیم در تقدیرمان ازدواج هست یا نیست؟ ایشان بیان کردند مقوله ازدواج تحت تأثیر تکنولوژی قرار گرفته است اما نباید اجازه داد که تکنولوژی لطمهای به روابط انسانی بزند.
آخرین سوال در مورد چگونگی ارتباط بین بیان ژن ها با خصوصیت رفتاری انسان ها بود که آقای مهندس فرمودند: بیان ژنها تأثیر زیادی بر رفتارها و احساسات ما دارند؛ بنابراین تغییرات میتوانند هم مثبت و هم منفی باشند. این ژنها از طریق پدر و مادر به ما منتقل میشوند و قابل تغییر و ترمیم میباشند. ما دو نوع ژن داریم؛ یکی DNA که مرکز آن و فرمانده است و دیگری RNA که بیان ژن است و تمام رفتار و خلقوخوی ما را برعهده دارد. پایه واساس بیماریها بیان ژن میباشد؛ در مسئله درمان عتیاد با تغییر بیان ژن، جسم درمان می شود و به سلامتی میرسد که متاسفانه جهان علمی به این مقوله توجهی نکرده است.
منبع : سیدی سؤال
نویسنده: راهنما همسفر زهره (لژیون پانزدهم)
رابط خبری : همسفر صدیقه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون پانزدهم)
ویراستاری: همسفر مینا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون هفدهم)
ارسال: همسفر معصومه خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی شیخ بهایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
261