جلسه چهارم از دوره هفتم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی ساوه با استادی راهنما همسفر فرشته با دستورجلسه «وادی سیزدهم( پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است) و تاثیر آن روی من» روز شنبه ۲۰ بهمنماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
وادی سیزدهم با پیامی آغاز میشود
که بسیار زیبا است (از قلم است که گامهای بلندش در سراسر گیتی روان و جاری میشود) و این خیلی مهم است در قرآن هم خداوند به قلم قسمخورده است (نون والقلم ومایسطرون) قسم به قلم و آنچه به سیطره درمیآورد اگر که اینقدر مهم نبود تأکید نمیشد و آقای مهندس اینقدر بر روی نوشتن تأکید نمیکردند؛ چون هر چیزی که به نوشته درمیآید ماندگار میشود بعد در ادامه این نوشتهها جمع میشود و به حقیقتی تبدیل، منتقل و علم میشود. این وادی نکته بسیار مهمی را مطرح میکند که دقیقاً از این دست احساسات و تفکرات را کاملاً از بین میبرد و به ما میآموزد که پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است.
اگر دوره تحصیلی تمام شود، دوره جدیدی شروع میشود، اگر زندگی به پایان برسد، زندگی به شکل دیگری شروع میشود و نباید از پایان ناامید شویم، بلکه کاملاً باید برای آغاز دیگری آماده شویم؛ مهم این است که چطور این دورهها را پشت سر بگذاریم. این مسئله کاملاً در اختیار ماست که بعد را چگونه بنویسیم، میتوانیم با غم و ناامیدی شروع کنیم، میتوانیم با شادی و امید بیشتری شروع کنیم چون هیچ پایانی وجود ندارد. نقطه؛ شروع و پایان یک دوره است و نشانهای که دارای مفهوم میباشد. نقطه پایان نیست بلکه سرآغاز هر انسانی است برای رسیدن به روشناییها. شروع هر چیزی از یک نقطه است، زمان سپری میشود تا ذرهذره به نقطه دیگر برسیم، چیزی که مهم است زندگی کردن بین شروع و پایان نقاط است و این به خودِ ما بستگی دارد که بخواهیم درست زندگی کنیم یا نه. موجودیت و مفهوم یک رویداد یا پروسه است که در قالب یک انسان یا شخصیت میتواند شکل بگیرد مثلاً هر رفتار ما میتواند یک نقطه باشد که از کنار هم قرار گرفتن، شخصیت ما را شکل دهند. پایان هر نقطه یعنی رسیدن به مقصد که هدف حرکت ماست، این پایانها و شروع از سر خط را در تمام سطوح زندگی تجربه میکنیم.
کسانی که از پایان کارها هراس دارند هیچ زمان نمیتوانند در طول مسیر قدر لحظات زندگی را بدانند، اگر با هر شروعی و خط جدیدی که در زندگی خود آغاز میکنیم بتوانیم در راه ارزشها قدم برداریم از پایان نمیهراسیم. در سیدی «شروع از یک نقطه» گفته شده انسان در هر جایگاه و شرایطی که باشد به عنوان ذرهای در هستی برای حرکت باید از یک نقطه به آرامی شروع کند، پلهپله جلو رود تا به مرحله آخر برسد وگرنه هدف برایش دوردست و به چشم دیده نمیشود. برای رسیدن به هدف باید برنامهریزی کرد تا به نقطه پایانی که مقصد است رسید. وقتی از یک نقطه شروع میکنیم با حرکت به نقطه دیگری هدایت میشویم و در پایان به هدف میرسیم.
در کتاب «عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر» هم استاد سیلور در این مورد گفتند برای انجام کارها، شروع از یک نقطه شما را به نقطه دیگری هدایت میکند و در پایان خواهید دید که آنچه در تفکر نمیگنجد کامل شده، بعضی از مسائل در طول ادامه اصلاً به یاد نمانده است. آغاز حیات، ساختن است تا ساختن ادامه دارد، حیات هم ادامه خواهد داشت زیرا پایانی نیست؛ اگر به ایستگاه دیر برسید، اتوبوس را نخواهید دید. در وادی سیزدهم نوشته شده مشکلات به گونههای مختلف، همیشه وجود دارد، ولی مشکل یا مسئله اصلی آن است که ما چگونه و از چه راهی، برای حل این مشکلات اقدام نمائیم و تا زمانی که حل کردن مشکلات را فرا بگیریم و به گونهای عمل کنیم که در مسیر راهمان، مشکل جدید را خلق نکنیم، آنگاه خواهیم فهمید که تمام آوارگیهای انسانها به علت نبودن تفکر و اندیشه، در آنها است.
یک همسفر میتواند با کمک گرفتن از وادی سیزدهم زیر ساختهایی را که برای رسیدن به آرامش در زندگی خود نیاز دارد به وجود آورد. من همسفر با آموزشهایی که میگیرم، میآموزم که هیچ وقت از راه غلط، نادرست و ضد ارزشها نمیتوانم به حال خوش و ارزشها برسم. برای رسیدن به آرامش باید با تفکر، آموزش، تجربه و با تزکیه و پالایش مسیر زندگی خود را انتخاب کنم، راه خود را ادامه دهم و از سختیها هراس نداشته باشم.
در کنگره، چهارده کلید که همان وادیها هستند در اختیار من قرار گرفته تا سرلوحه زندگی خود قرار دهم، فراز و نشیبهای زندگی را با دید مثبت ببینم و از مسیر زندگی خود لذت ببرم چون پایان شب سیاه، سفید است.
برای رسیدن به آرامش و تعادل سه مولفه عشق، عقل و ایمان بسیار مهم است و من باید در عین این که از عقل بهره میگیرم به راهی که انتخاب کردهام (کنگره۶۰) ایمان داشته باشم، عاشق خانواده و زندگی خود باشم و با آموزش گرفتن، آهسته و پیوسته از پیله ناامیدی، ترس، منیت و... بیرون بیایم و بدانم که سهم باران محفوظ است.
رابط خبری و تایپ: راهنما همسفر فرشته
عکس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سهیلا (لژیون چهارم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ساوه
- تعداد بازدید از این مطلب :
176