تنها قوانین الهی میتواند، سعادت خانواده را تامین کند. اگر در سایه ازدواج، زن و مرد احساس آرامش و آسایش در فکر و جسمشان داشته باشند و بین آنها انس و مودت برقرار شود، این ازدواج با ثبات خواهد بود و هرگز متزلزل نخواهد شد. تمام ادیان الهی ازدواج را امری مقدس و لازم میداند و همواره بر این موضوع تاکید و توصیه دارند. پیامبر درباره ازدواج میفرماید: «هر کس ازدواج کند، نیمی از دین خود را کامل کرده است.» که نشان دهنده اهمیت موضوع ازدواج است. هدف از خلقت انسان آموزش، خدمت و رسیدن به تکامل است؛ پس یکی از مراحل رسیدن به تکامل، ازدواج کردن است. از نظر روانشناسی ازدواج؛ یعنی پیوندی عاطفی، اجتماعی و روانی بین دو نفر که در آن طرفین برای همراهی، حمایت و رشد مشترک، متعهد میشوند.
امروزه ازدواج به معنای برطرف کردن نیازهای جنسی، عاطفی و یا اجتماعی نیست؛ مردم از ازدواج محبت، امنیت روانی، درک متقابل و رشد فردی میخواهند. در واقع ازدواج به یک سفر درونی و بیرونی تبدیل شده که دو نفر را در مسیری قرار میدهد تا با چالشهای زندگی کنار بیایند و در کنار هم به رشد برسند. به زبان سادهتر ازدواج؛ یعنی ساختن یک تیم زندگی با کسی که قرار است، هم مسیر، همدل و همسفر شما باشد. هدف و فلسفه ازدواج چیست؟ همه کارهایی که ما انجام میدهیم، برای این است که به یک هدف مشخص برسیم در مورد ازدواج هم صدق میکند؛ پس قبل از ازدواج باید به اهدافمان فکر کنیم و از خودمان بپرسیم؛ چرا میخواهیم ازدواج کنیم؟ چه خواستههایی و چه انتظاراتی از زندگی مشترک داریم؟
چرا که نبودن هدف مشخص و عدم آگاهی از فلسفه ازدواج و زندگی مشترک خود منجر به بروز مشکلات زیادی میشود؛ البته این مشکل در بین زوجهایی که هم مسیر نیستند و درک مشترکی از مفهوم ازدواج ندارند، طبیعی است. قدرت مطلق همه چیز را به صورت زوج آفریده که انسان هم از این الگو جدا نیست. ما انسانها را جفت آفریدیم تا به یکدیگر عشق بورزند و در کنار هم آرامش داشته باشند و زن و شوهر را؛ مثل لباس میدانیم که عیبها و نقصهای هم را بپوشانند و این همان کمال انسانی میباشد. هدف و فلسفه ازدواج؛ تشکیل خانواده و فرزندآوری میباشد. رشد و پرورش در کنار همسر که یکی از بهترین موهبتهای زندگی مشترک به شمار میرود. زن و مرد باید در تمام سطوح زندگی همدیگر را حمایت کنند و نسبت به رفتار یکدیگر زود قضاوت نکنند و برای رسیدن به اهداف مشترک خود تلاش کنند.
همدیگر را دوست داشته باشند به هم اعتماد کنند، نسبت به هم صداقت داشته باشند و بدانند که هیچ کس دلسوزتر از شریک زندگی آنها نیست و دلسوزی وقتی محقق میگردد که صداقت و راستی در کار باشد. به هم احترام بگذارند، اگر در خانوادهای همه چیز باشد؛ ولی حرمتها رعایت نشود و احترام نباشد، هیچ چیزی نیست و خانواده خیلی زود از هم پاشیده میشود. زن و شوهر نسبت به هم گذشت داشته باشند و از خطاهای یکدیگر بگذرند و هر کدام نقاط ضعف خودش را بشناسد و آن را اصلاح کند. در خوشی و ناخوشی با هم همدرد باشند. اختلاف را بین خود حل کنند و آن را به بیرون نکشانند به نظم و تربیت به خصوص بهداشت فردی توجه زیادی داشته باشند و نقاط مشترک خودشان را تقویت کنند.
این امر آنقدر مهم است که آقای مهندس حسین دژاکام هم مسئله ازدواج را در قالب یک مثلث قرار دادند که دو ضلع آن را زن و مرد تشکیل میدهند و قاعده آن را نقاط مشترک که با تمرکز کردن روی نقاط غیر مشترک، باعث میشود، قاعده مثلث بزرگ و بزرگتر شود و تبدیل به یک خط شود و زن و مرد از هم دور و دورتر شوند؛ پس باید تفاوتها را بپذیریم و به نقاط مشترک خودمان اهمیت دهیم؛ ولی متاسفانه امروزه به دلیل چشم و همچشمیهای زیاد، خرج و مخارج بالا، هزینههای بیخودی، مهریههای سنگین و توقعات بالا و زیاد، سن ازدواج خیلی بالا رفته و این باعث زیاد شدن فساد و بیبند و باری میشود. باید بدانیم که ازدواج کردن این نیست که تا آخر عمر خوشبخت و شاد زندگی کنیم و آب توی دلمان تکان نخورد و این مسیری را که انتخاب کردهایم، همیشه هموار و گل و بلبل نیست.
این را بدانیم که زندگی سختی، فراز و نشیب دارد؛ ولی با تمام سختیها خیلی هم شیرین و لذت بخش است و انسان با تحمل سختیها به تکامل میرسد و آرامش پیدا میکند و بدانیم هیچکس کامل نیست؛ پس وقتی وارد زندگی مشترک میشویم از خود گذشتگی و چشم پوشی کردن را بیشتر به کار ببریم و در کنار هم با عشق و محبت همدیگر را کامل کنیم. چرا که زن و مرد مکمل هم هستند و با هم و در کنار هم معنا پیدا میکنند.
نویسنده: همسفر بتول رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون چهارم)
رابط خبری: همسفر رقیه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون چهارم)
عکاس: مرزبان خبری همسفر سمیه
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فرزانه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی گوجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
1071