مبحثی که آقای مهندس در این سیدی در مورد آن صحبت میکنند؛ تحت عنوان (بدون حس هیچ حرکتی انجام نمیگیرد) است. در تمامی مقاطع تحصیلی از دبستان تا دانشگاه همه مطالب در سطح همان مقطع میباشد؛ ولی تفاوت کنگره با مقاطع تحصیلی این است که صحبتها و آموزشهای آقای مهندس معمولاً برای همه افراد مناسب هستند؛ بهطوری که این مطالب هم برای افرادی که بالاترین مدارج تحصیلی را دارند و هم افرادی که در سطح پایینی از سواد قرار دارند، قابل درک است. زیبایی کنگره۶۰ در این است که طبق کلام خداوند، طبیعت و نظام هستی میباشد که توسط آقای مهندس گردآوری شده و قابل درک و فهم برای همه انسانها است.
نکته مهم و کلیدی اینجاست که بدون حس هیچ حرکتی انجام نمیشود؛ چه در صور پنهان و چه در صور آشکار، برای مثال تا زمانی که حس گرسنگی نداشته باشید، به طرف غذا نمیروید. حس اصولاً یک گیرنده است، مرکز آن که همان قلب میباشد در سینه قرار دارد و منشأ همه حرکتهای ما حس است. بعضی از افراد با کوچکترین حرف به هم میریزند، عصبانی میشوند و جبهه میگیرند؛ اما بعضی دیگر در مقابل حرف طرف مقابل سریع عبور میکنند و با خود میگویند: با نادان سخن مگو، این شخص حالش خوب نیست و بهراحتی از کنارش عبور میکنند. حال افرادی هستند که نمیتوانند جلوی خشم خودشان را بگیرند. خشم، یک احساس درونی است و زمانی که با موضوعی آزاردهنده روبهرو میشویم در ما ایجاد میشود؛ همچنین هنگامی که عصبانی میشویم، گفتار و رفتار ما را در بر میگیرد. بهعبارتی دیگر عصبانیت میتواند با فریاد زدن یا درگیری فیزیکی همراه باشد. قطعاً همه ما در زندگی دچار خشم میشویم و این احساس زمانی دردسرساز است که شدت آن روابط خانوادگی و اجتماعیمان را مختل کند.
حال این بستگی دارد که حس ما چگونه حسی باشد. اگر با دیگران درگیر شویم، آن لحظه تفکرمان از بین میرود و همانگونه که میگوییم ترس تفکر را میخورد، موقع خشمگین شدن هم تفکر خورده میشود و مانند این است که بگوییم غذای مانده انسان را مسموم میکند. نکته بسیار مهم در مورد کنترل خشم این است که به محض ایجاد خشم بتوانیم آن را تشخیص دهیم و قبل از اینکه شدت پیدا کند، آن را کنترل کنیم؛ زیرا خشم در همه افراد یکسان نیست و در برخی به صورت فشاری است که ناگهان از سمت قلب شروع میشود و در تمام بدن پخش میگردد.
عصبانیت احساس خیلی قدرتمندی است که اگر بهدرستی مهار نشود، نتایج مخربی را برای ما و اطرافیان به دنبال خواهد داشت. به دیگر سخن خشم کنترل نشده، به خشونت، توهین و خودآزاری منجر میشود؛ چه بسا ممکن است به حد جنون برسد و سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند. احساس، بخش جداییناپذیر انسان محسوب میشود؛ بهطور مثال لبخند در هنگام تماشای یک گل زیبا و یا در آغوش کشیدن عزیزان را پیش چشم خود مجسم میکنیم. هر انسانی دارای ۱۱ حس میباشد که شامل ۵ حس درون (حواس پنجگانه) و ۵ حس بیرون که با ۷ اندام نزدیکی بیشتری دارند و حس ششم که رابط بین درون و بیرون است.
اینکه حس ما مثبت باشد یا منفی بسیار مهم است و حس مانند خداوند است و در تمام هستی و نیستی وجود دارد؛ همچنین غیرقابل رؤیت میباشد و هم نام خودش را میجوید. هر چیز آغاز و شروعی دارد که این آغاز بایستی وسیلهای برای حرکت باشد تا مجهولات را پیدا کنیم، مانند روشن شدن صورتمسئله اعتیاد. حس ما تعیینکننده همه چیز است و بدون آن هیچ حرکتی انجام نمیشود.
هر کاری یک شروعی دارد و برای آغاز باید یک بخش مشخص باشد تا ما بتوانیم توسط آن به مجهولات برسیم. مانند درمان اعتیاد که شرط اول آن دانستن صورتمسئله اعتیاد بود یا معادلات ریاضی که یک بخشی از آن مشخص و بخش دیگر مجهول هستند که میتوان از طریق معلومات، مجهولات را بهدست آورد. اینکه گاهی در حال نگاه کردن یا شنیدن هستیم اما فکرمان درگیر جاهای دیگری است؛ یعنی به کمک حسهای بیرونی میتوانیم به مکان یا زمان دیگری سفر کنیم که این پنج حس دیگر نیازی به ابزار ندارد و به هر کسی داده نمیشود.
حال باید ببینیم آیا میتوانیم بدون وجود این عواطف یا حسها قشنگ زندگی کنیم؟ قطعاً نمیتوانیم؛ البته عواطف ما همیشه لذتبخش نیستند و ممکن است در طول روز احساسات ناخوشایندی را تجربه کنیم، پس به شرایطی که ما در آن قرار داریم بستگی دارد. زمانی که خبر خوبی را دریافت میکنیم شادی در وجود ما جوانه میزند یا وقتی خطر ما را تهدید میکند از ترس به خود میلرزیم؛ پس ما بر اساس خشم، عصبانیت، ترس، خوشحالی، غم یا ناامیدی تصمیم میگیریم و احساساتی که بهدرستی کنترل نمیشوند، ممکن است به خود فرد آسیب وارد کنند. بنابراین به این نتیجه میرسیم که حس به ما کمک میکند تا دنیا را بهتر درک کنیم و زندگی را با همه خوبیها و بدیها در آغوش بگیریم. ما نه تنها نباید حسهایمان را سرکوب کنیم؛ بلکه بایستی آنها را بهدرستی درک و تجربه نماییم.
منبع: سیدی خشم
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون یازدهم)
ویرایش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون اول)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
129