جلسه چهارم از دوره دوم سری کارگاههای آموزشی عمومی کنگره ۶۰ ویژه مسافران و همسفران نمایندگی سنایی نیشابور در روزهای پنج شنبه به استادی مسافر حسین، نگهبانی مسافر مهدی و دبیری مسافر علیرضا، با دستور جلسه "وادی دوازدهم"، در تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۰۴ رأس ساعت ۱۷ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان حسین هستم یک مسافر. محور صحبتهای امروز ما در ارتباط با دستور جلسه «وادی دوازدهم» است. وادی دوازدهم میگوید: «در آخر امر، امر اول اجرا میشود.»
وادیها یا قوانین، راههایی هستند که باید از آنها عبور کنیم. در وادی اول گفته شده که برای انجام هر کاری باید تفکر کنیم. تفکر با فکر کردن متفاوت است. در هر لحظه ممکن است صدها فکر به ذهن ما خطور کند، اما این تفکر محسوب نمیشود. تفکر یعنی بررسی و تحلیل فکرها. تفکر به معنای بهکارگیری تواناییهای ذهنی برای شکل دادن به ایدهها و افکار است. پس از تفکر، باید مسئولیت کارهای خود را بپذیریم؛ به این معنا که قبول کنیم هر کاری که انجام دادهایم، چه خوب و چه بد، مسئولیتش بر عهده خودمان است. اینها تنها بخشی از قوانینی هستند که باید پیش از ورود به وادی دوازدهم، شناخت کافی نسبت به آنها داشته باشیم. ضمن اینکه باید از احکام عقل پیروی کنیم، نه از احکام نفس. درون ما دو نیروی متضاد وجود دارد: یکی نیرویی که ما را به سمت رفتارهای درست و شایسته سوق میدهد و دیگری نیرویی که مانع از انجام آن میشود. حال، تشخیص اینکه کدام تصمیم از سوی عقل و کدام از سوی نفس است، بر عهده خودمان خواهد بود.
قدرت اختیار در انسان :
انسان تنها موجودی است که قدرت اختیار دارد و میتواند مسیر درست و نادرست را انتخاب کند. در کنگره 60، با دانش و آگاهی، میتوانیم انتخاب صحیحی داشته باشیم. در ادامه، به مفهوم نقطه تحمل میرسیم. ما باید صبر و تحمل خود را در تمامی امور افزایش دهیم تا بتوانیم این قوانین را عملی کنیم. برای تغییر صفات ناپسند گذشته و تقویت صفات خوب، نیازمند صبر هستیم. انجام درست این کارها، ما را به یک چشمهی جوشان و در نهایت رود خروشان تبدیل میکند تا به ساحل آرامش برسیم.
مفهوم «در آخر امر، امر اول اجرا میشود»
امر، همان نیت یا خواستهای است که از انجام یک کار داریم. این خواسته باید بهدرستی شکل بگیرد تا به نتیجه نهایی برسیم. در گذشته، بسیاری از ما تمایل داشتیم مصرف مواد را کنار بگذاریم و بارها در این باره تفکر کردیم، اما به دلیل عدم آگاهی از وادیها، موفق به ترک مواد نمیشدیم. اما در کنگره 60، وادیها به گونهای منظم و حسابشده تدوین شدهاند که ما را به رهایی میرسانند. باید توجه داشته باشیم که بدون درک صحیح وادی اول، نمیتوان وارد وادی دوم شد و اگر وادی دوم را نفهمیم، وادی سوم ثمربخش نخواهد بود. بنابراین، رسیدن به وادی دوازدهم مستلزم درک کامل یازده وادی پیشین است.
لزوم صبر و تحمل :
وادی دوازدهم به ما میآموزد که برای رسیدن به هر هدفی، بهویژه ترک مواد مخدر، نیاز به صبر و تحمل داریم. نمیتوان انتظار داشت که تخریبهایی که طی سالها به جسم و روان ما وارد شده، در مدت کوتاهی از بین برود. در اینجا روش DST معنا پیدا میکند؛ روشی که طی 10 ماه، بهترین فرآیند درمانی را برای رسیدن به رهایی فراهم میآورد.
سه عامل تغییر، تبدیل و ترخیص :
برای اینکه در آخر امر به نتیجه مطلوب برسیم، باید سه عامل تغییر، تبدیل و ترخیص را طی کنیم:
1. تغییر: به معنای ایجاد دگرگونیهای اساسی در روش زندگی، گفتار و رفتار.
2. تبدیل: هنگامی که تغییرات انجام شد، تبدیل خود به خود شکل میگیرد.
3. ترخیص: به معنای رهایی از تمامی بندهایی است که ما را اسیر کردهاند؛ از جمله وابستگی به مواد، مقصر دانستن دیگران و...
سه نیروی اساسی در مسیر تغییر :
در این مسیر، سه نیروی مهم به ما کمک میکنند: القاء، احیاء و تحرک.
القاء: وقتی در جمعی قرار میگیریم، بهطور ناخودآگاه تحت تأثیر افکار و رفتار آن جمع قرار میگیریم.
احیاء: به معنای زنده شدن، بازسازی و ترمیم.
تحرک: یعنی حرکت کردن و پیشروی در مسیر درمان. این خود ما هستیم که باید گام برداریم و در مسیر آموزش و آگاهی گامهای استواری برداریم تا بتوانیم چالشها را پشت سر بگذاریم.
در پایان از همراهی شما عزیزان سپاسگزارم و از اینکه با سکوت و توجه به صحبتهای من گوش فرا دادید، کمال تشکر را دارم.
عکس مسافر سعید
تایپ ویراستاری مسافر حمزه
- تعداد بازدید از این مطلب :
104