در جهانبینی یاد گرفتیم مبحث زمان، مکان و کلام مناسب را ملکه ذهن خود کنیم تا بتوانیم همیشه فرکانس مناسبی در همه شرایط از خود داشته باشیم؛ جناب مهندس همیشه به اهمیت شناخت صورتمسئله تأکید فراوان دارند بنابراین در درجه اول باید مفهوم خشم را بدانیم تا بتوانیم آن را در درونمان تشخیص دهیم.
خشم یک واکنش احساسی نسبت به ناکامی، تهدید و بیعدالتی است؛ حال این احساس میتواند از یک عصبانیت خفیف تا عصبانیت غیرقابلکنترل متغیر باشد بنابراین سؤالی که پیش میآید این است که چه عواملی باعث بروز عصبانیت و درجه بروز آن میشود؟ یکی احساس رنجش، گناه و شرم است، افراد وقتی مشکلاتی که در گذشته باعث به وجود آنها شدهاند را به یاد میآورند؛ خود را مقصر میدانند و احساس گناه میکنند بهخصوص افراد مصرفکننده که تا مدتها این حس همراهشان است.
حس ناامیدی، سرخوردگی و عدم توانایی افراد در مقابل آینده یعنی زمانی که آیندهای را تصور میکنیم ولی نمیتوانیم آن را فراهم کنیم ناامید میشویم، این حس در افراد مصرفکننده زمانی که در کنترل مصرف موادشان احساس عجز و ناتوانی میکنند بسیار بالا میرود. نکته بعد عصبانیت و مشکل ارتباطی است؛ در زمان حال وقتی زمان از دست خارج میشود و اتفاقی برای ما رخ میدهد همان لحظه از رویارویی با آن ناتوان میشویم و در مقابل کوچکترین کنش افراد، چند برابر آنها از خود واکنش نشان میدهیم به همین دلیل بعضی افراد از برقراری ارتباط با دیگران عاجز هستند و درنتیجه این مشکل باعث بروز خشم میشود.
زمانی که در مورد آینده تفکر میکنیم و ناامید میشویم همچنین از گذشته هم احساس گناه و شرم داریم حس افسردگی به ما دست میدهد و حوصله صحبت کردن با کسی نداریم بنابراین به دنبال بهانهای هستیم که عقده خود را روی دیگران خالی کنیم و اگر نتوانیم خشم خود را کنترل کنیم و این عکسالعمل را نشان دهیم درواقع همانند آتشی هستیم که روی دیگران شعلهور میشویم و این شعله باعث میشود نتوانم تاریکیهای درون خود را ببینیم.
حال که صورتمسئله خشم را یاد گرفتم آیا این کافی است؟ خیر، باید خود را محک بزنم و مورد آزمایش قرار بدهم تا باید ببینم توانستهام درسی که یاد گرفتهام را خوب پس بدهم یا خیر؛ ما میتوانیم با آگاهی؛ بخشی از خشم و دلایل بروز آن را در خود اصلاح کنیم و الگوهای رفتاری خود را که منجر به خشم میشود شناسایی کنیم که چگونه با موقعیتهای چالشبرانگیز به شکلی سازنده برخورد کنیم و خشم خود را کنترل کنیم.
از کلید شر بگویم من در اینجا وقت خشم
کرده بسیاری هلاکتها به دنیا وقت خشم
بودن و افسانه آن را به آتش میکشد
میکند همچون جهنم زندگیها وقت خشم
نفس انسان همچو ابلیس است در هنگام خشم
همچو شیطان مینهد در دستوپاها وقت خشم
میشود او بر خر شیطان سوار و میجهد
تا جهنم میرود هر بار او با پای خشم
دوستیها داده بر باد و خریده دشمنی
چشمها را بسته لبها میگشاید هنگام خشم
هر که در اطراف او باشد از خوبان به مهر
نیش خورده از زبان او فراوان وقت خشم
نگارش: همسفر محبوبه رهجوی راهنما همسفر طاهره (لژیون نهم)
ویرایش: رابط خبری همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر طاهره (لژیون نهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر رها دبیر سایت
همسفران نمایندگی خلیجفارس بوشهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
26