مبحث خشم مربوط به تاریخ ۸۰/۱۲/۱۷ است. برای درمان اعتیاد، گفته شد که جسم، روان و جهانبینی ما تأثیرگذار هستند و روی هرکدام از این موارد بحث میکنیم. بحث جسم که به فیزیولوژی مربوط است، مطرح شد. در مورد جهانبینی نیز مطالب مهمی پیگیری شده که با ۱۴ وادی شروع میشود و خود ۱۴ گام برای پیشرفت ما است.
در مورد روان، هنوز تعریف مشخصی وجود ندارد. با وجود رشتههای روانشناسی و روانپزشکی، همچنان باید روان را از نو تعریف کنیم. برای اینکه بتوانیم روان را درست کنیم، باید تعریف قاطعی داشته باشیم که همه آن را بپذیرند. مثلاً اگر بخواهیم ماشین درست کنیم، باید بدانیم که ماشین چیست.
در مورد اعتیاد هم گفته شد که سمزدایی به تنهایی جواب نمیدهد. علم به عملش اعتبار دارد و اگر علمی به نتیجه رسید و عمل کرد، قابل قبول است. بنابراین، باید روی سه پروژه جسم، روان و جهانبینی کار کنیم.
بدون حس، هیچ حرکتی انجام نمیگیرد، چه در صور پنهان و چه در صور آشکار. حس اصولاً یک گیرنده است و مرکز حس در سینه (قلب) قرار دارد. منشاء تمام حرکات ما حس است و بستگی به نوع حس ما دارد. برخی افراد به سرعت واکنش نشان میدهند و کینه میگیرند، در حالی که برخی دیگر از حرفهای بد عبور میکنند. هر کاری که ما انجام میدهیم، ابتدا باید حس آن در ما وجود داشته باشد.
وقتی حس کینه به وجود میآید، فرد به دنبال انتقام میرود و دچار خشم میشود. زمانی که انسان دچار خشم میشود، ضریب هوشی او تا سه برابر کاهش پیدا میکند. مثلاً اگر ضریب هوشی ۱۲۰ باشد، به ۴۰ میرسد که کمتر از ضریب هوشی افراد خنگ است. در این حالت، تفکر از بین میرود و کارهایی انجام میدهیم که در حالت معمولی انجام نمیدهیم. مثلاً در یک بحث ممکن است به صورت ناخودآگاه کسی را هل دهیم و باعث مرگ او شویم.
خشم باعث از بین رفتن تفکر میشود، همانطور که ترس تفکر را میخورد. احساس و حس نقش سازندهای در زندگی دارد و تعیینکننده است. حس ناامیدی بدترین حس است که ما را از هر حرکتی بازمیدارد و باعث میشود به هیچ چیزی نزدیک نشویم. مثلاً در افسردگی، درس خواندن یا مسائل عاشقی، ناامیدی ما را از تلاش بازمیدارد. حسها خودشان را تقویت میکنند، مانند حس شادی و حس افسردگی.
راهنما نیز باید حسی درونی داشته باشد تا بتواند به دیگران کمک کند. ما ۵ حس درونی داریم که شامل بینایی، چشایی، بویایی، لامسه و شنوایی است و ۵ حس بیرونی که قابل رؤیت نیستند، مثل چیزهایی که در خواب میبینیم. حس ششم نیز وجود دارد که به ما الهام میدهد، مثلاً وقتی در خانه هستیم و الهام میشود که بیرون برویم و به محض بیرون رفتن، سقف خانه میریزد.
حس را نمیتوانیم ببینیم، اما میتوانیم آن را دریافت کنیم وقتی که همنام آن باشیم. برای پی بردن به آنچه که هست، دل باید بخواهد و حس ما باید بخواهد. الهام میتواند مثبت یا منفی باشد و بستگی به انتخاب ما دارد. اگر در راه منفی و ضد ارزشی باشیم، الهام منفی و اگر در راه مثبت و ارزشی باشیم، الهام مثبت به ما داده میشود. وقتی الهام به انسان داده میشود، تصویر میگیرد. هرچه تزکیه و پالایش بیشتری داشته باشیم، موفقتر میشویم.
حس مانند خداوند است، در تمام هستی و نیستی وجود دارد و رؤیتناپذیر است.
تایپیست: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
254