صحبتهای آقای مهندس در این سیدی در تاریخ ۱۹/ ۱۱ /۱۳۸۰ تحت عنوان «مکر» هست. مبحث درباره حس و مربوط به ساختمان جسم یعنی بدن میباشد. انسان دارای پنج حس درون، پنج حس بیرون است. پنج حس درون زمانی که جسم و روح با هم باشند یعنی در بیداری؛ حسهای درون و بیرون و هفت پیکره باهم در ارتباط هستند.
پنج حسی که در جسم هست و میبینیم حس آشکار گفته میشود و حسهایی که در خواب میبینیم حسهای پنهان هستند. شخصیت انسان هم دو بخش صور پنهان و صور آشکار دارد. افکار، اندیشه، عشق، محبت، دوست داشتن، کینه، انتقام میتواند آشکار و پنهان باشند. مکر یکی از مسائلی که پنهان است. مکر به معنی نیرنگ، فریب، تزویر و چاره اندیشی برای ضرر زدن به چیزی یا کسی میباشد. در قرآن هم به معنی تدبیر و چاره اندیشی هم است. حیوانات برای شکار و بقا، مکرهای بسیار به کار میبرند ولی انسان، مکرهای بسیار بزرگتر دارد. نیرنگ و کلاهبرداریها در همه جا هست ما باید همیشه مراقب باشیم.
حیله و تزویر با یک صورت بسیار زیبا جلو میآید؛ مانند زهری که نوعی مکر است؛ اما در بهترین و زیباترین جام ریخته میشود. هیچ فسادی در دنیا صورت نمیگیرد، مگر اینکه لباس تقوا بر تن کند. وقتی کسی بخواهد شما را فریب دهد، شما را متقاعد میکند و بعضی اوقات این نیرنگ آنقدر قوی و نیرومند است که شما نمیتوانید باور کنید. در دادگاهها تمام پروندهها بیشتر برای مکر و حیله است، زمانی که یک رهجو پشت راهنما صحبت میکند، این هم به نوع خودش مکر غیبت است، یک نوع مکر به منظور ضربه زدن به شخص دیگری است.
مسئله اول مکر بود و مسئله دوم راجع به خشم؛ اگر بخواهیم ضریب هوشی انسان را با عدد بسنجیم، آیکیو انسان معمولی اگر ۱۰۰ باشد، تیز هوشان ۱۲۰، نابغهها تقریبا ۱۴۰، خنگ و کودن ۸۰ و ۶۰ است، زمان خشم آیکیو انسان تقسیم بر ۳ میشود. انسان نابغه هنگام خشم و عصبانیت ضریب هوشی او کمتر از کودکان میشود و تنها راه پیشگیری و جلوگیری از خشم بالا بردن آگاهی است. هیچ چیز در دنیا وجود ندارد، مگر این که ابتدا در اندیشه و تفکر باشد. پس بنابراین به این نتیجه میرسیم که با اندیشه خود مشخص کنیم که چه میخواهیم و به کجا خواهیم رسید. اگر اندیشه افکار من درست باشد، تولید درستی به وجود خواهد آمد. این موضوع مربوط به صور آشکار و صورپنهان حس انسان، جهان و کالبدهای انسان است و باید همیشه آگاه و بیدار باشیم و مراقب این مسئله باشیم تا گرفتار آنها نشویم.
منابع: خلاصه سیدی « مکر»
عکس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سهیلا(لژیون چهارم)
تایپ: راهنمای تازه واردین همسفر لیلا
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ساوه
- تعداد بازدید از این مطلب :
86